Bokklubbsguiden.

DSC_7386 copy

Att starta bokklubb var Alexandras initiativ. Så glad för det! Men eftersom jag har fått en hel del frågor om bokklubben tänkte jag göra en bokklubbsguide.

Varför ska jag starta en bokklubb?

1. För att det är SÅ givande/spännande/kul att dela en läsupplevelse med andra. Att få svar på frågor som uppstår under läsningens gång, att diskutera de olika karaktärerna och att jämföra olika reaktioner på boken.

2. För att det är nice att dricka rödvin en helt vanlig tisdag.

3. För att det är ett givet sätt att få nya vänner på, eller upprätthålla de vänskapsrelationer du redan har. Du kan exempelvis dra ihop ett gäng internetkompisar! Eller varför inte diskutera böcker över skype med en kompis som flyttat till en annan stad?

Hur många är ett bra antal och vilka personer ska vara med?

Vi är åtta personer. Det funkar bra, men jag skulle inte rekommendera att vara fler. Självklart går det att ha en bokklubb på bara två personer också, men det är alltid kul att få några fler infallsvinklar.

När Alexandra sammanförde oss tror jag att hon utgick från vilka vänner hon har som är litteraturintresserade, men också vilka personer hon känner som skulle passa ihop. Jag kände bara två personer när vi hade vår första träff (Alexandra frågade Sara som frågade mig), men alla i vår bokklubb har liknande intressen och värderingar vilket gjorde att det bara dröjde någon enstaka träff innan vi blev bekväma i varandras sällskap. Däremot tycker vi rättså olika kring böckerna, vilket såklart är en fördel!

Hur kommunicerar vi med varandra mellan bokklubbsträffarna?

Vi har en facebookgrupp där vi diskuterar datum, länkar relaterade artiklar och låtar som passar till boken vi läser eller bara snackar skit. Däremot har vi en oskriven regel att vi inte pratar om boken förrän på bokklubben, även om vi skulle träffas däremellan.

DSC_8714

Hur ofta ska vi ses?

Vi ses en gång i månaden, vilket är utmärkt. Men nu ska vi införa ölhäng dessemellan också, för vi kan inte riktigt få nog av varandra. <3

Hur bestämmer vi vad vi ska läsa?

Innan bokklubben kickade igång på riktigt så hade vi en planeringsträff där vi pratade om våra litterära preferenser och vad vi hade för förväntningar på bokklubben. Vi kom fram till att vi alla gillar böcker som inkluderar exempelvis samhällskritik och har ett vackert språk. Däremot är vi öppna för att läsa olika typer av böcker. En essäsamling ena gången, en roman den andra gången och prosalyrik den tredje, osv. Nu har vi dock bara läst västerländsk och vit litteratur så nästa gång ska vi läsa en bok av en vietnamesisk författare. Så lite så resonerar vi.

Vi skriver upp alla de böcker som vi är sugna på på en lista, och sedan får alla personer tre röster var. Den bok som får flest röster blir det! Därför är det en god idé att liksom sälja in böckerna till varandra. Typ högläsa en kort recension och berätta vad boken handlar om så att de andra förstår varför de ska lägga en av sina röster på just den boken.

Behöver jag förbereda mig innan en bokklubbsträff?

En bokklubb är inte en redovisning eller en plats där du ska bevisa hur påläst och intellektuell du är. En bokklubb ska vara kul! Jag brukar göra små vik eller skriva en del anteckningar under läsandets gång, men mest för att markera ut favoritpassager och eventuella frågetecken som kommer upp. Det kan även vara en bra idé att markera ställen som påverkat dig på olika sätt, om du exempelvis blivit arg, glad eller ledsen. Det brukar nämligen vara bra utgångspunkter för diskussion. Men jag går inte runt och funderar ut smarta saker att säga om boken eller läser en massa bokrecensioner innan bokklubbsträffen, utan vi improviserar på plats. Det ska vara lustfyllt, inte pressat!

DSC_1052

Går det att få ekonomiskt stöd på något vis?

Ja! Jag har anmält vår bokklubb som en studiecirkel till Sensus och förhoppningsvis kan vi få stöd för att köpa böcker och så, men det går även att få en lokal att vara i. ABF har en liknande tjänst. Allt som krävs är att ni är ett gäng personer som ses regelbundet (det kan alltså vara vilken typ av studiecirkel som helst) och att ni skickar in närvarolistor och typ kvitton till organisationen.

Hur ser bokdiskussionen ut?

Vi brukar börja med att ge var sitt betyg på boken, mellan 1-5 (halvnummer är tillåtna). Sen räknar vi ut medelvärdet. Utifrån de olika personernas betyg brukar diskussionen kicka igång. Om någon har upplevt boken som tråkig medan en annan person har upplevt boken som helt fantastiskt så vill en ju förstås prata om vad det är som gör att personerna känner så.

Vi har ingen runda där alla får säga vad de tycker om boken, utan pratar fritt kring den. Men frågor som vi brukar prata om är exempelvis: Vem är er favoritkaraktär? Vad tycker ni om språket? Känns boken trovärdig? Störde ni er på något? Vad vill författaren förmedla med boken? Utöver det så kommer det ju alltid upp hundra tankar och frågor under samtalets gång, som varierar beroende på vilken bok vi har läst.

6c5afde5cca650f1a2e46c810434461d_1670x1018_85_ns_v4

Bonus! Om du blir sugen på att bilda bokklubb kan du ju skriva en kommentar här nedan! Skriv i vilken stad du bor i och vilken typ av böcker du gillar att läsa. Vore ju så fint om det kunde bildas fler bokklubbar här i världen <3

Böcker vi har läst i bokklubben:

Siri Hustvedt – Sommaren utan män. Medelbetyg: 3,2/5
Monika Fagerholm – Den amerikanska flickan. Medelbetyg: 3,7/5
Lena Dunham – Not that kind of girl. Medelbetyg: 3,5/5
Sara Stridsberg – Beckomberga : ode till min familj. Medelbetyg: 4/5

Translation: A book club guide. Translate the post here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
96kommentarer
 • Jag skulle vilja starta en bokklubb i Göteborg! Är 26 år gammal, tycker om allt från klassiker till sånt som är nytt och intressant. Hade varit superkul att ses över ett glas vin eller en fika och prata böcker. Maila mig! [email protected]

  Erika 2017-02-10 18:51:45
  Svara
 • Hej!

  Jag bor i Stockholm och gillar de flesta böcker. Deckare, romantiska, verklighetsbaserade, kompisrelationer osv.

  Kram!

  Sofi 2016-12-19 22:35:07
  Svara
 • Hallå! Hoppas någon är inne och läser fortfarande! Jag vill supergärna hitta några som vill bokklubba ihop! Jag bor på söder i Stockholm så i Stockholmsområdet vore trevligt. Så om du också vill öla lite och diskutera böcker maila [email protected]! <3

  Lovisa 2016-11-04 20:19:58
  Svara
 • HELSINGBORG!
  Precis som Flora skriver i sin guide här så kan en få stöd från ett studieförbund till sin bokcirkel. Jag jobbar på ett sådant, nämligen Medborgarskolan och har några intresserade lässugna som vill träffa nya människor och läsa och diskutera med. Är du intresserad?
  Hör av dig till mig så fixar vi ihop ett gäng! Jag hjälper er med allt som kan tänkas behövas!
  [email protected]

  Camilla Bergvall 2016-08-24 15:12:38
  Svara
 • Hejsan alla glada i sommarvärmen!
  Vet att det är semestertider nu men jag har länge tänkt på att ”starta” en bokcirkel/klubb och till hösten hoppas jag kunna förverkliga denna dröm! Jag vill göra det dels för att jag inte alls läser böcker längre och vill komma igång med det igen dels bara för att träffa nya individer och förhoppningsvis kanske också nya vänner för livet?

  Hittade denna bloggpost när jag googlade om ämnet och så kul att det verkar ha kommit igång några i landet! :) Nu är det min tur haha! Jag bor i Stockholm så det är där jag tänker att vi kommer hålla till… Jag tänker att man är max 8 stycken så att det blir bekvämt att prata i grupp. När jag tänker vilka böcker man ska läsa har jag några idéer men det är klart att det är öppet och alla får ge tips. Jag tycker det vore spännande att läsa annat än bara skönlitteratur tex böcker om psykologi/livsåskådning. Hoppas någon hakar på det?

  Har gjort en mail för detta ändamål: [email protected] Hör av dig vetta, berätta lite om varför du vill vara med och vem du är :)

  Vore trevligt om det blev en mångfald i gruppen, vi får se vilka som svarar :)

  Ha en fin sommar annars! Ciao!

  Emma 2016-07-12 23:11:52
  Svara
 • Finns en bokklubb i Umeå?? Eller intresse för en? :)

  Jag är 22, ska flytta tillbaka till Umeå i sommar så det skulle vara kul att träffa nya människor med gemensamt intresse!
  [email protected]

  Agnes 2016-05-23 22:10:23
  Svara
 • Jag vill vara med i bokklubb!! Bor i Göteborg, läser det mesta. Vore kul att vara ett gäng, ses ute på cafe, hemma på bok och vinkväll hos någon eller ha picknick ihop :)

  Amanda 2016-05-18 14:12:57
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Amanda!! Jag är också bosatt i Göteborg och vill gärna starta bokklubb, picknicka och dricka vin, livets fest ju.
   Skriv till mig på facebook vettja! Estelle Beaunez Lundqvist hittar du mig där på.

   Estelle 2016-05-27 12:47:12
   Svara
 • ÖSTERSUND! Eller i närheten. Vill någon bokklubba?? Jag är nyinflyttad i staden, fortfarande ganska ensam haha, men har dröm om en bokklubb så hör av dig isåfall, vore ju grymt kul!

  Jonna 2016-05-17 20:57:11
  Svara
 • Hej! Jönköpingsbo här, som skulle vilja starta en bokklubb! Läser mycket klassiskt, alternerat med dystopier, samt mycket samtida skönlitteratur. Annars är jag öppen för det mesta egentligen! Skulle det finnas ett intresse för en bokklubb i jönköpingstrakten så är det bara att skicka ett mail till [email protected] :)

  Elina 2016-05-17 15:03:17
  Svara
 • Hej!

  Är det någon som vill skapa en bokcirkel, eller har skapat som finns i Stockholm??
  Jag vill gärna skapa eller vara med i en, kanske vill du också det?

  Jag är 22år och studerar till lärare i Stockholm.
  Maila mig; [email protected]

  Vi kan också ha coola jackor och instagramkonto för den som önskar det.. ;)

  Maila bums,
  Hejsvejs!

  Jelena Vasiljev 2016-05-16 14:46:04
  Svara
 • HEJ! VILL NÅGOT DÄR UTE SKAPA BOKKLUBB???

  Jag bor i Stockholm och skulle föredra om du också gjorde det. :)

  [email protected]
  MAILA MIG SÅ SKAPAR VI EN!

  Ser fram emot ditt mail! ;)

  Jelena 2016-05-16 14:38:23
  Svara
 • Jag!

  Karin 2016-03-06 09:26:56
  Svara
 • Hej!
  Kanske kanske kanske finns det några som vill vara med och starta bokklubb i Malmö?

  Nora 2016-02-15 18:59:48
  Svara
  • Svar på Noras kommentar.

   Jag är intresserad av att vara med, bor också i Malmö!

   Frida 2016-04-27 19:09:29
   Svara
  • Svar på Noras kommentar.

   Nu kanske det funkar bättre när jag svarar i rött ruta :) Jag bor iallafall i Malmö och är intresserad!

   Karin 2016-03-08 21:32:52
   Svara
   • Svar på Karins kommentar.

    Hej, är nog väldigt sent ute, men om intresset fortfarande finns för att starta bokklubb i Malmö skulle jag också vilja vara med!

    Paula 2016-10-10 11:38:21
    Svara
 • En chansning så här ett år senare! Någon som läser detta som vill starta en bokklubb i Stockholm?
  Jag är 28, jobbar, bor på Söder. Vill diskutera högt och lågt, gammalt och nytt, hålla med och inte alls. Ska vi testa?
  [email protected]

  Siri 2016-02-15 12:12:30
  Svara
 • Jag vill vara med i en bokklubb!! Bor i Stockholm! Varför såg jag det här nu?!
  Är det någon som har startat en bokklubb och vill ha en engagerad och läsvillig tjej?
  Är taggad till tusen!

  MVH, en tjej som missade läståget. buhu.

  Jelena Vasiljev 2015-12-09 10:41:46
  Svara
 • Jag har precis startat en bokklubb nu i December i Göteborg, inlägget ”Knight of Words” (finns även i sidomenyn på bloggen) ger en snabb sammanfattning av klubben och vad för böcker vi röstat för att läsa!! Vore kul om fler ville vara med <3

  Daniella i Edinburgh 2015-12-08 07:35:47 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
  • Svar på Daniella i Edinburghs kommentar.

   Hej, det låter jätte kul vill gärna var med i din bokklubb! Jag läser typ alting men just nu mer deckare och romaner. Har inte läst mycket sci-fi eller fantasi men är öppen till alla förslag. Hoppas du hörs av :)

   Alexandra 2016-05-16 23:00:49
   Svara
 • Puffar lite för en bokklubb i Jönköping – vore jättekul att få ihop ett gäng goa bokklubbare :)
  Blir superglad om du hör av dig: [email protected]

  Mielo 2015-03-04 16:21:59
  Svara
  • Svar på Mielos kommentar.

   Hej
   tänkte kolla om du fick ihop någon bokklubb i jönköping?
   Jag är intresserad så fall!

   Mvh lina

   Lina 2015-09-26 19:32:02
   Svara
 • Hallå. Den här kommentaren kanske är lite sen, men om någon trillar in här i efterhand och letar efter en bokklubb så försöker jag starta upp en i Stockholm. Vi är hittills 4 tjejer runt 20-årsåldern men vi skulle gärna vara kanske upp emot 8st. Vi gillar lite olika, men alla gillar böcker och att prat om böcker. Ännu har vi inte bestämt något tema, men tanken är att någon väljer en bok och efter en månad diskuterar vi den samt har lite temakväll hemma hos hen som bestämt, och i och med den kvällen bestämmer en ny person bok. Så går det runt! Är du intresserad? Maila mig på jasmine.andersson [a] live.com

  jasmine 2015-02-17 11:28:52 http://www.nineteenhurricanes.blogg.se
  Svara
  • Svar på jasmines kommentar.

   HALLÅ! Jag sitter och googlar och envisas med att finna en bokklubb i Stockholm. Hur många är ni nu? Jag är gärna med!
   Maila mig om det är aktuellt och sådär.

   Hej så länge!

   Fanny 2015-05-01 19:38:39
   Svara
 • Hei!
  Jeg og tre andre startet for ikke så lenge siden en bokblogg. Kult om du hadde sjekket den ut!
  Bokfinkene.wordpress.com

  Anna 2015-02-16 16:39:05 http://Bokfinkene.wordpress.com
  Svara
 • Åh skulle väldigt gärna vilja starta /vara med i en bokklubb! Ända problemet är att jag troligen flyttar till Stockholm i höst (är bosatt i Skåne nu) så det blir kanske krångligt att börja något nu. Men om någon är intresserad så kan ni ju alltid höra av er till [email protected]
  Jag är 16 år och älskar att läsa allt från samhällskritiska böcker, urgamla klassiker, blödiga tonårskärleksböcker och annat braigt. Älskar även att analysera böcker, tycker att det är så himla intressant och skulle vara gosigt att göra det med andra braiga människor! :)

  Sigrid 2015-02-14 22:20:56
  Svara
 • Finns det någon från Västerås som är runt 30 år? Älskar att läsa härliga romaner och ibland någon deckare. Är dålig på att läsa för tillfället men jag saknar det.

  Ann-Sofie 2015-02-14 20:37:17
  Svara
 • Jag bor i Sundsvall, finns det några härifrån som är sugna på att starta en bokklubb? Jag läser de flesta genrer :)

  Alexandra 2015-02-14 17:18:42
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Hej! Random att svara ett år senare, men om du är kvar i Sundsvall och fort. vill bokklubba så vill jag också det! Bor i Östersund sedan en månad så tänker att det borde gå att lösa. Du kan väl mejla mig på jonnaigeland (at) hotmail.com om du är sugen! :D

   Jonna 2016-05-17 20:56:12
   Svara
 • Hej :)
  Jag är en tjej på 20 år som är super sugen på en bokcirkel. Jag är nyinflyttad till Örebro så tänker att det också är ett bra sätt att träffa nya vänner.

  Jag läser det mesta, framförallt böcker som berör och som lever kvar i en efteråt.
  Jag är lite intresserad av en cirkel där man kan läsa böcker som på något sätt speglar tillbaka på samhället.

  Är du intresserad når du mig på, [email protected]

  Andrea 2015-02-13 22:25:37 http://Www.andreanordqvist.se
  Svara
 • Jag vill gärna ha en bokklubb med några. Jag bor i Stockholmsområdet, favoritförfattare är Amanda Svensson, Anna Gavalda, Chimamanda Ngozi Adichie och Joyce Carol Oates. Men är öppen för att testa nya genrer och författare :) För övrigt att kan jag säga att jag är 22, älskar Paris och att fika. Min mail är [email protected] Hoppas någon vill vara med, den ”annonsen” för Stockholm som jag tycker vekar mest nice (Linns) verkar så många vilja vara med i så jag tänkte att det kanske är bäst med starta en egen för oss som var sena på bollen på att maila Linn eller bara tycker att det vore kul att ha en bokklubb och bor i Stockholmsområdet :)) Ha det fint!

  Ingrid 2015-02-13 21:25:37
  Svara
  • Svar på Ingrids kommentar.

   Nu har jag misslyckats med att svara på din kommentar 3 gånger, så förlåt för ev spam.
   Jag vill vara med! Heter Nathalie, är 27 år och bor på söder. Älskarälskarälskar böcker men har lite tappat sugen efter 3 års plugg på högskola. Saknar läsningen och vill hemskt gärna hitta tillbaka. Gillar väldigt många olika genrer, alltifrån klassiker, prosa, fantasy, lyrik och romaner. Gillar självklart också häng, långa diskussioner, vegetarisk mat, kaffe och såklart rödvin. Maila mig på [email protected] om det låter kul!
   Hejhej!

   Nathalie 2015-02-14 00:06:08
   Svara
 • Hej! Vill också starta bokcirkel och undrar om det är några andra som är sugna på det i Vänersborg-Trollhätte-området?
  Jag tycker mest om att läsa skönlitterära och verklighetstrogna böcker men är öppen för det mesta!
  Hoppas att höra från er, mejla mig på [email protected] så försöker vi få ihop något (och ja jag vet, mogen mejladress)

  Hanna 2015-02-13 19:58:32
  Svara
 • Kristianstad någon? Jag är jävligt sugen på att starta en bokcirkel med ett intressant hop av folk, gärna som gillar att variera läsningen med allt från klassiskt tjocka ryska klassiker till lättsamma ungdomsböcker. Jag är snart 23 år och kan nås på [email protected]

  Man 2015-02-13 01:56:06
  Svara
 • Jag skulle vara sugen på att starta en bokcirkel i Uppsala! Jag är 25 år och gillar böcker av bl.a Murakami, Carlos Ruiz Zafón, Jonathan Safran Foer och Anna Gavalda. Skulle främst vilja läsa liknande böcker, klassiker eller feministisk litteratur. Vill du bilda bokcirkel? Kommentera eller mejla: [email protected]

  Hanna 2015-02-13 00:06:14
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Kul! Jag är 24 år och skönt ambivalent inställd till herr Murakamis böcker och har ett vältummat ex. av ”Tillsammans är man mindre ensam” som jag brukar slå upp lite på måfå om jag vill läsa något fint. Stolt utövare av ”biblioteks-roulett” och gillar att klottra saker i marginalen. Det hade onekligen varit allmänt nice att ha några i Uppsala att tugga igenom lite klassiker och andra böcker av varierande kvalité med. Pepp!

   Eve 2015-02-13 13:07:06
   Svara
   • Svar på Eves kommentar.

    Kul! :) jag har fått fler svar via mejl så släng iväg ett mejl till mig så kan jag göra en gemensam mejl-konversation!

    Hanna 2015-02-13 16:29:08
    Svara
 • Vad roligt jag blir sugen på bokklubb faktiskt!

  Anna Munkahmmar 2015-02-12 23:45:34 http://bodenbynight.se
  Svara
 • Jag bor i Göteborg och vill väldigt gärna starta en bokcirkel! Gärna personer över 24 år som är intresserade av politik, feminism och kultur. Hör av dig till mig om du är intresserad: [email protected].

  Sofia 2015-02-12 21:14:59
  Svara
 • Bokklubb høres kjempefint ut! Hvis noen bokelskere holder til i Bergen er jeg med!

  Siri 2015-02-12 18:41:10
  Svara
 • Åh har velat ha en bokcirkel så länge! om någon finns i Skellefteå och vill starta bokcirkel med mig så maila mig! [email protected]

  Ethel 2015-02-12 18:05:51
  Svara
 • Någon som är sugen på att starta en bokklubb i Norrköping? Skulle vara kul att läsa klassiska böcker tycker jag! (t.ex böcker från den här listan http://sv.wikipedia.org/wiki/Världsbiblioteket) Men även sci-fi och typ… allting egentligen!

  Ida 2015-02-12 17:10:12
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Jag bor i Norrköping och är också sugen på bokklubb! Dock gillar jag böcker med lite lättare flyt, och gärna kärlek eller drama

   Julia 2015-02-12 20:58:58
   Svara
   • Svar på Julias kommentar.

    Jag bor också i Norrköping! Jag är 20 år och studerar på Campus. Gillar: Kärlek, spänning, deckare och typ Harry Potter haha. Svag för böcker med fina framsidor och fint språk! Här är min mail: [email protected] OBS! Min mail har inget med vithet att göra, råkade bara ha en tavla med ett hjärta i vitt när jag gjorde min mail som 13 åring!

    Liv 2015-02-14 17:52:02
    Svara
   • Svar på Julias kommentar.

    Jag läser gärna vad som helst faktiskt. Har du läst nåt av Haruki Murakami? Han är briljant iallafall! Du kan mejla idahurricane [snabela] hotmail.com om du vill fixa en bokklubb! Jag skrev min oseriösa mejladress och la till ett knasigt @ för att slippa spam. Jag är inte knäpp! Svär.

    Ida 2015-02-13 16:25:44
    Svara
 • Å! Jag vill starta bokklubb i Umeå. Läser inte alls så mycket som jag vill men har tänkt komma igång på riktigt, nu. En bokklubb vore så fint.. Nån mer i Ume som vill starta eller är med i nån klubb redan?

  Amanda 2015-02-12 14:44:09
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej!
   Jag läser igenom alla kommentarer här i fältet och tänkte kontakta alla tjejer som bor i Umeå som skrivit här – så kanske vi kan starta en bokklubb tillsammans? Skriv din mail så hör jag av mig!

   Ronja 2016-12-12 15:21:44
   Svara
 • Jag bor i Kalmar och skulle tycka det kan vara kul med en bokklubb! Jag läser mycket klassiker, historical fiction men även fantasy/Sci-fi och både på engelska och svenska. Finns det fler kalmariter så hör av er till [email protected] så styr vi upp något :)

  Emma 2015-02-12 14:11:55
  Svara
 • Hej!
  alltså detta är ungefär det jag saknar i mitt liv, att diskutera fantastiska och kassa böcker med fint folk samtidigt som en äter gott och dricker vin.

  jag bor i Stockholm och skulle himlans gärna vilja starta en bokklubb så hör av dig om du har lite för mycket fritid, behov att dricka vin eller bara vill läsa bra böcker. bra böcker skulle jag nog säga innefattar både feminism och samhällskritik men även Haruki Murakami och sånt fint.

  Hundra kramar!

  Linn Nova 2015-02-12 13:37:03
  Svara
 • <3 bokklubbar <3

  mariell. 2015-02-12 13:14:02 http://hjartesmil.com
  Svara
 • Bor utanför Lund! Vill ha bokklubb! Hör av dig om du också är sugen! Det kommer bli skojigt! [email protected]! Woho!

  ebbalisa 2015-02-12 12:05:56
  Svara
 • Hallå där ute! Om det är någon som vill ha en internet-bokbklubb så hör gärna av er! Jag är 18 år och läser precis allt, Man kan ju faktiskt bokcirkla över skype och liknande! Mejla mig på: [email protected] om ni är sugna :D

  Julia 2015-02-12 12:00:36 http://juliasnerdroom.blogspot.se
  Svara
 • Bokklubb i Malmö någon? Har en vän eller två som jag tänkte föreslå detta för men varför inte lära känna lite nya människor också? :)
  Gillar de flesta bokgenrer men är just nu sugen på att läsa Not that kind of girl. Maila mig om ni bor i närheten och är sugna på att vara med! [email protected]

  Nelly 2015-02-12 11:42:49
  Svara
 • Bor i Göteborg och skulle gärna starta en bokcirkel! Gillar skönlitterära böcker, helst realistiska, gillar att läsa om kärlek och livet kring 20-ish. Öppen för allt förutom sci-fi kanske. Någon som är pepp? Mejla [email protected]!

  Moa 2015-02-12 11:16:50
  Svara
 • Vilket roligt initiativ!
  Jag är en 25-årig bokmal från Jönköping som utan framgång försökt dra ihop något länge. Släng gärna iväg ett mail till mig om du vill hitta på något i stan ([email protected])!

  Cornelia 2015-02-12 11:00:38
  Svara
 • Jag vill hemskt gärna bokcirkla, bor i närheten av Stockholm och läser och bloggar främst om barn- och ungdomslitteratur så skulle antingen kunna tänka mig att läsa mer sådant med andra, eller mer vuxenlitteratur som ett avbrott. [email protected]

  Svara
 • Fy sjutton så spännande! Jag bor så långt bort från allt att detta blir svårt, men om jag någon gång flyttar in till storstan ska jag definitivt göra detta.

  Ellen 2015-02-12 10:45:01 http://lindbergellen.se
  Svara
 • Jag menade såklart ”Jag är Malala”! ;)

  Cecilia 2015-02-12 10:31:05
  Svara
 • Emh, Girls i Göteborg?? Jag är riktigt sugen på bokklubb här nere. Så slipper en sitta själv på caféer jämt och läsa. Kram Hör gärna av er på mailen eller liknande ([email protected])

  Carolina Rigo 2015-02-12 10:30:52 https://xrigo.for.me
  Svara
 • Hej! Jag heter Cecilia och bor i Örebro, pluggar på universitetet och flyttade hit i höstas! Är 20 år gammal och gillar alla möjliga sorts böcker förutom deckare och sci-fi. Boken jag läser just nu är ”Jag är Mala”. Vore kul om någon annan i den här staden ville starta en bokcirkel : ) Kram!
  [email protected]

  Cecilia 2015-02-12 10:28:35
  Svara
 • Vilken bra ide! Jag vill också! Jag bor i Karlskoga, Värmland och läser klassiker, dystopier, sci-fi, fantasy, allt. Haha.

  Christian 2015-02-12 10:22:18 http:/stabil.blogg.se
  Svara
 • Hej på er därute! Jag har en bokklubb med några sköna tjejer i Stockholm som jag fått kontakt med via floras och Sandra Beijers bloggar. Vi har bara setts två gånger så är du sugen på att vara med så är du så hemskt välkommen!! Jag uppfattar det som att alla är väldigt öppna för att läsa väldigt många olika sorters böcker. Vi läste jag är malala först och nu läser vi doktor glas, men jag tror de flesta gillar ungefär den sorts böcker som läggs upp här (och det är alltid kul att läsa nya, kanske lite udda grejer!)

  Maila bara mig på [email protected] så säger jag när vi ska ha träff (jag kommer dock vara utomlands 3 veckor snart så dröjer svaren är det pga det och inte för att jag dissar). Bokklubbar är ju bara BÄST, puss och ta hand om er!

  Moa 2015-02-12 10:19:22
  Svara
 • Hej på er därute! Jag har en bokklubb med några sköna tjejer som jag fått kontakt med via floras och Sandra Beijers bloggar. Vi har bara setts två gånger så är du sugen på att vara med så är du så hemskt välkommen!! Jag uppfattar det som att alla är väldigt öppna för att läsa väldigt många olika sorters böcker. Vi läste jag är malala först och nu läser vi doktor glas, men jag tror de flesta gillar ungefär den sorts böcker som läggs upp här (och det är alltid kul att läsa nya, kanske lite udda grejer!)

  Maila bara mig på [email protected] så säger jag när vi ska ha träff (jag kommer dock vara utomlands 3 veckor snart så dröjer svaren är det pga det och inte för att jag dissar). Bokklubbar är ju bara BÄST, puss och ta hand om er!

  Moa 2015-02-12 10:16:48
  Svara
 • Alltså detta låter ju helt fantastiskt! Nu vill jag också starta en bokklubb!

  Fredrikapåvinden 2015-02-12 09:51:13 http://fredrikapavinden.com
  Svara
 • Vad kul med bokklubb! :)

  Knaperbloggen 2015-02-12 09:31:51 http://www.knaper.blogg.se
  Svara
 • Åh! Är också så pepp!

  Jag vill så gärna bli en del av en bokklubb – bor i Linköping, är 22 år och studerar men är just nu hemma med bebis – men är ändå pepp på att ses och dricka rödvin (eller te eller kaffe eller saft)

  Om ni linköpingsbor känner en lust att starta en bokklubb med mig så kan ni väl mejla så ser vi hur efterfrågan ser ut – [email protected]

  :)))))

  Miranda 2015-02-12 09:25:38
  Svara
 • Åhh villll också.

  Lisa Sheila 2015-02-12 09:20:50 http://lisasheila.devote.se
  Svara
 • Åh, älskar själv min lilla bokcirkel, det är så himla mysigt! Dock träffas vi oftare, typ 2-3 gånger i månaden beroende på vad för bok vi läser… Men det är absolut det bästa jag vet! Plus den stora skillnaden – vi dricker te och äter kakor i stället för att dricka rödvin.

  Beatrice 2015-02-12 09:14:17 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • blir ännu mer pepp nu! bokklubb måste startas omedelbums. http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-02-12 09:11:59 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Läs Chimamanda Ngozi Adiche!!!

  Julia 2015-02-12 08:40:22 http://knitwithjulia.tumblr.com
  Svara
 • Vill också!! Är helt hundra på att det inte är någon som hänger här som också bor i Karlsborg men come on you Skövdepeople! Jag vill också ingå i en bokcirkel :P

  sandra 2015-02-12 08:39:33 http://atilio.blogg.se
  Svara
 • Alltså åh, har varit sugen på en egen bokklubb så himla länge. Men när man hattar runt som jag kommer göra det kommande året (lite Stockholm, mycket San Francisco, lite Lund) så blir det så svårt att få ihop. Så fort jag ska stanna länge på ett ställe igen, då jäklar!

  Linnéa 2015-02-12 08:32:57 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Men du kunde ju göra som Flora föreslog alltså att ha bokklubb över skype. Funkar ju varsomhelst :)

   Flo 2015-02-12 09:34:55
   Svara
   • Svar på Flos kommentar.

    Ja absolut, men jag tänker att mycket av grejen är att ses och typ hänga på riktigt, äta något gott, dricka vin eller sådär. Såklart det går ändå men jag längtar liksom efter hela paketet:)

    Linnéa 2015-02-12 12:19:43 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara
    • Svar på Linnéas kommentar.

     Vin kan man också drycka tillsammans över skype ;) Skojar, jag förstår problemet. Kommer också flytta runt en hel del nu och är dessutom från Tyskland. Kommer bli jävligt svårt att styra upp nåt utan Skype haha. Men hoppas det löser sig för dig iaf! :)

     Flo 2015-02-12 12:40:21
     Svara
 • Låter jättekul med en bokklubb, jag vill också vara med i en. Vilken tur att du öppnar upp kommentarsfältet för det.
  Jag bor i Göteborg, läser helst fantasy, science fiction, non fiction typ äta kött, pusseldeckare typ Agatha Christie och dystopier. Gillar inte böcker med sunkig kvinnosyn, typ en del fantasy och en del moderna deckare. Egentligen är jag ganska kompromissbar, jag gillar att utmana mig själv och göra nya saker, så vi behöver inte ha prick samma preferenser, men nåt av dessa vore ändå fint. Är du på att bilda bokklubb med mig så kommentera här i inlägget eller maila mig på [email protected]

  Fanny 2015-02-12 08:17:23
  Svara
 • Bokklubb är en så väldigt väldigt kul idé! Har försökt få ihop en slags bokcirkel med en vän, men det rann ut i sanden då vi läser rätt olika.. Hur kommer ni överens om bok? Är det svårt att hålla det hela strukturerat? Hur gör ni för att hålla er till ’bokprat’?
  Tacksam för svar, kram.

  Karin 2015-02-12 08:12:09 http://www.appelmoln.blogg.se
  Svara
 • Bryr ni er väldigt om det där med hudfärg kan man ju passa på att tipsa om ”Älskade” av Toni Morrison. ;) Fantastisk bok, som dessutom finns på Pocket shop!

  Malin 2015-02-12 07:30:58
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!