Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FRÅGOR OCH SVAR #18 – OM LONDON, SKRIVARKURSER OCH ATT UPPVAKTA SIN PARTNER

253642dfa18fe19d38d4f70866fcac1b_1670x1018_85_ns_v4

Du har säkert redogjort för det här tidigare, men har du bra tips på hur man kan bli bättre på att sminka sig?

1. Kolla på min sminkvideo. 2. Och inlägget I min sminkväska. 3. Häng på youtube! Sök på ”smokey eye tutorial” eller ”60’s make up tutorial” eller ”eye brow tutorial” eller vad du nu vill lära dig. Min favvo är Linda Hallberg/Bangerbeauty.

Hej Flora! Jag har en fråga angående ditt hår och den nya fantastiska hårfärgen. Slits håret mycket av att bleka det, för visst blekte du dit? Har du märkt någon skillnad på hårkvalitén efter?

Så kul att du gillar barret! Ja, det slits ganska mycket men min frisör säger att jag har väldigt bra hårkvalitet *borstar av damm från axeln* så jag oroar mig inte så mycket. Dock var det här första gången jag gjorde en helblekning så i längden är det nog rätt skadligt. Men jag försöker att inte tvätta håret lika ofta (torrschampo <3) och använda inpackning titt som tätt. Jag tror att en del hårstrån gick av i blekningen, typ vid babyhåret och i den bakre virveln, men jag är inte helt säker.

DSC_2790

Du är verkligen jättefin och har en snygg stil! Men, jag undrar lite om utvecklingen från att ha mycket vintage/second hand till att använda mycket mer nyproducerat? Det känns som du i övrigt har blivit mycket mer miljömedveten och så förutom i den frågan? Och varför använder du knappt vintage längre, tröttnat? :) Tack för en superblogg!!

Tack ska du ha! Jag antar att min klädstil har ändrats en del de senaste året, precis som hos de andra flesta, och att jag bär klänningar allt mer sällan (och om det är något en kan fynda second hand så är det ju klänningar). Men obs att jag fortfarande använder mycket second hand-plagg! Något i min outfit är nästan alltid vintage. Men jag har nog blivit lite latare när det kommer till att stå och rota i klädhögar och så. Jag älskar fortfarande second hand, men jag gillar nyproducerat också. Tack för att du läser! <3

Hej jag har en sak du kanske skulle kunna hjälpa mig med. Har lite ångest för sommargarderoben! Sommarklädslar tenderar ju att vara ganska hud-/kroppsexponerande, vilket jag inte riktigt trivs med. Jag tycker speciellt inte om att visa mina ben och vill inte ha shorts. Har du tips på vad man kan bära som ändå är rätt praktiskt och fint liksom? Tack ❤️

Menå. VISA DINA BEN DU LEVER BARA EN GÅNG DET ÄR INTE VÄRT ATT LÄGGA ENERGI PÅ ATT DÖLJA OCH SKÄMMAS FÖR DU ÄR UNG OCH DU ÄR FIN SOM DU ÄR OCH DU MÅSTE VARA SNÄLL MOT DIG SJÄLV. Seriöst. Du skulle aldrig säga åt dina vänner att dölja sina ben så varför säger du det till dig själv? Var din egen kompis! Varva shorts med kjol (jag brukar ha cykelbyxor/avklippta tights under för att kunna springa och sitta och så utan att flasha hela paketet), klänning och tunna, fladdriga byxor. Utsvängda är fint tycker jag.

DSC_2817

Vad tycker du om London? Folk har sagt till mig att det är den finaste staden dem varit i och andra har sagt att det är överskattat och inte alls så fantastiskt som alla säger. Jag har aldrig varit där men drömmer om att flytta dit. Men jag är så rädd att bli besviken när jag reser dit, jag vill inte ha drömt så bra och så länge om staden i onödan. Kan inte du säga vad du tycker? Skulle gärna vilja höra din tankar om London…

Just nu gillar jag London asmycket. Eller okej, jag gillar inte centrala London för det är så jäkla buisy och jag gillar inte att pundet ligger så högt att allt kostar skjortan, men annars så. Jag gillar hur många najsiga barer och butiker och restauranger det finns. Jag gillar att det finns så många fina områden i olika stadsdelar och att alla museer är gratis och att det är så mycket mer multikulturellt i jämförelse med Stockholm. Och att allt är så grönt och prunkande. Men du, innan du bestämmer dig för att flytta tycker jag att du ska åka hit och känna efter om du tycker om det eller inte! Det är ju säkrast, så blir du inte så besviken menar jag. Lycka till!

Flora! Först: du är ett geni. <3 Undrar bara lite om du vill visa hur din Pappa och lilla familjen bor i London? Vore kul att se! Förstår om du inte vill visa insidan, men typ bild på utsidan av huset/lägenheten? Bor de centralt eller utanför? Och även spännande att höra hur de gör med barn(en) nu, pga antar att de inte har förskola som i Sverige (eller att den är svindyr där?) förstår helt om du ba nej vill inte blogga om det pga för privat eller så! Men vore bara kul att höra om deras liv i London! (Vill gärna själv flytta utomlands och bo där en längre tid.) KRAM! Du äger!

Men alltså ditt himla gullo, tack!! Det kommer dyka upp lite bilder från Jos hus under veckans gång så håll utik! De bor 25 minuters tunnelbaneresa från centrala London, i Harrow (som ligger i nordväst). I sommar flyttar de tillbaka till Sverige igen (de har bott i London det senaste året för att Jo skulle kunna stanna ett tag till på sitt jobb här, och då har pappa varit föräldraledig) och då börjar Eloise i förskola. Puss och kram!

Pratar ni svenska, engelska eller båda med Eloise?

Båda! Jo kan inte svenska så hon pratar engelska med Eloise, och pappa och jag pratar svenska med henne. Eloise blandar hejvilt, men pratar mestadels engelska eftersom hon bor här i London och eftersom pappa och Jo pratar engelska med varandra. Hon säger exempelvis byta blöja, mamma, pappa, ner och bära på svenska, men säger alla djur på engelska. Hon förstår båda språken lika bra och gulligast är när hon blandar. Typ ”bye bye tåget!”

DSC_2230

Från var har du köpt skålen? Den på första bilden :)

Muji. Tror de ska öppna en större butik i Åhléns City snart. Den peppen alltså!

hej! ser dööö-gott ut!! vad använder du för mixer eller vad en säger när du mixar smoothies & juicer?

Jag använder en sån här, eller en stavmixer från Lidl.

Hur stor säng har ni? Vi hade ben på vår 140säng men kunde inte ha sex utan att benen vek sig, trots ett femte mittenben. Vi fick byta till medar. För sex måste man ju ha.

Äej vad störigt! Vår säng är 120 cm bred. Egentligen för liten (140 hade varit perfekt – gosvänligt men också plats om en behöver lite space). Våra ben har inte vikt sig trots inomhusgymnastik :))

DSC_1491

Hej Flora! Jag har länge funderat på att skriva en bok och sitter faktiskt på en idé som jag verkligen skulle vela förverkliga och jag tror faktiskt att den kan gå bra om jag verkligen försöker. Har du några tips med hur en peppar sig själv att verkligen börja? Och hur är det lättast att liksom få igång språket och få igång tankarna och kreativiteten? Skulle vara jättekul om du även berättade om olika skrivarkurser som det går att gå på distans, för det är något som verkligen intresserar mig – och har vi inte alla en dröm att någon gång ge ut en bok? Skulle vara ett jätteintressant inlägg tror jag. Kram, din blogg äger!

Amen gud vad kul! Jag har gått Kreativt skrivande A på Södertörns högskola, Prosa dramatik lyrik på Jakobsbergs folkhögskola och nu Skrivarlinjen distans från Ölands folkhögskola. Plugga skrivande du också vetja! På så sätt beblandas du med likasinnade och får studiemedel och en massa tid att lägga på ditt projekt. De distanskurser i skrivande (folkhögskolor) jag känner till är Sörängen, Bona och Öland. Men det finns säkert fler, så googla! Annars tipsar jag om att skaffa en skrivkompis och att läsa bra böcker om skrivande, exempelvis av Stephen King och Bodil Malmsten. Lycka till och puss och tack!

Måste läsa denna, men jag har så himla svårt att läsa böcker i min egen genre när jag själv skriver på ett projekt, jag blir liksom distraherad och typ störd i mitt språk när jag läser andras språk som jag också gillar. Du känner inte av det?

Jag kan bli frustrerad om jag läser något som påminner mycket om det jag skriver om. Kanske en mening jag själv har använt eller ett personlighetsdrag eller en liknelse. Då känner jag OH NO den eventuella läsaren kommer tro att jag plagierar! Men i övrigt gillar jag att läsa böcker i ”min egen genre”. Jag kommer lättare in i stämning och ton då.

Älskade Gunnar alltså! Men du Flora, vet du var det går att få tag på ”När du blundar tittar jag”? För jag tycker att jag letat överallt men den finns inte! Inte ens på bokbörsen där en annars brukar fynda :/ Kram

Jag köpte min på Myrorna, så kolla second hand, eller gå till bibblan! Kram

DSC_2311

Finns det något ungefärligt recept på grytan? Den ser himmelsk ut!

Fräs gul lök och vitlök i en stekpanna/gryta tillsammans med 1 msk röd curry. Häll på kokosmjölk, hackade grönsaker (exempelvis morötter, broccoli, paprika, zucchini), 1 msk socker, 1 msk jordnötssmör, riven ingefära, citronsaft, salt och peppar. Häll i röda linser och koka tills linserna och grönsakerna blivit mjuka. Om du vill kan du toppa med sesamfrön och groddar. Sååå gott!

Vad är grejen med att kalla alla för bejbig? Noterar det på internetzet. Hm

Bejbig = att någon ser ut som en babe. Det är ju precis som att säga snygging! Inga konstigheter alltså. Eller hur menar du?

2

Hej Flora! Först vill jag tacka dig för att du alltid svarar på frågorna som vi läsare ställer, det är så himla bra att du tar dig tiden till det! Sedan undrar jag om du har några tips på hur en kan uppvakta sin partner? Min pojkvän köper ofta blommor till mig utan anledning och det gör mig så glad. Och jag vet att han inte skulle uppskatta blommor själv, men jag vill ju kunna överraska honom med samma slags gulliga gester – men med vad?

Men å, fint att du uppskattar det! Vad gillar din partner för något? Om han gillar att bada badkar kan du göra i ordning ett skumbad med tända ljus, om han är tokig i stark mat kan du göra huevos rancheros med jättemycket chili, om han älskar lakrits kan du köpa en godispåse full med det, om han tycker om att vara i naturen kan du packa en ryggsäck med matsäck och dra med honom dit. Ja du förstår, lista ut vad han tycker om och sikta på något sådant!

Hej flora! Jag är en ganska blyg person innan jag hinner lära känna någon. På mitt favorit café jobbar det en kille som jag är väldigt intresserad utav. Jag tror han vet vem jag är eftersom vi bor i samma område som är ganska litet och vi har gått på samma fritids förut haha. Så min fråga är hur gör jag för att börja prata med honom eller våga fråga om hans nummer?? Han jobbar inte i kassan så jag kan inte prata med honom så. Jag har inte heller riktigt känt några vibbar från honom dock, typ att han försöker ta ögonkontakt med mig eller så. Jag tror inte att han har haft många flickvänner förut, och han verkar ganska blyg. Vore det töntigt om min vän kom fram och fråga honom typ ”hon som sitter där tycker du är jätte snygg, här är hennes nummer” eller något sådant för jag vet verkligen inte vad jag ska göra och jag vet inte om jag skulle våga gå fram själv! Super tacksam för svar <33333

Nej inte ett dugg töntigt! Göre bara! Eller leta upp honom på Facebook och säg hej! Nu! Omedelbart!

e0e6736c87b999ae9ae5ee3dcb64a91b_1670x1018_85_ns_v4

Vad är det för kamera du har med dig?

En Lumix G5. Det är en kompakt systemkamera som jag tar med mig de dagar då jag vill dokumentera men inte orkar bära på storkameran (alternativt vill vara diskret – på restaurang exempelvis).

DSC_2595

Har Jaana blogg/insta/någon social media där en kan följa henne?? *in love*

Jamenvisst! Här är hennes tumblr/hemsida och hennes instagram är @jaanakristina. Förstår att du crushar på na, hon är amaze!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • TACK för den otroligt sjukt bra formuleringen av ”orka lägga energi på att dölja/skämmas, du är fin som du är” osv som jag kopierade rakt av och skickade till min bästa kompis som really need to get this!! Men den var helt smashing rakt i ansiktet tyckte jag! Btw, din blogg e den blogg som jag går in på när jag vill ha en liten distans från all perfektion i bloggvärlden. Och hoppas du inte tar detta fel nu!!!! Menar bara att din blogg är som en sjukt mysig/romantisk/verklighetsbaserad skönlitterär värld som jag älskar att fly till lite i mellanåt:)))) Kramis!

  stina 2015-04-25 15:48:25
  Svara
 • Hen som säger att hen inte tycker om att visa benen, där var du väl ändå lite orättvis… hen kanske bara inte trivs med det, det måste man väl respektera? Behöver ju inte ha något med kroppsångest att göra liksom. Annars bra inlägg som alltid <3

  Emelie 2015-04-25 11:33:57
  Svara
 • Detta tåls verkligen att upprepas: HELL vilket bra jobb du gör med bloggen!!! Så himla genomtänkt och välarbetat i vartenda jävla inlägg, och så jättebra uppdatering på det. En blir ju helt bortskämd!

  Madeleine 2015-04-25 10:30:36
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!