FRÅGOR OCH SVAR #23 – OM NAKENBAD, KAMERAFÖRVARING OCH PUBLIC AFFECTION

7a4f5933ed097198b45185f3dead3be7

Hallåå! Okej, kanske en lite personlig fråga men: Hur gör ni när ni badar nakna i ett så stort mixat sällskap? Struntar ni i alla könsnormer och badar alla tillsammans eller badar tjejerna när killarna inte är där och vice versa. Jag älskar att bada naken men har massa killkompisar och känner mig inte superbekväm med att de tittar på… :( Kram

Undrar också lite över nakenbadet, känner du dig inte obekväm med att Felix badar tillsammans med andra tjejer som är nakna, även om det är era kompisar? typ.

Hej där! Den här gången var det bara jag och Bea som badade nakna. Det var motljus och det var på avstånd. Men faktum är att jag känner mig trygg med att visa mig naken inför mina kompisar. Det är något som har kommit med åldern, förut vände jag mig liksom mot väggen när jag bytte om med mina vänner. I mitt kompisgäng så har vi känt varandra i sex år (sedan ettan på gymnasiet) och det gör också att det inte känns så läbbigt att visa sig naken i varandras sällskap, även när killarna är med. Vi känner varandra så väl. Men med det sagt så händer det inte så ofta oavsett. Om Felix badar naken med andra tjejer så bryr jag mig inte för fem öre. Det får han gärna göra! Kram!

Hej Flora! Tack för en fantastisk blogg <3 Skall flytta till Sverige i höst och undrar hur man billigast tar sig runt mellan olika städer? Puss!

Buss är allra billigast (googla typ” Stockholm Göteborg buss” så hittar du), men sedan finns det ju tåg. Kika in SJ.se. Kram och puss och välkommen till Sverige!

Fråga! Hur ser du på gelatin, det innehåller ju en hel del efterrätter och godis?

Jag fubbar med min vegetarianism när det kommer till löpe och gelatin. Faktiskt.

DSC_9648

Hej, har du inte en kategori om mat? Du som skriver rätt mycket om mat (god mat vad det verkar hehe). Som läsare vill man ju såklart kunna hitta dessa inlägg igen ;) Puss

Lyfter upp den här frågan pga får den så ofta! Jag har en kategori som heter matlagning. Det är bara att scrolla lite i kategorisektionen. Men funtar på att dela upp recepten i underrubriker (frukost, sallader, efterrätter etc) eftersom de är så många nu för tiden. Kan det vara något? Kram!

En fråga: när du har med dig kameran under vanliga dagar (vilket du verkar ha mest hela tiden(?)), har du den rakt upp och ner i väskan eller har du den i en separat kameraväska? Har du flera objektiv med dig under dan? Jag försöker ha med mig kameran mer till vardags men det känns så omständigt att ha med sig kameraväskan -men samtidigt för läskigt att inte skydda kameran på nåt sätt alls. Hur gör du? Kram!

Sedan några år tillbaka så använder jag ett soft case till min kamera. Så sabla bra! På så vis har jag kameran i fodralet, och sedan fodralet i vilken väska jag använder för stunden. Kram!

DSC_9922

Flora! är det en string pocket du har? vilket träslag??? <333

Oui oui! Jag har träslaget valnöt.

Hei Flora! Lurer bare på hva slags objektiver du bruker? :)

Nikkor 50mm f/1.4.

Hallå, vad använde du för objektiv när du fotade på bröllopet??

Samma som ovan nämnda! Men funtar på att köpa ett bra all-round zoomobjektiv också. Någon som har tips? Det ska passa en Nikon D750.

Flora! jag har en fråga: hur gör du med acnatac? använder du det på sommaren? har nämligen fått det utskrivet av en läkare som knappt visste vad produkten var utan snarare bara ville bli av med mig snabbt (??!), blir osäker på om det är dumt att börja använda kuren nu eller vänta med tanke på att man tydligen blir väldigt solkänslig? vore så tacksam för svar/uppdatering kring din behandling :) kram!

Blir så arg på dåliga hudläkare :((( Jag har använt Acnatac hela sommaren, men är (ganska…) noga med att smörja in mig när det är soligt. Förresten: någon som har avslutat sin Acnatac-kur än? Kom finnarna tillbaka? Mvh nojig.

IMG_1421

Så vacker är du! älskar halsbanden, vart kommer dem ifrån? hurra för om man kan köpa likadna :))))

Tack ditt gullo. Ena halsbandet har jag skrivit om tidigare, det är från Jane Kønig. Det andra, med den runda ringen, är från Ur&Penn.

Hej Flora! Jag har en liten fråga som inte alls har med det här inlägget att göra. Men först, tusen tack för en världsbra blogg <3 Okej såhär, jag är född och uppväxt i Umeå och har i hela mitt liv tänkt att ”så fort jag har tagit studenten ska jag härifrån, usch vill aldrig bo här igen” osv osv. Och nu är det två år sedan jag tog studenten och alla vänner flyttar och pluggar i andra städer och det skulle jag också vilja göra. MEN, min älskade mamma, min syster och hennes son bor ju här. Att flytta från mamma och min syster känns tungt men möjligt, men det är den där lilla knutten Eddie och hans framtida småsyskon som gör att det tar emot så jäkla mycket. Vi har en jättefin relation och jag är så rädd att den ska försvinna om jag byter stad. Du har ju småsyskon och funderar på att flytta från Stockholm om jag förstått saken rätt, hur tänker du kring det här? Puss och kram!

Hej! Tack för att du läser <3 Förstår att det känns jättejobbigt att flytta ifrån din systerson. Mina småsyskon har ju bott i England i ett år så jag vet hur det känns att vara ifrån dem.  Tack gud för Facetime och teknologi säger jag ba! Pappa och Jo har varit jättemån om att visa bilder på mig till Eloise, och då och då har vi pratat över Facetime för att hon ska komma ihåg mig. Och det fina med småbarn är att det ofta går så himla fort att ta upp relationen igen. Lite blyghet i början, men sedan är det bara att leka i lekstugan och gunga och busa och kramas. :’) Flytta om du vill flytta. Göre ba. Puss!

bf08e076d6680b96c993ee601a489717_980x0_c_85_ns_v4

Hej Flora! Min flickvän börjar plugga i höst (flyttar ner till Lund där jag bor, pepp!) och såg bilden på tidningen och såg också att det låg en mumin notebook bredvid, vet du var jag skulle kunna få tag på en sån? Förresten älskar dina recept på mat, så inspirerande! Kram

Den är från Pocketshop. Hoppas du får det fint med flickvännen i Lund. Tack för pepp! Kram <3

Hej Florpan, haha. Jättemysig och fin blogg du har, hittade den för några månader sen och det är jag så glad för! Och gud vad sugen jag blir på att åka till Visby! I alla fall, tänkte som så många andra vända mig till dig med lite funderingar. Jag är arton år och bor i en liten håla ganska nära Stockholm. Jag känner att jag behöver utöka min vänkrets och träffa nya, annorlunda personer än de som finns här. Men jag vet inte hur. Har du tips på någon kurs eller liknande där man kan träffa intressanta, kreativa människor som är sig själva? Eller hur gör man liksom för att träffa nya människor? Kram :)

Hej hopp! Jag vet ju inte vad du har för intressen, men alltså folkhögskola är så jäkla mysigt. Finns utbildningar i musik, teater, konst, skrivande och en massa annat kul. Kolla folkhogskola.nu. Är du ute efter kortare kurser så kan du spana in ABF och typ Medborgarskolan. Eller universitetskurser i allmänhet! Det är ju alltid fint att beblandas med folk som har liknande intressen. Här är ett blogginlägg jag har gjort om att hitta en vän i din nya stad. Kram och heja heja!

DSC_9623

Du verkar ha så himla vettiga tips så tänkte även jag ställa en fråga om kärlek och mer specifikt public affection. Hur gullegulliga är du och Felix på stan? Jag har nyligen blivit involverad med en kille men vi har inte definierat vad vi är än, vilket jag inte har bråttom med, men därför vill jag hålla det ganska ”dämpat” och tyst när vi är ute tillsammans. Han däremot är väldigt öppen och har inget emot att kyssas på tunnelbanan eller hålla handen bland folk osv, och jag kan då bli obekväm och tycka att folk tittar på oss eller får fel uppfattning om oss när inte ens JAG vet var vi står än. Jag vill ta upp detta med honom men dock vill jag inte vara den känslokalla som inte vågar visa vad jag känner och att jag tycker om honom inför andra (vilket jag verkligen gör!!) då jag ALLTID har svårt för att prata känslor och gärna vill bekämpa det. Har du någon idé eller allmänna tankar om public affection? Tack för en fin blogg!

Hej! Jag och Felix visar nog ganska lagom med kärlek i offentligheten.  När det bara är vi två händer det såklart att vi stannar upp mitt på gatan och hånglar, gosar på bussen eller sitter nära varandra på restaurang. Men vi måste inte sitta bredvid varandra när vi hänger med våra vänner och vi håller inte på och gulligullar med varandra särskilt mycket i våra kompisar sällskap (tror jag), men kan absolut ge varandra en kyss då och då eller typ kramas och hålla hand. Jag har inget problem med att visa kärlek offentligt men tycker själv att det är skitstörigt när par börjar hångla mitt när en försöker ha en konversation med dem. Kort sagt: När det bara är Felix och jag så kan vi hålla på och gulla med varandra mycket, även i offentliga rum, men när vi umgås i kompisgäng så behandlar vi varandra mer eller mindre som kompisar. Puss och kram och lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Asså hur coolt som helst att bada näck Varit på ridläger o då var vi några tjejer som slängde bikinin redan andra dan O fom dag 3 bada alla näck inklusive enda killen som va med Känns så härligt o lite pirrigt Men där vid sjön var det vara vi + tjejerna som jobba på gården så ingen risk att nån skulle komma Kram på dej

  linda 2015-07-26 13:04:37
  Svara
 • Hej! Det var jag som tipsade dig om Acnatac förut =) jag har inte vågat sluta än (två recept hittills) utan kommer nog använda det tills läkaren säger stopp. Jag har ätit Roaccutan förut och när jag slutat med det kommer finnarna tillbaka efter några månader/halvvår. Kan tänka mig att det går ännu snabbare utan acnatac…

  Emma 2015-07-23 21:37:22
  Svara
 • Hej Flora! Jag påbörjade en kur acnatac i mars. Min hudläkare ville inte att jag skulle använda den under solsäson, därför fick jag också en salva som heter Finacea, som verkar mot både rosacea och acne, att använda nu under sommaren. Min acnatactub räckte ca 3 mån och min acne har ej kommit tillbaka. Finacean använder jag inte för tillfället heller eftersom huden är så fin som den är. Eldprovet kommer ju till hösten då min acne brukar blomma upp igen. Vi får se, husläkaren var gullig och jag har en likadan kur till med acnatactub och Finacea att hämta ut till hösten om jag behöver.

  Kram!

  Linnea 2015-07-23 19:53:27
  Svara
 • Hej! Jag började med acnatac efter att du skrivit om det och TACK DET HAR GJORT MITT LIV SÅ MYCKET ENKLARE. Testade att sluta efter typ två månader och då fick jag en finne efter typ en natt men började igen och då försvann den innan den ens hunnit bli nåt. En månad senare slutade jag igen och nu kommer det inte tillbaka. Jag tar det en gång i veckan bara för att jag nojjar men min hy är så fin nu! Mitt råd är alltså att testa att sluta för det är ju bara att börja igen annars! Tips förresten är apotekets mandelolja i ansiktet på kvällen. Tycker att det känns SÅ bra att smörja in mig med något som är helt naturligt utan några konstiga ämnen och min hud blir verkligen återfettad och såå fin och mjuk! (Alltså min kropp är lenare än jag trodde var möjligt <3!) Har hört att det läker ärr också och jag inbillar mig att det är sant men vet egentligen inte. Puss på dig fina!!!

  Anna 2015-07-23 19:02:16
  Svara
 • Hej fina, kloka Flora! Jag undrar om du och Felix har samma syn på relationer, tvåsamhet etc, och hur den i så fall ser ut? Har ni samma syn nu som när ni träffades? Hur har er relation förändrats genom åren? Existerar svartsjuka hos er och hur kan en göra för att bli kvitt dessa jobbiga tankar och känslor som tyvärr infinner sig ibland (iaf hos mig). Vad tror du är de viktigaste ingredienserna i ett sunt och hållbart förhållande? Hur ser dina och Felix planer ut inom den närmsta tiden, du nämnde något om att vara särbos? Tusen frågor men skulle vara så himla intressant att höra hur du/ni resonerar. Stor kram!

  Julia 2015-07-23 13:51:06
  Svara
 • skulle också gärna vilja veta hur huden reagerar efter en acnatac-kur? är acnen borta för alltid? ska träffa en läkare på måndag för att se vad som kan göras för min hy och skulle helst inte vilja ta antibiotika eller några andra starka medel som fuckar med kroppen.

  Ida 2015-07-23 12:33:02
  Svara
 • Jag skulle föreslå att du skaffar ett 24-70mm f/2,8 objektiv. Mycket bra allround objektiv, speciellt för porträtt men jag använder det till det mesta. Tungt och dyrt men värt pga så ljuskänsligt och helt enkelt väldigt bra.

  josefine. 2015-07-23 10:02:56 http://www.inlandsfotografen.com
  Svara
 • I share your opinion! I think even if a couple is very in love with each other it is polite to be how you do this.
  xx Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-07-23 08:26:02 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!