HITTA EN RESEKOMPIS

resekompis

Jag vet att många av er drömmer om att exempelvis tågluffa i Europa, cykla runt på Gotland, backpacka i Asien eller bo ett par månader i New York – men saknar någon att göra det med. Och alla vågar kanske inte resa på egen hand. Nu har ni chansen att skriva en kontaktannons här i kommentarsfältet: Hitta en resekompis!

Skriv ut var du vill åka, när du vill åka och lite kort om dig själv. Glöm inte att skriva din mailadress direkt i kommentarsfältet (så att ni kan ha ytterligare kontakt via mail), men byt ut @ mot (at) så att inte kommentarerna hamnar i skräpposten. Förhoppningsvis kanske ni hittar någon annan som vill göra samma sak! Det vore fööör fint.

Kanske gillar du också:
Hitta en skrivkompis.
Hitta en vän i din nya stad.
Diskussion: Ensamhet.

Translation: Are you looking for a travel-buddy? Then you’ve come to the right place! Write a comment below and state where you want to travel, when you want to travel and a couple of sentences about yourself. Hopefully you’ll find someone who is dreaming about the same thing!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
73kommentarer
 • Hejhej! Dethär kommentarsfältet lär ha avstannat fullständigt, men en av mina mål i livet är att lära mig surfa – och till sommaren vill jag åka på en resa igenom lapoint, troligen till portugal! :) Skulle vara drömmen, om någon mer skulle vara intresserad bara för att lära känna nya människor och ha sjukt roligt till sommaren 17′
  Hör av er: matildasavelind at gmail.com

  Matilda 2016-11-29 17:21:14
  Svara
 • Hej! Jag heter Julia, är 20 år och söker en ny vän att åka till Paris med några dagar denna höst. Jag har aldrig varit i Frankrike men vill upptäcka landet. Om du änskar detsamma och kan tänka dig att åka med mig tycker jag vi borde komma i kontakt! [email protected]

  Julia 2016-09-19 23:52:52
  Svara
 • Hej jag heter Erika,
  jag hade tänkt att hälsa på kusiner i södra Tyskland och sedan kanske åka vidare ner genom schweiz och Italien
  men jag söker ressällskap då jag tycker det är lite tryggare och roligare än att åka själv,
  jag gillar att fota,måla laga mat ,musik,dans och motion,
  jag tror att vecka 27 skulle vara bra att åka,

  Erika Hug 2016-07-04 10:42:10
  Svara
 • Hello! Jag och min bästa vännina ska vara i Berlin under sportlovet 2015 (mellan 20-26 februari) och om ngn vill träffas där då är vi glada för att mötas upp! På exempelvis en fika. Vi hyr en lägenhet i Neuköln på airbnb dessa datum.

  Vi tycker om att öla, röka, prata prata prata om ex. musik och om filmer, och är trevliga! Vi är 17 år och bor i Lund. Hade varit superroligt att träffa DIG!:)))

  skriv till oss på: [email protected]

  Emma 2016-01-30 17:53:09
  Svara
 • Jag hittade just detta inlägg men insåg snabbt att aktiviteten bland kommentarerna avtagit. Synd, det är ju trots allt november och mer än någonsin borde vi krossa vinter-deppen och planera äventyr. Nåval. Mitt namn är Madeleine. Jag är 23 år gammal och bor i Norrköping. Mina dagar spenderas på universitetet – men mina drömmar och planer samlas i mina anteckningar på telefonen. Jag drömmer om äventyr, kanske främst tågluffar. Men även små korta trippar till Köpenhamn eller Oslo. Jag får panik av det normativa livet som innefattar universitet, jobb, partner – utan vill snarare upptäcka nya platser. MEN inte ensam. Tänker du i samma banor som mig? Har du också en längtan inom dig? Skriv till mig: Madeleines.92(at)hotmail.com.. Ta hand om dig!

  Madeleine 2015-11-10 21:40:25
  Svara
 • halloj! Chansen att jag hittar någon här är väl ganska liten, men kör ändå! I slutet på september/början av oktober åker jag till USA. Jag ska vara själv iBoston ett par dagar (3-7 okt) efter att min resekompis har åkt hem. Hade väldigt gärna träffats över en fika eller liknande. Eller om någon har Boston-tips??? Skriv gärna! Puss&hej!

  mail: [email protected]

  Lena 2015-08-13 14:42:37
  Svara
 • Hej! Jag heter Tove och är 17 år, och ska börja mitt sista år på gymnasiet i höst. Efter studenten funderar jag på att resa (i Europa troligtvis) och jag skriver här pga. det vore såå kul att hitta en resvän, någon som också har lust att resa runt i Europa! Maila mig gärna på tove.ericson(at)hotmail.se vid intresse. Kramisar

  Tove Ericson 2015-08-02 23:14:24
  Svara
 • Hej! Hoppas folk fortfarande tittar in här. Jag heter Emily och är en 18-årig tjej bosatt i Stockholm. Nu är det så att jag är toksugen på att åka till Göteborg på Way Out West (13:e – 15:e) men pga bortresta och jobbande kompisar inte har en reskumpan för detta. Skulle bli jätteglad om någon här har lust att följa med! Är öppensinnad och glad och jättepepp på att lära känna nya människor. Tänkte eventuellt åka som volontär för att spara in på pengar och träffa roliga människor, det kanske du också vill?

  Hör av dig om det låter som något du är sugen på! Min mail är: emily_j.s(at)hotmail.com

  Emily 2015-08-02 21:07:20
  Svara
 • HEj! Detta lär ju inte ge resultat pga kort varsel men jag ska till barcelona nu mellan 7/8-14/8 så om du ska dit då HOOK ME UP på sonia.esmeralda.vall(@)gmail.com Jag e 17 år och kommer bo i min familjs lägenhet tillsammans med två kompisar, vi är snälla roliga och kommerl ha kul!!!

  sonia 2015-08-02 18:45:58
  Svara
 • Hej! Jag heter Emma och är 20 år. Jag vill jättegärna resa till varmare länder i Europa typ nu (klarar inte av den här sommaren). Eller kortare resor till spännande platser, jag är öppen för det mesta! Pluggar i Uppsala och är en sucker för klyschiga saker som att cykla på små grusvägar till badställen, dricka bubbel på berg i solnedgången, trädgårdsfester osvosv. Jag gillar det mesta som har med musik att göra, laga mat och att träffa nya människor.
  emmamalberg(at)yahoo.com

  Emma 2015-08-02 13:10:31
  Svara
 • Hej!!
  Vet inte om någon fortfarande läser här, men det är väl värt att prova! Jag reser till Sydamerika i vinter, och planerar att vara borta så länge pengarna räcker. Ska resa en del med två andra tjejer, men förmodligen göra en del själv också (waaah). Vi tänker oss typ Brasilien, Argentina, Chile, Bolivia, Colombia, Peru och Ecuador. Om det är någon som är i krokarna däromkring till våren så släng iväg en pling så hittar vi på något kul! Jag/vi är 20 bast, roliga, vettiga och äventyrssugna personer.

  [email protected]

  Anna 2015-08-01 20:47:25
  Svara
 • Jag kommer göra en utbytestermin våren 2015 och läsa sociologi i TORONTO. Som jag fattat det både börjar och slutar terminen relativt tidigt: typ början av januari till kanske slutet av april. Skulle vara fett att få kontakt med någon som kommer vara i krokarna under våren, men kanske också någon som vill resa efter jag är klar med studierna; sen vår tidig sommar! Jag är väldigt öppen för var jag vill åka och hur jag vill göra det: leker till exempel med tanken på att åka och WWOF-a, volontärarbeta och bo på olika slags bondgårdar/farmer (via WorldWide Organic Farms alltså), och på så sättet ta mig runt lite men kan också tänka mig att åka tåg, greyhound eller kanske hyra en van (drömmen! har dock inte körkort…) Drömrutten skulle innehålla Ottawa, Montreal och kanske Quebec City och sedan fortsätta över amerikanska gränsen och göra New England.
  Om du har rest runt i Kanada och har tips, planerar att göra det nästa år eller kanske till och med kommer bo eller vistas en del i Toronto – hör mer än gärna av dig på jepensedoncjesuis (at) live.se. Jag är, förutom innehavare av en väldigt klyschig mailadress, psykologstudent, vegetarian, feminist och en rätt vettig människa som tycker om mat, film, litteratur och underförstått: att resa :)

  Lovisa 2015-08-01 15:36:41
  Svara
 • juste, glömde skriva min mail: sigge.hallqvist(at)hotmail.com

  Sigrid 2015-08-01 15:16:57
  Svara
 • vet inte om det är någon som fortfarande läser detta inlägg men jag tänkte att jag kunde skriva några rader ändå.

  Jag heter Sigrid och är 16 år. Till hösten börjar jag på ett gymnasium med teaterinriktning i Malmö (om någon bor i Malmö/Lund osv och vill hänga så hör av dig!!) men trots denna stora förändring så vill jag ha ett stort miljöbyte för att få rensa ut allt och bli lite mer positiv igen.

  Det kan vara stora som små resor (fast är inte ekonomisktoberoende så ett halvår i Afrika är inte så aktuellt precis), en liten tripp till Gotland eller Köpenhamn, en weekend i en europeisk stad (!!) eller luffande bland en massa natur, det kvittar nästan helt för mig bara jag kommer iväg på något!!

  Jag är feminist, kulturälskare, gillar att diskutera, springa, läsa, skriva, sjunga, fotografera och söker väl någon som har samma viljor och åsikter som jag.

  Hör gärna av dig ifall du ser detta, kram!

  Sigrid 2015-08-01 14:37:50
  Svara
 • Jag tänker åka till Kuba ca 19 december till 4 januari, om någon vill haka på så vore det superkul! Jag är 25 år. Är politiskt aktiv, löpare, vegan, vinylsamlare. Gillar att vandra, teckna och förkovra mig i litteratur. Kontakta mig: [email protected]

  Lenita 2015-07-31 23:59:25
  Svara
 • jag tänker åka till asien och backpacka 2månader-ish i höst (någonstans mellan september/oktober/november). bara måste iväg innan jag förtvinar och döööör här. finns det någon som ska åka dit i höst och vill hooka up eller kanske diskutera planer och resmål? ALLA tips och trix om backpacking, visum, platser värda att besöka etc mottages så tacksamt!!
  [email protected]

  clara 2015-07-30 18:48:43
  Svara
 • Hejhejhej! Jag heter Johanna och är 17 år. I augusti flyttar jag till Paris (waaaaah!!!!!!) och pluggar på SSP. Tänkte passa på att skriva här för det hade varit fint att träffa någon bra person i paris och sitta på café/strosa utmed Seine/göra andra bra&intressanta saker. Jag tycker feminism, te, att dansa på fredagskvällar, regn, populärkultur och att upptäcka nya saker. Så om det är någon som kommer hänga i Paris till hösten, hör gärna av er!

  Förövrigt planerar jag eventuellt på att tågluffa i europa nästa, eller nästnästa sommar, så om någon är sugen på det, skicka gärna iväg ett mail!

  Min mail är: [email protected]

  Johanna 2015-07-30 10:15:56
  Svara
 • Hej! Jag heter Klara, är 17 år och vill ut på äventyr! Jag tar studenten nästa år och då är planen att ta ett sabbatsår och bl a tågluffa i Europa och åka tillbaka till Australien. Är även sugen på andra resemål och äventyr innan dess, stora som små (det finns ju massor att upptäcka även här i Stockholm). Jag bor i Stockholm och skulle uppskatta en äventyrskompis enormt! Hör gärna av er, även om ni bara vill hänga lite och ha kul :)
  klaraselling(at)outlook.com

  Klara 2015-07-29 11:46:31
  Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   Hej

   Såg. Din förfrågan på ett forum men inser att den är gammal. Jag testat dock iaf. Jag heter linnea och är 25 år och vill så gärna tågluffa vecka 26 och 27. Alla.mina vänner är gravida eller har redan barn.

   Låter de spännande skriv gärna tillbaka ?

   Linnea 2016-06-09 19:42:49
   Svara
 • Hej!

  Jag heter Johanna, är 27år och har bestämt mig för att hoppa av det där ekorrehjulet en gång för alla! I höstas åkte jag själv till Sydafrika och det förändrade mitt liv kan man säga. Det är resa, se och uppleva jag ska göra! Jag vill verkligen se och göra ALLT! I januari tog jag tjänstledigt och åkte till LA och pluggade grafisk design ett halvår, bästa beslutet ever!! Helt underbart ställe, ni måste åka dit! :)

  I sommar kom jag hem till Sverige igen för att jobba ihop lite mer respengar. Men så snart som möjligt blir det ut i världen igen! Är sugen på allt från tågluff i Europa till att besöka Kina, Indien, sola bada i Australuen, plocka äpplen på Nya Zeeland ja you name it! Jag är på det mesta.

  Jag har många fina vänner men tyvärr inte alls många som är så resfrälsta som jag så hör JÄTTEGÄRNA av dig! :) Jag kommer resa mycket framöver så någon gång kan vi säkert få våra vägar att mötas!

  Ha det bäst, hoppas att vi hörs!

  Mejla eller lägg till mig på Facebook:

  johanna.petersson.snar(at)gmail.com

  Johanna 2015-07-29 09:46:19
  Svara
 • Hej! Jag heter Johanna, har bott större delen av mitt liv utanför Stockholm men för några månader sedan bestämde jag mig för att en termin på juristprogrammet räckte gott och väl, slutade på Uppsala och köpte en enkelbiljett till Amsterdam istället. Nu jobbar jag som au pair här och är helt förälskad i staden. Vet inte var jag ska börja för vill en himla massor, men börjar känna mig så hemma här och jag vill ut och upptäcka mer! Vill jättegärna se mer av Europa och ta en weekend i någon europeisk stad men dagdrömmer också om att fly den kalla vintern och dra till Australien i vinter. Har verkligen inga mer planer än att jag bara tänkt tanken att det skulle vara helt fantastiskt hur många gånger som helst och jag tänker att hittar jag någon rolig resekompis kanske det är dags att våga ta steget! Min au pair lön räcker definitivt inte till att bara leva och resa runt haha, utan tänker mig jobba och upptäcka landet samtidigt men det känns inte lika kul att göra det helt själv (och lite för läskigt).

  Är det förresten någon som har vägarna förbi Amsterdam visar jag gärna det jag kan av alla tusen anledningar till att jag är helt besatt av den här staden (även om jag är sämst guide pga går vilse själv ungefär hela tiden)!

  Ni kan nå mig på jojo9404(at)hotmail.com!

  Johanna 2015-07-28 23:17:57 http://nameless.blogg.se
  Svara
 • Hej! Jag heter Johanna, har bott större delen av mitt liv utanför Stockholm men för några månader sedan bestämde jag mig för att en termin på juristprogrammet räckte gott och väl, slutade på Uppsala och köpte en enkelbiljett till Amsterdam istället. Nu jobbar jag som au pair här och är helt förälskad i staden. Vet inte var jag ska börja för vill en himla massor, men börjar känna mig så hemma här och jag vill ut och upptäcka mer! Vill jättegärna se mer av Europa och ta en weekend i någon europeisk stad men dagdrömmer också om att fly den kalla vintern och dra till Australien i vinter. Har verkligen inga mer planer än att jag bara tänkt tanken att det skulle vara helt fantastiskt hur många gånger som helst och jag tänker att hittar jag någon rolig resekompis kanske det är dags att våga ta steget! Min au pair lön räcker definitivt inte till att bara leva och resa runt haha, utan tänker mig jobba och upptäcka landet samtidigt men det känns inte lika kul att göra det helt själv (och lite för läskigt).

  Är det förresten någon som har vägarna förbi Amsterdam visar jag gärna det jag kan av alla tusen anledningar till att jag är helt besatt av den här staden (även om jag är sämst guide pga går vilse själv ungefär hela tiden)!

  Ni kan nå mig på [email protected]!

  Johanna 2015-07-28 23:16:29 http://nameless.blogg.se
  Svara
 • HEJ!

  Jag heter Antonia, föddes 1996 och tog därmed just studenten. Jag älskar att SE och GÖRA, är relativt aktiv av mig och åker gärna skidor, snowboard (funderar förresten på att säsonga någonstans i vinter), seglar, yogar eller springer, men tycker även om att sitta still med en god bok och en tallrik lokala delikatesser (hur upptäcker man bäst en ny plats om inte genom MAT!?).

  Jag letar efter trevliga människor att göra alla slags resor med – stora som små, långa som korta, utomlands så väl som Sverige (Norge med sin magiska natur lockar också). Kanske ta en weekend i en europeisk stad, bada i laguner på Island eller äta blåbär under en svensk fjällvandring? Vem vet! Jag är öppen för allt och har inga planer för resten av livet. Än.

  Bosatt i Stockholm, men kan även ta en skypefika (skypeöl?) om du finner att jag är en potentiell resekamrat. Antonia(at)live.se

  Antonia 2015-07-28 20:59:33
  Svara
 • Hej, Linnea heter jag! Är 21 år gammal och uppvuxen i Stockholm, men sen i januari bor jag dock i Bergen i Norge. Ska alldeles snart flytta tillbaka till Stockholm eftersom jag börjar nytt jobb där 21a september, men har dock tänkt mig att klämma in en TÅGLUFF I EUROPA där emellan. Eftersom kompisar är upptagna med antingen jobb eller plugg är det här inlägget typ det bästa som hänt mig… Hade varit superkul att resa tillsammans/möta upp någon/några. Har inte planerat vilka städer eller hur länge jag blir borta, så är superflexibel på den fronten!

  Jag är en tjej med positiv inställning och som är lätt att ha och göra med. Tycker om mat (helst vegetarisk), träning, spontanitet, öl och utmaningar! Vill se och uppleva så mycket som möjligt så hör gärna av dig om du har liknande planer, övertygad om att vi skulle ha kul ihop!

  MAIL: linnea.hardsjo(at)live.se

  Linnea 2015-07-28 17:54:22
  Svara
 • Hej finisar!
  För att gå rakt på sak: jag är ständigt sugen på uppskattningsvis 17283 olika resmål och jag tycker att det vore awesome att lära känna snälla människor med humor och kanske också resa tillsammans om vi klickar bra? Tidigare i år har jag bl a backpackat en månad i Thailand tillsammans med min pojkvän – dock är hans jobb inte lika flexibelt som mitt, så vi har inte riktigt likadana möjligheter att bara ge oss iväg tillsammans. Vilket känns trist, eftersom jag →bara inte kan← stilla min reslust.
  Jag är en 95:a i Stockholm som nu har påbörjat mitt andra sabbatsår efter gymnasiet (läste sam-beteende) och jag har inte några planer på att plugga vidare förrän jag vet vad jag vill – dvs om ett bra tag. Sålänge jobbar jag inom restaurangbranschen. Som person brukar jag beskrivas som omtänksam, snäll, (oftast) glad och full av humor. Är svag för t ex äventyr, fint konstnärsmaterial och naturen, men har svårt för ytliga/självupptagna personer.
  Skriv till elin.alicia.bergkvist(at)gmail.com om du är sugen på att prata, resa eller bara ta en fika i Sthlm!

  Elin 2015-07-28 01:56:05
  Svara
 • Reykjavik, San Fransisco, någon av Greklands alla hundra små öar, Edinburgh, Glasgow, Krakow, Berlin, Köpenhamn, Stockholms skärgård, New York, Barcelona, Paris, Lyon, Nice, Marseille… vart vill jag just precis nu egentligen?

  grl 2015-07-28 00:30:37
  Svara
 • hej alla fina! jag flyttar till Nya Zeeland i höst (själv), ska vara där i cirkus ett halvår för resor äventyr och kanske lite jobb. vill någon diskutera sin NZ-resa, hyra en van i hop eller kanske flytta in i en lya med mig och ett gäng andra fina filurer i christchurch i september så skriv! skriv på min blogg en kommentar eller maila på [email protected]! xx

  Svara
  • Svar på HANNAHs kommentar.

   Hej Hannah och Ellinor!

   Jag har också planer på att åka till NZ i höst/vinter. Förmodligen slutet av Oktober till i början av Januari. Hade tänkt volontära : http://www.studin.se/volontar-och-aventyr/miljovard-pa-nya-zeeland/#forkunskaperochanmalan och då utgår man från antingen Auckland eller Christchurch. Annars gillar jag också äventyr, vandra, naturen i alla dess former, vill upptäcka upptäcka upptäcka (uppväxt på landet i Dalarna men bor just nu i Göteborg) Har denna dröm om att hyra en Van och bara leva som en hippie, åka precis vart man vill! Det skulle vara så kul att kanske volontära fyra veckor till sex veckor och sen resa lite innan man åker hemåt igen. Tycker ni att jag verkar passa in i gänget så mejla gärna mig också : [email protected] Eller om vi startar en fb grupp och pratar vidare där? Heter Ellinor Fyhrqvist på fb i vilket fall. Ha det gott :D

   Ellinor nummer 2 2015-07-30 11:48:22
   Svara
  • Svar på HANNAHs kommentar.

   Hej Hannah & Ellinor också om du läser :)
   Jag och min pojkvän ska också åka till NYZ i höst. Vi planerar att åka i början på november. Som det ser ut nu planerar vi att stanna en månad(kan bli längre) och jobba på gårdar för att sedan flyga vidare och backpacka runt i Asien i tre månader. Vore cool att ses där!! Min mejl är beata.ulvsback(at)me.com. Vi vill upptäcka naturen, vandra, kanske campa och bara ha det allmänt najs :)) Hyra en van låter askul! Vi är öppna för allt. :) Vi hörs! Kram bea

   Bea 2015-07-29 14:05:32
   Svara
   • Svar på Beas kommentar.

    Kul!!! Har sparat era mailadresser i mobilen så vi kan väl höras när det är dags! Det kan hända att vi också hamnar i Asien efter en tur i Australien, det beror på hur länge pengarna räcker.. :) Kram

    Ellinor 2015-07-29 22:17:44
    Svara
  • Svar på HANNAHs kommentar.

   Hej Hannah! Jag och min pojkvän ska backpacka på NZ i höst! Vi bokar flygbiljett ikväll! Kommer dit ca 20 november och tänkte stanna ungefär 6 veckor innan vi flyger till Australien. Hade ju varit superhäftigt att träffas! Vi är också ute efter äventyr, gillar att vandra och är helt kära i naturen och vyerna som verkar finnas på NZ!

   Här är min mail: larssonellinor(at)hotmail.com

   Ellinor 2015-07-28 08:42:10
   Svara
 • Hej!
  Lisa heter jag, är 21 år och ska ut NU och tågluffa i europa by my selfffff. Möter gärna upp dig/ni som känner för det. Kommer åka i östeuropa, den här vägen: montenegro – kroatien – Ungern- Tjeckien – polen- tyskland- danmark. Åker från Kroatien den 17e. HÖR AV DIG! Jag är trevlig, glad och lätt att lära känna.

  mejla: lisa.bondeson at gmail . com

  Lisa 2015-07-27 23:01:30
  Svara
 • Hej! Till hösten planerar jag att resa till London för att hitta jobb. Detta är ganska läskigt i sig men att dessutom göra det utan att känna en endaste kotte där gör det ännu läskigare. Så om du ska dit i höst eller kanske redan bor där hör av dej! Det skulle vara roligt och en lättnad att ha kontakt med någon där.
  Jag heter Anna och är född och uppväxt i hälsinge-skogarna. Jag har nyss tagit studenten och gick naturlinjen. Allmänna intressen är musik (dock inte musikaliskt begåvad), djur, natur och mode. Jag är en blyg och ganska introvert person men jag skulle också vilja påstå att jag är en trevlig och omtänksam människa.
  Hör av dej!
  anna-martensson(at)hotmail.com

  Anna 2015-07-27 21:42:07
  Svara
 • Theresia är mitt namn och i våras tog jag studenten efter att i tre år ha pluggar estet musik. Den första september tar jag flyget till BERLIN för att förbättra min tyska, förhoppningsvis hitta ett jobb samt testa på Berlin-livet och allt det innebär! Musik är självklart mitt största intresse (spelar piano, klarinett & lite orgel om jag har möjlighet till det) men annars gillar jag äventyr, att läsa (helst de där hopplösa kärleksböckerna), att dansa hela natten & att dokumentera vackra ting. Oftast glad och skrattar mycket. Har någon liknande planer så släng iväg ett mejl till [email protected] vettja! Kram!

  Theresia 2015-07-27 21:25:43
  Svara
 • Hej! Jag tror att chanserna på att detta går vägen är ganska små – men jag kommer resa ensam på ön Lombok i Indonesien från den 11te-22dra augusti (så om bara några veckor!) tänkte därför bara skriva detta ifall någon av er som läser detta bara råkar vara där samtidigt :)

  Jag är hursomhelst en 21-årig svensk som växt upp i London som gillar att vandra, vara i naturen och träffa nya människor. Hör av dig om du bara råkar vara där samtidigt! Eller om du varit där innan och har några tips :) har bla tänkt försöka bestiga mount rinjani.

  Lina S 2015-07-27 19:46:12
  Svara
 • hej! jag heter ida och bor i lund. jag är inställd på att jag nästa sommar kommer flytta till berlin och bo/jobba där i två månader. jag planerar att göra förarbetet till mitt gymnasiearbete där. jag söker någon mysig människa att hänga med lite när jag är där, kanske ta en öl eller en fika? och även en som kanske har samma tankar som jag och kan hjälpas åt innan? typ hur man hittar ett jobb? boende osv? helt enkelt en berlin-kompis! maila mig på Ida.heinolsson(at)gmail.com!

  Ida 2015-07-27 18:12:14 http://www.ettkolikbarn.tk
  Svara
 • tjabba! ska åka till kanada, montreal i oktober för att bo där med min pojkvän, som är kanadensare, i några månader. vore roligt att träffa en som en kan hänga med, fika med, träna med, dricka öl med… någon som ska dit eller som bor där?
  /eva 21

  evaabergenstrom(at)gmail.com

  eva 2015-07-27 17:51:13
  Svara
 • Hej Hej! Mitt namn är Felicia. Den 1e september packar jag och min vapendragare (Mathilda Sjöström, om ni vill stalka lite på insta/fb) våra fräschaste kläder och drar ut i Europa på tågluff. Vi hade tänkt storstäder som Köpenhamn-> Amsterdam -> Paris -> Barcelona. Några fler stopp kanske sker på vägen men det får vi se under tiden. Tänkte bara kika om det var någon som befinner sig i dessa städer under september månad och ville ta en öl, käka pizza i parker, gå på museum eller bara hänga med två Göteborgs tjejer?

  Felicia Gauffin Jatta 2015-07-27 16:48:54
  Svara
  • Svar på Felicia Gauffin Jattas kommentar.

   Hej, jag bor i Amsterdam sedan några månader tillbaks och alltid kul att träffa nya människor ju så om ni vill hitta på något kul när ni är här får ni gärna höra av er! Är världens sämsta guide pga uruselt lokalsinne så går vilse själv ungefär hela tiden, men vi kan ju dricka öl i Vondelpark eller vara vilse tillsammans eller gå på något museum eller vad som helst. Min mail är jojo9404(at)hotmail.com :)

   Johanna 2015-07-28 23:06:02 http://nameless.blogg.se
   Svara
  • Svar på Felicia Gauffin Jattas kommentar.

   FETT!!! ska också ut och tågluffa (typ 20 augusti till 20 sep) med mina vapendragare på tyyyyp lite samma rutt!!!
   Om vi lyckas vara i samma stad samtidigt borde vi SÅ mötas upp!! hade vart kul!! :):)

   Astrid 2015-07-28 12:05:11
   Svara
 • Hej alla hallon! Från typ 21 augusti och 10 dagar framåt tänkte jag köra en 10-dagars tågluff i typ östra Europa som avslutas i Berlin där jag har lite kompisar. Jag tänker att jag ska flyga ner till typ Kroatien för att tjäna tid och sen ta mig vidare därifrån, vill till Montenegro och så upp genom typ Slovenien osv osv. Letar resesällskap till en förmodligen helt fantastisk resa!

  Jag är 25, väldigt spontan och älskar att resa och träffa folk. Låter så klyschigt men if it fits it fits. Jag kommer åka oavsett om jag får tag på nån eller inte men känner att det skulle vara kul att åka med nån ändå. Som resesällskap har jag fått höra att jag är chill (förutom när jag är hungrig) och lätt att resa med. Alltid redo för nya äventyr också!

  Släng iväg ett mail om ni tycker det verkar kul, jolinejacobsson @ hotmail.com

  Joline 2015-07-27 15:21:32
  Svara
 • Hejhej! Jag skulle jättejättegärna vilja tågluffa i Europa med tre personer som är likasinnade och som man kan ha kul och vara sig själv med. Jag älskar Europa och det finns så himla mycket roligheter och kultur i vilken stad man än är i!
  Jag heter Magdalena och bor i Skåne. Jag är född 98 och tar studenten 2017, därför är det helst sommaren-17 jag vill tågluffa. Jag läser naturvetenskap och djur, miljö och kultur (musik, böcker,film)ligger mig varmt om hjärtan. För att nämna några få!

  Släng iväg ett mejl eller ett Facebook-meddelande så blir jag glad! :p
  magdalena.hamacek (at) hotmail.com

  Magdalena 2015-07-27 14:18:45
  Svara
 • Hej!
  Jag kommer att grey hound buss-luffa från san francisco till new york i september och oktober. Har redan en vän med mig men vi skulle tycka det var superkul att träffa folk på vägen, om nån bor nånstans på vägen eller också är i usa under den perioden på resan. Vi kommer åka ner längs kalifornien, genom söder, ner i florida till miami och sen upp till new york.

  Hör av er! Vi är snälla glada och sociala feminister!
  fannymodig (at) hotmail.com

  Fanny 2015-07-27 13:44:37
  Svara
 • Om nio dagar (!!) flyttar jag till San Francisco för att plugga en termin, och tycker det vore svintrevligt att träffa något som bor där eller ska dit en sväng. Jag ska bo med min kille + kompisar men jag tror det är viktigt med lite ”egna” vänner också. Det är ju inte en resa i den bemärkelsen men hoppas ändå att någon nappar. Jag gillar mat/dryck, träning, olika former av kultur (typ böcker, film, musik) och är alltid pepp på nya saker!

  In nine days (!!) I’m moving to San Francisco for an exchange semester at AAU and now I’m looking for people to hang out with while I’m there. I will stay with my boyfriend and our friends but I find it important to make my ”own” friends as well. So, if you’re living in SF or visiting for a while between August and January, send me an email. I’m somewhat of a foodie, enjoys working out, different cultural expressions (literature, movies, music) and always up for new adventures!

  annalinneaberglund (@) gmail.com

  Linnéa 2015-07-27 12:53:12 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Hallå! Jag heter Johanna är 19 år och tog studenten förra sommaren. Bor längst ner i Skåne i en by som heter Skanör-Falsterbo. Jag älskar att resa, äta god mat, hitta på saker, dricka ljus öl och umgås med härliga personer! Sommaren är min favoritårstid trots att jag fyller år i januari men då är det ju bara kallt kallt kallt. Jag skulle vilja båtluffa Grekland, åka till Bali, tågluffa Europa, åka till Marbella osv. Är öppen för förslag men gärna inte Australien och liknande då jag är väldigt rädd för läskiga djur… Leta upp mig på Facebook eller skicka mail på jbrattse(at)hotmail.com. Jag diskuterar gärna resmål, hur mycket pengar som behövs, äventyr osv! Kram

  Johanna Brattse 2015-07-27 11:57:37
  Svara
  • Svar på Johanna Brattses kommentar.

   hej! Vad härligt att du vill ut och resa och vad tråkigt att alla fördomar om farliga djur i Australien har fått dig att vilja avvika från detta resmål. Har du tänkt på att bali har ett tropiskt klimat med, med lika många farliga/äckliga djur? Har du pratat med människor som varit i Australien/Asien och jämfört hur det är? Jag vill ge dig ett exempel, jag är uppväxt utanför göteborg samt spenderat alla mina 22 somrar i bohuslän/västkusten. Jag har sett så mycket huggormar/snokar som ligger och solar sig, haft massor av spindlar i mitt rum. Jag har varit i grekland och sett ormar, kackerlackor och kryp under en vecka. I thailand omringas du av småödlor vart du än äter. Kackerlackor, småkryp och så vidare. Jag bodde i Sydney i tre månader och såg två! spindlar och ett par kackerlackor. Att bli biten av ett farligt djur i australien är mindre risk än i asien. Så länge du inte är på ett bushcamp och håller dig utanför regnskog/terräng kan du vara helt lugn. Om du tror att usa/sydamerika/asien har mindre farliga djur bör du tänka om. Låt inte din rädsla hindra dig, åk till de ställerna DU vill åka, inte dit du tror det finns minst farliga djur. Det är större risk att du dör i flygplanet/trafiken än av ett djur. Följ ditt hjärta och inte dina rädslor. Kram och lycka till!

   Elin 2015-07-28 00:28:25
   Svara
 • Spontanresa någonstans typ nu?!
  Behöver inte vara långt, kanske bara till Köpenhamn, kanske ut i Europa nånstans eller kanske ännu längre? Jag vill se något nytt, jag vill dricka öl o billigt bubbel och jag vill göra det med en eller flera härliga människor!

  Från och med idag har jag semester i 3,5 vecka och har ingenting planerat förutom way out west. Längtat så mycket efter att vara ledig att ja inte tänkt på att ingen annan är ledig samtidigt och att jag inte vet vad jag ska göra!

  Jag är född 93, bor i Sundsvall o jobbar på ICA. Älskar kompisar, helger, godis, loppis, miljöfrågor, feminism, picknick, att måla naglarna, laga nya maträtter och leva life! :D

  Camilla.lindholm(a)hotmail.se

  Camilla Lindholm 2015-07-27 11:55:43
  Svara
 • hej! Mitt namn är Linnea Svensson och är 20 år! jag och min kusin ska åka till USA nästa vår 2016. Troligtvis mars eller april!
  Vi tänker var iväg i ca Sex veckor och landar i san fransisco, fortsätter sedan till los angeles följt av San diego och Las vegas! Sista två veckorna tänkte vi spendera i new york :)

  Det skulle vara kul att hitta en eller två till att åka med så man kan hyra en bil tillsammans och åka runt i och se så mycket som möjligt! Och kanske få nya vänner för livet :)

  Hör gärna av dig till liisveATicloud.com

  Kram!

  Linnea Svensson 2015-07-27 11:49:41
  Svara
 • Hejhej! Detta gäller en bit in i framtiden, men man vet ju inte när en sådan här chans kommer igen så jag skriver ändå! Jag skulle hemskt gärna vilja hitta en eller ett par roliga resekompisar att tågluffa genom Europa med nästa eller nästnästa sommar. Emelie heter jag och ska alldeles snart påbörja mitt tredje och sista år på gymnasiet(samma skola som Flora gick på faktiskt!), och tänkte sedan ta ett sabbatsår för att jobba och resa innan jag börjar studera på universitetet. Lite kort om mig: 18 år, bor i Stockholm, har gått på sporten cheerleading i 12 år, tycker feminism och miljö är himla viktigt och vill rädda världen när jag blir stor(aka studera fred och hållbar utveckling). Hör gärna av dig!

  emelie-ekholm(at)hotmail.com

  Emelie 2015-07-27 11:08:03
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   hej!!! vill mest tipsa om linneuniversitetets utbildningar inom fred och utvecklingsstudier. jag gick en utbildning där med inriktning mot freds och hade nöjet att ha de lärarna i 1-2 terminer, verkligen eldsjälar. tips tips om du var intresserad av att plugga det! :)

   Anna 2015-07-27 11:11:22
   Svara
 • Hei! Jeg er en norsk jente fra Oslo med navn Lisbeth, er 24 år, som tenkte å prøve meg her og se om noen skal samme vei som meg til neste sommer (!). Jeg har tenkt til å reise til Roskilde for første gang og har ingen å reise med. Jeg har tatt valget å dra uansett om jeg finner noen som vil dra med meg eller ikke, for jeg blir nok ikke ensom på Roskilde uansett! MEN.. Det hadde vært skikkelig fint å ha noen å reise med og bo sammen med under Roskilde :D

  Jeg har (for tiden) blått hår, elsker å drikke øl, har den høyeste latteren og liker rare og fine mennesker. Når jeg drar på festival er jeg den som har ALT du ikke har tenkt på å ha med deg. (Ganske praktisk å ha meg i reisefølget med andre ord).

  Håper å høre fra noen festivalglade mennesker som vil være med på Roskilde :D

  mail: lisbeth (at) live.no

  Lisbeth 2015-07-27 10:59:42 http://www.lovedeathaway.blogspot.no
  Svara
 • Hej! Antar att chansen att hitta någon här är relativt liten men kör ändå! Jag ska ha praktik i Maputo, Mozambique under november (fyller år då så skulle uppskattas om du har tårtbaknings skills. Bokar ingen hemresa då jag ev reser runt i december. Jag är 24, pluggar till lärare, gillar djur, laga mat, gott vin, konst och livet. Hör av dig om du kommer vara i krokarna till sofiborjeson at gmail.com

  Sofi 2015-07-27 10:34:18
  Svara
  • Svar på Sofis kommentar.

   hej! Jag är i Kapstaden nu och fram till november då jag ska upp till Mozambique då min pojkvän kommer från Sverige. Skulle gärna träffas i Mozambique senare i höst! Vi kanske kan höras av? (:

   Sanna 2015-07-30 20:59:23
   Svara
   • Svar på Sannas kommentar.

    Maila mig eller skriv din mail! Jag har bott i ct för några år sen, träffas gärna och hänger lite :)

    Sofi 2015-08-11 15:41:25
    Svara
  • Svar på Sofis kommentar.

   hej! jag pluggade i sydafrika en termin förra året och vi var på en miniresa till mozambique, och vill mest tipsa om ponto do ouro (stavas lite olika men typ så) ligger i södra moz nästan på gränsen till SA. supermysig by om man vill slappna av från storstaden maputo lite! gud vad avis jag är, mozambique är ett fantastiskt land. ha det toppen!! kramis

   Anna 2015-07-27 11:41:07
   Svara
 • Alicia heter jag! Jag har inga planer på att flytta till paris, ta ett ledigt år i budapest eller liknande, utan vill bara lämna staden jag bor i över en helg eller liknande. Känner inget folk längre pga ”the times they are a changing” , saker händer lixom. Så om någon söker nån att bara åka på random turer till stockholm eller hyra en stuga på gotland eller liknande, hör av er!
  Jag älskar det förfluftna lite för mycket, så jag spenderar mest min tid att lyssna på gamla band och ströva runt i secondaffärer.

  Åh flora jag älskar att du gör sådana här saker! puss.

  Alicia 2015-07-27 10:28:21
  Svara
 • Sanna heter jag, är 24 år. I september flyttar jag till Berlin i några månader, tänkte plugga konst och träffa lite nya människor. Känner inte direkt någon sedan innan så skulle bli väldigt glad om någon annan också ska dit. Du kanske bara är i staden en vecka och vill dricka lite öl eller så är du som jag nyinflyttad. Är öppen för allt!

  Gillar du också öl, konst, Star Wars eller något helt annat så skicka ett mail så kan vi lära känna varandra.

  sahlensanna(at)gmail.com

  Kram!

  Sanna 2015-07-27 10:21:58
  Svara
 • Halloj! I september flyttar jag till Paris och känner väldigt få i staden så är det någon som bor där/ska flytta dit/har vägarna förbi så får ni gärna höra av er (sök på Facebook)

  Jag är foodie, dansare, ordvitsare och språkintresserad. Älskar att träffa nytt folk, se nya platser, känna nya smaker!

  Cajsa Hemström 2015-07-27 09:30:26
  Svara
  • Svar på Cajsa Hemströms kommentar.

   Hej Cajsa!
   Den sista augusti anländer jag till Paris för att spendera 10 månader där efter att ha passerat tre månader i Nice. Jag är väldigt kulinariskt intresserad, älskar att utforska, älskar kultur i alla dess former (mat, film, konst, teater, språk, you name it) och har lätt till skratt!

   Dessvärre är jag ingen vidare talang inom dans, men med ett leende på läpparna släpper jag ändå loss på diverse dansgolv.

   Hade varit roligt att träffa dig i Paris fantastiska vimmel!

   Matilda Engqvist 2015-07-27 15:07:22
   Svara
 • Hey!
  Jag bokade förra veckan en enkelbiljett till Melbourne (Australien) och kommer ensammen söka boende och jobb där. Planen är att vara där under högsäsongen (nov-jan) och kanske förflytta sig i landet efteråt för att resa eller jobba. Är det någon själ där ute som skall göra något liknade? Eller vill flytta till Australien men inte vågar göra det på egen hand? Hojta till vettja!

  Jag är 19 år gammal, tog precis studenten. Som person är jag en glad, sprallig och humoristisk tjej som gillar fotografering, att resa, göra spontana saker och mat!

  [email protected]

  Jenny 2015-07-27 09:24:31
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej! Det verkar som att vi har väldigt lika planer! Har tänkt köpa biljett till Melbourne den sista november. Om du vill kan du maila mig på odathoen(at)gmail.com så kan vi prata :) kul!

   Oda 2015-07-27 12:08:53
   Svara
 • Jag heter Daniella, är 22 år och bor i London. Jag söker någon som skulle vilja åka till Edinburgh med mig, eftersom jag bor i London är jag helcool med att mötas upp någonstans dit båda hittar, eller kanske ta in på samma Hostel och mötas där om man kommer olika dagar.

  Jag älskar rosévin, mopsar och harry potter och när jag är ute och reser så älskar jag att testa lokala ölen och stannar jämt för att fotografera det som är vackert.

  Min mejl är daniellaaberg (at) hotmail.com ifall någon är sugen på edinburgh eller bara vill ha en kompis att hänga i London med om ni ska hit!

  dani 2015-07-27 08:51:37 http://Vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Flora – tusen tack för en så bra blogg. Blir alltid extra glad när jag ser att ett nytt inlägg av dig väntar på mig!

  Jag har ett önskemål på inlägg. Tror du kanske gjort detta för något år sedan men tycker ändå att du skulle göra det igen. Jag ska flytta till en ny stad (Stockholm) och tycker det vore kanon med ett ”hitta kompis” inlägg. Där man kan annonsera efter kompisar helt enkelt. Kram!

  Janina 2015-07-27 08:02:25
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!