ASFALTSBLOMMOR, TYPOGRAFI, YRSADEJT PÅ SALONG 2 & PASTAMIDDAG

Jessica Schiefauer - När hundarna kommer

Som alla bra morgnar så börjar min måndag med en färgglad frukost. Jag gör en 50/50-historia med hälften smoothie hälften chiapudding, plus müsli på toppen. Till det munchar jag ägg, Felix hemmagjorda äppelmust och en redig kopp kaffe. Plus lite bokläsning dårå.

Asfaltsblomma

Strax efter åtta åker jag och Felix till jobbet. Vi promenerar förbi en liten inringad asfaltsblomma. Jäkla kämpe.

Studio Nuet

Tillsist hamnar jag i Örnsberg. Där uppe ligger studio Nuet.

Studio Nuet

Ett pingisbord har tydligen flyttat in. Mysigt att ha pingissmatter som bakgrundsljud när en jobbar, men jag fasar inför dagen då jag måste vara med och därmed visa hur fatalt dålig jag är :((

Flora Wiström

Jag tar en selfie, får sån är jag. Sedan är det dags att börja jobba.

Handwritten typography, Flora Wiström

Just den här dagen är det typografi till Unghuddinge.se som gäller. Jag målar med svart guaschfärg på vanliga A4-papper. Sedan scannar jag in dem och arbetar vidare med dem i Photoshop.

Flora Frida Studio

Framemot lunch kommer Frida. Hon gör i ordning sin ateljéplats, och det blir förstås tokfint.

Yrsa på Salong 2, Bio Rio

Klockan är 14 när jag dimper ner bredvid Yrsa på Salong 2, som är ett café i anslutning till Bio Rio. Vi dricker kaffe i  solen och svettas i t-shirt (!), tar igen oss och pratar om faktumet att HON SKA HÄLSA PÅ MIG I SAN FRANCISCO. En hel vecka i november ska vi skriva, dricka öl, promenera gata upp och gata ner och göra sånt som folk gör i den där stan.

Salong 2, Bio Rio

Sedan jobbar vi/läser/skriver vi en stund, tills vi blir sugna på  en eftermiddagsöl. Salong 2 är verkligen så himla fint och passar liksom både för frukost, fika, lunch, drink eller middag. Allt på menyn är dessutom vegetariskt. Topp.

Pasta with roasted red onions, walnuts and gorgonzola

Hepp hepp, nu hoppar vi fram ett snäpp! Jag möter upp Felix för att handla middagsmat men är provocerande hungergrinig. Det slutar i alla fall med att vi köper ingredienser till pasta med ugnsrostad rödlök, valnötter och gorgonzola. Jag får en stödmacka och sedan sätter vi igång med matlagningen.

Pasta with roasted red onions, walnuts and gorgonzola

Resten av kvällen ägnas åt bloggjobb, musiklyssnande och det senaste avsnittet av Bron. Pretty majsigt yes.

Puss hörni.

Läs också:
Caféguiden, Stockholm.

Translation: A pretty great monday. Chia pudding/smoothie for breakfast, typography making, work date with Yrsa at Salong 2 and Pasta with roasted red onions, walnuts and gorgonzola for dinner.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Åh vilken underbar färg det var på din rosa tröja! :))
  Kram<3

  Emelie 2015-10-09 13:54:11 http://juniflickan.blogg.se
  Svara
 • Hej! Jag tänkte fråga var den rosa tjocktrökan du har på en av bilderna är ifrån? Och vad det är för material?
  Kram!

  I 2015-10-09 13:36:06
  Svara
  • Svar på Is kommentar.

   Den är ett år gammal och kommer från Monki. Den är i något plastigt material! Kram

   Flora Wiström 2015-10-17 16:01:48
   Svara
 • Alltså nu känner jag mig hopplöst gammal, men vad betyder ”muncha”? När jag hör ordet tänker jag bara på ”munchies”, typ att va hungrig/sugen på något under ett cannabisrus.

  linn 2015-10-08 11:37:45
  Svara
 • ahahah gud vad jag fnissade, och relaterade, till fenomenet ”stödmacka”. Välbehövligt ibland ja ;)

  ISA 2015-10-07 23:43:38 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Kolla vilken grej! Menskoppens revolution är på gång!

  Victoria 2015-10-07 19:22:06
  Svara
 • Hej!
  Bara lite nyfiken såhär på kvällskvisten, din ateljé ligger i örnsberg juh, vilken adress ligger den på? Min pojkvän bor nämligen i örnsberg så det vore lite småkul att veta.

  Harreee gött!

  Emblis 2015-10-07 18:45:16
  Svara
 • åhh så mysigt!!

  ps. har en fråga och skulle bli så himla glad om du tog dig tiden att svara så fort som möjlgt: för ett par veckor sen (tror jag det var) gjorde du ett inlägg i samarbete med monki då du bl.a. bar ”li trousers”. Köpte dessa idag och undrar 1. töjer de sig? 2. krymper de i längden när man tvättar? de jag köpte (stl 34) sitter såså bra men är rädd att de ska bli för korta vid tvätt…

  nina 2015-10-07 18:03:00
  Svara
  • Svar på ninas kommentar.

   hej! har faktiskt inte tvättat mina än! och har bara använt dem 4 ggr så vet inte om de töjer sig… tvätta dem på 30 grader så borde det vara lugnt! kram

   Flora Wiström 2015-10-07 18:05:52
   Svara
 • Härligt inlägg! Satt och pluggade och kände plötsligt att ”nä, jag behöver en paus och en kreativ dusch” – och därför tittade jag in här. Tack Flora! Du gör ett grymt jobb!

  Elsa 2015-10-07 16:07:22
  Svara
 • det här med chiapudding har jag inte riktigt klurat ut än. när det står kokosmjölk i receptet, menas då ”kokosmjölk på burk” eller ”kokosmjölk i karting istället för komjölk-varianten”? hjälp någon vill också äta GOD chiapudding

  Victoria 2015-10-07 15:56:12
  Svara
 • Flora! Bakar du dina egna bröd? Har du grymma recept att dela med dig av?

  Daniella i Edinburgh 2015-10-07 15:22:49 http://forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora!

  Har läst din blogg ett tag, och älskar blandningen av starka texter och ditt fantastiska fotografi. Jag vet att du brukar tipsa om saker du tycker om, som exempelvis film och podcasts. Jag vill tipsa dig om en jättefin musikvideo som jag tror du kommer tycka om, med jättefin scenografi och dessutom en bra låt.

  Hoppas att allt är bra med dig, fortsätt med det du gör!

  Kram!

  Sofi 2015-10-07 15:19:01 http://www.blomba.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!