En vår i Lissabon

tågluff interrail flora wistrom-184tågluff interrail flora wistrom-148tågluff interrail flora wistrom-150 tågluff interrail flora wistrom-171 tågluff interrail flora wistrom-182 tågluff interrail flora wistrom-172 tågluff interrail flora wistrom-160 tågluff interrail flora wistrom-149 tågluff interrail flora wistrom-14326017750144_607f545f94_ktågluff interrail flora wistrom-142

Jag tänkte tillbringa mars-april i Lissabon. När jag och Sandra var där en sväng i våras så visste jag det i samma stund som vi klev av tåget: här vill jag bo en liten stund någon gång. Huvudsyftet med resan är att, förutom att ha det göttigt, jobba med min andra roman och fortsätta driva den här bloggen.

Snart händer det. Jag vet ganska lite om stan, så nu behöver jag din experthjälp.

1. Vilket område ska jag bo i? Jag vill helst kunna promenera överallt.

2. Hur hittar jag bäst boende?

3. Vad får jag inte missa när jag är där?

4. Är det någon som bor i Lissabon och vill kompisdejta? Maila mig på [email protected].


TRANSLATION. I’m spendig march and april in Lisbon to work on my second novel. And this blog of course. Where should I rent an apartment, and through what website? What is not to miss in Lisbon and Portugal? Is anyone up for showing me around town?


LÄS OCKSÅ:
1 ÅR SEDAN JAG BODDE I SAN FRANCISCO / ATT VÅGA FLYTTA

EN FÖRMIDDAG I EUROPAS TROLIGTVIS FINASTE STAD

VI DRICKER CAVA PÅ EN TROTTOAR & PIMPLAR DRINKAR PÅ EN GAMMAL BORDELL

LISSABON: FRUKOST WITH A VIEW & LIVETS BOKAFFÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Åh vad roligt! Jag hade praktik på Svenska Skolan i Lissabon så var där nu i höstas i fem veckor. Så. Jäkla. Fint. Nu bodde jag där skolan låg, vid Carcavelos, men gjorde kvällsturer och helgturer in till Lissabon. Vill rekommendera att åka ut på dagsutflykter med tåget. Carcavelos har bra surfing så om du vill ha en stranddag och testa på surfingen är det ett tips. Annars som många andra skriver, åk till Sintra. GÅ UPP. Det är en asfin hajk och när man väl kommer upp till fästningen och utsikten så blir man helt blown away. Tror man uppskattar det tusen gånger men än om man tar bussen ;) Ä glass på Santini, tips på smakkombo är kanel och kokos :D. Ta tåget en lunchtid till Cascais och ät på takterassen på fantastiska House of Wonders (veganskt) och testa gärna den vegetariska buffèn i Lissabon på Restaurante Terra. Om du vill röra på dig så gå längst havet, känns ju obvi men det är ju livets grej att vara nära hav. Vet inte hur det är i centrala Lissabon men jag gick i alla fall längst med hela strandpromenaden från Carcavelos tilll Cascais flera gånger med podd i örat eller så. Gudars ha det bäst!

  Emilia 2016-12-19 09:05:53 http://themountainsound.blogspot.se
  Svara
 • Åh vad kul! Jag var i portugal i somras och har bloggat om det här http://ourbrokenbones.blogg.se/2016/december/en-vecka-i-portugal.html
  kanske hittar du lite tips där :)

  ebba 2016-12-18 20:31:00 http://ourbrokenbones.blogg.se/
  Svara
 • Fy sjutton så fint! Första bilden på dig är magisk!

  Ellen 2016-12-18 11:25:09 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Åh vad mys! Ser så drömskt ut på bilderna. Står på listan att besöka!

  Alexandra 2016-12-15 12:06:26 http://nouw.com/svallex
  Svara
 • Åk till Sintra om du inte har varit där! Kolla upp på Pinterest! Tar bara cirka 30 minuter med pendeln tror jag.

  Sarah 2016-12-15 10:19:34
  Svara
 • åh vad bra! har drömt om att bo där sen jag var där tre år sen. fortsätter inspirera flora!

  Melissa 2016-12-15 10:07:25
  Svara
 • hej Flora! Det lyder helt fantastisk med Lissabon! Jeg har selv boet i området omkring Santa Catarina og det var jeg vældig glad for. :)

  Cathrine 2016-12-15 08:38:23
  Svara
 • Gud vad fint! Vill åka dit! Kanske ändrar bilsemesterplanerna för sommaren och tar en tripp till Lissabon istället?!

  Lina 2016-12-15 06:16:57
  Svara
 • Så roligt, du gör helt rätt!

  Josefin 2016-12-14 22:48:51
  Svara
 • Hej Flora! Skulle inte du kunna göra ett sånt där diskussionsinlägg kring temat vänskap? Typ få nya vänner, svårt att få vänner, något man varit med om tillsammans med än vän…typ?!

  Johanna 2016-12-14 19:47:51
  Svara
 • Hej Flora! Vad spännande att du ska bo i Lissabon i ett par månader. Här kommer lite turisttips
  – Carmo convent, en förfallen kyrka i centrum som bara är såå fin och dramatisk! Gratis/ väldigt billigt tror jag.
  – Santa justa hissen, väldigt vacker hiss som byggdes år 1900 men utsikten från toppen är störtfin
  – Stadsdelen Belém, ligger en liten bit utanför centrum och där finns det flera populära turistattraktioner. Jag tycker Jeronimos klostret är väldigt vackert.
  – Sintra (dagsutflykt). HUR FINT SOM HELST. Det sagolika, knäppa färgglada slottet, morernas gamlagamla slott på kullen bredvid och den mystiska, magiska trädgården ”quinta da regaleria”. Och så är även lilla stadskärnan i sig så mysig.

  Alessandra 2016-12-14 19:46:25
  Svara
 • Faan vilket lyrreliv du lever Flora å tänk att du har skapat dig det helt själv!! Jag undrar, tjänar du en någorlunda stabil lön på det du jobbar med, tycker du? har du t.ex någon fast inkomst varje månad eller varierar summan och utbetalningstillfällena? Kan du få ta lån om du vill på det sättet du jobbar, t.ex. om du vill ta bostadslån?

  amanda 2016-12-14 19:07:35
  Svara
 • Åh! Var själv i Lissabon tidigt i höstas och blev störtförälskad. Ett hett tips är att ta tåget från centralen i fyrtio minuter ut till Sintra, där finns ett palats med den största och mest idylliska slottsträdgård jag skådat! Ett gytter av välplacerade små bänkar och kryp in i fantastisk natur där jag förlorade mig i en bok i timtal, ypperligt för skrivsessioner skulle jag tro ?

  My 2016-12-14 18:53:06
  Svara
 • Gulbenkians museum och park. Hade inte förstått vilket fantastiskt museum det var oh hade alldeles för lite tid innan flyget gick hem. Fantastisk konst från alla epoker och alla världsdelar. Hamnen när solen går ned.

  Linnea 2016-12-14 18:47:49
  Svara
 • Besök Quinta da Regaleira i Sintra, ligger inte i Lissabon men är absolut värt en tågtur dit. Ett av de mest magiska platserna jag varit på i hela mitt liv, kan verkligen rekommendera. Och vad härligt för dig att bo där! Jag var i Lissabon på ett utbyte 2012 och bodde där i två veckor hos en familj, en super vacker stad och en super härlig familj som jag bodde hos. Kan inte prata för alla i Portugal, men de jag träffade var så vänliga och gästfria att jag bara ser tillbaka på de två veckorna med ett leende!

  Hedda 2016-12-14 17:15:58
  Svara
 • Kan inget om Lissabon men så himla bra grej att göra när en KAN!

  Anna Maria 2016-12-14 16:37:03 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Det ÄR värdens bästa stad! You will not regret it. Skulle sikta på att bo i Lapa mot Estrella-parken. (Nära barrio alto men ändå mer residential/mindre turism och mysigt)
  Missa inte: Park, Casa Independente, Lost in, Jardim Do Torel, Café da garagem, Gulbenkian, stranden Guincho.

  Clara 2016-12-14 16:28:21
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   Kan intyga om att Park Bar är en gömd diamant du kommer att älska, deras Tom Collins och Moscow Mule e fett goda! Pharmacia och Noobai Café omkring Miradouro de Santa Catarina är fint. Angående utkiksplatser är Miradouro de graca också supertrevligt, går lätt att ta 28:an dit. Ser ut som att ni var i Belém på bilderna, men annars finns det mysiga ställen där också och ett nytt museum på väg dit som är fint! Överlag, det går så himla lätt att ta sig runt överallt och alla är supervänliga! En GT om dagen är att rekommendera.

   Linnea 2016-12-14 22:31:17
   Svara
 • Åh HERREGUD vad lyxigt! Lissabon är den drömmigaste staden. Hoppas på en resa dit i påsk. Jag vet inte så mycket om boende men perisonligen gillar jag området Bairro Alto, som är mer uppe på höjden och som har de riktigt gamla kvarteren. Där finns också Castelo São João, en gammal slottsruin. Gillar man historiska byggnader ska man också åka ut till Belém och vad du än gör – missa för guds skull inte Sintra! Det kräver förmodligen en bil men det är så värt det. Vacker stad, ännu mer ruiner, ett pastelligt Disneyslott, Europas västligaste (och dimmigaste) punkt om jag inte missminner mig. Jag hade kunnat fortsätta i evigheter. Ta en längre utflykt norrut till Porto också, gå längs floden, korsa bron, drick portvin. Så romantiskt. Jag hade som sagt kunnat snacka i evigheter om Portugal. Jag vill bo där (igen) en vacker dag. Lyllos dig.

  Lovisa 2016-12-14 16:23:12
  Svara
 • Maja Nilsson( tillsammans med Victor Lindelöf i Landslaget) bor där och driver en blogg på femme.se/Maja
  Tänker att hon borde ha tips om det mesta :)

  Frida 2016-12-14 16:07:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!