DISKUSSION: HÅR

HÅRMÖNSTER1Hur förhåller du dig till hårväxt? Att raka eller att inte raka? Undrar du hur du kan uppnå den perfekta pastelltonen i ditt hår, eller vilka produkter du ska använda för att håret ska må bra? Har du tips för hur du kan känna dig mer bekväm i din hårväxt? Har du någon hårresande (hehe) hårhistoria du vill berätta om? Vill du byta frisyr, men vågar inte?

Dela gärna med er av era frågor, tips och råd i kommentarsfältet. Det finns inga rätt eller fel. Min förhoppning är att det här ska vara en plats av respekt och omtanke, en frizon där ni kan skriva av er men också ge varandra tips och råd. Eller bara känna er mindre ensamma. För jag vet ju att ni är så himla smarta, empatiska och vettiga.

Tumregel: Om ni skriver en kommentar, försök svara på någon annans också. På så sätt blir inte kommentarsfältet fullt av obesvarade kommentarer. Skicka gärna med era mailadresser så att ni kan nå varandra på egen hand. Det kan även vara en god idé att märka er kommentar med exempelvis ”ARMHÅR” högst upp, så att folk snabbt kan hitta dit.

Det går fortfarande bra att skriva av sig på tidigare veckors diskussionsinlägg: att göra slut med en vänpreventivmedelångestsexmenssorg och kärleksrelationer.

Translation: This is a forum where you can discuss certain topics in the comments, in this case hair. To shave or not to shave, or any other hair-related topics you can think aboutShare your thoughts, questions and experiences in the comments below. This is a place of respect and concern, a place where you can write about what bothers you but also a place where you can help others. Or just feel less alone. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
145kommentarer
  • Det här med hår verkar vara väldigt spänningsladdat. När jag var runt 5 eller 6 såg jag mina föräldrar nakna ofta. Frågade pappa många gånger när jag skulle se ut så. Ville så gärna se ut som honom…. Vi var såna i familjen, gick ofta nakna tillsammans, inget fel eller dumt med det. En gång när jag var med mamma till badhuset, var nog 5 då fick jag följa med henne in på damernas omklädningsrum. Jösse vad glad jag, så en massa tjejer och kvinnor nakna och håriga mellan benen. Men det var ju på 70-talet. Det var ju bara så då.
    Jag är 48, född 1967. Har faktiskt varit rakad två gånger, blev rakad av kvinnorna jag skulle ha sex med…. Men känner att det känns så fel, jag tycker om att ha en buske mellan benen. Den är skön, och väldigt stor har jag fått höra. Både av min fd fru och hennes 21-åriga dotter. Dottern som ständigt rakade sig för fullt sa att jag borde ta bort busken direkt. Den störde allt tyckte hon. Min fd fru, en härlig rödtott som var härligt hårig sa att min buske skulle jag aldrig ha bort.
    En riktig tjej/kvinna ska ha hår mellan benen. en härligt hårig lurvetussa ska det finnas där. Annars så känns det så fel.
    Fast numera rakar sig alla hela tiden…. tyvärr.
    En gång färgade jag min buske röd, det kändes så skönt. Annars är den bara svart, väldigt stor och yvig. Vissa tonårstjejer har gillat och gått igång på den…

    Lennart 2015-10-11 16:02:08 http://lennartsnotebook.blogg.se
    Svara
  • hej! Är 20 år gammal, född 94, och började under gymnasiet märka att min behåring på kroppen började öka. Hade behåring innan på ben, under armarna, mellan benen osv. Men nu började det växa massor av hår utanför bikinilinjen/längre ut på låret som verkligen var grövre könshår och inte ”benhår”, samt mycket på raggarsträngen, runt vårtgårdarna, mellan brösten, på bröstet (glest men ändå ganska mycket), på halsen, polisongerna. Det blev bara värre och idag sitter jag här med hår överallt känns det som. För ca ett år sen började jag fundera hur fasen jag kunde ha hår på bröstet liksom, kändes inte helt normalt. Så jag googlade runt lite och besökte sedan en gynekolog för att kolla upp om jag hade PCOS. Mycket riktigt hade jag en mild diagnos, men endast av PCO (fattade ej skillnaden från PCOS men så sa gyn iaf). Har gått upp mer än 10 kg sedan dess pga jobbigt uppbrott med pojkvän, vilket är jobbigt för har en PCO är det inte bra att gå upp i vikt då mensen kan utebli och en kan bli steril. Har sån fruktansvärd ångest över allt detta, både behåringen och sen med vikten. Men för att fokusera på behåringen då: någon som känner igen sig, som också har brösthår och mår dåligt över det? Behöver lite pepp, och kanske tips. Har gjort IPL tre gånger men känner inte att det hjälpte något värst. Älskar hår på fittan men resten tycker jag är så himla ångestframkallande.

    Emma 2015-03-21 01:28:24
    Svara
  • Det finns så himla mycket att säga om hår! Men jag tänkte börja med att tipsa om min egen guide/mina tips för pastellhår. Jag har hittat en färgningsteknik som faktiskt är riktigt toppen om jag får säga det själv! Skonsamt, tjusigt och väldigt enkelt! Just nu har jag lavendellila men annars brukar jag ha tuggummirosa.

    Kika vetja ♀♥

    http://tantbella.se/2014/october/om-att-farga-haret-rosa-mina-basta-tips-och-trix-for-pastellfargat-har.html

    Bella 2015-03-17 23:11:20 http://tantbella.se
    Svara
  • TONING I BLÅ/LILA FÄRG:
    Hej! Jag har askblont hår och funderar på att tona håret i en slags ”navy dark blue” färg ellr en mörk lila. Om jag tonar håret i blått kommer håret istället blå grön/utväxten grön och vilket märke och toningsfärg tror ni kan ge mig färgen som jag vill ha? Supertacksam för svar <3

    solob 2015-03-17 19:15:39
    Svara
  • FRÅN RÖD TILL BLOND
    Hej, min ”naturliga hårfärg” eller vad man säger är i ungefär samma nyans som Sandra Beijer har just nu, dvs lite röd/orange. Skulle gärna vilja få mitt hår lite blont nu, finns det nån enkel metod som inte innebär färgning pga det är svindyrt? Typ ta silvershampo regelbundet?

    n 2015-03-16 15:46:18
    Svara
    • Svar på ns kommentar.

      för att få ut gul/orange färgen så kan du anntingen ta silvershampo eller lila toning som får sitta i i ca:2-5min men om ditt hår är lite rött så skulle jag rekommendera att blek en gång innan för att få lite ljusare/gulare ton innan silvershampot eller toningen.

      hjjhj 2015-03-17 18:58:55
      Svara
  • ATT VARA HÅRIG ELLER RAKAD

    Ja, mellan benen alltså. Debatten som nått ofattbara proportioner.
    Nytt inlägg på min blogg där jag följer i mina feministförebilders fotspår och lyfter och problematiserar tankar om könsroller och rättigheter/möjligheter/skyldigheter.
    Tycker detta diskussionsforum är så himla fint av dig Flora, det behövs!

    www.henniska.blogg.se

    Vill du vara med och diskutera? Använd gärna hashtaggen #viärallahenniskor

    Mielo 2015-03-16 14:20:53 http://www.henniska.blogg.se
    Svara
  • BTW jag är en naturligt blond person och har de senaste månaderna upptäckt att det växer KOLSVARTA hårstrån precis i min mittbena. Först var det bara ett, som jag ryckte av. Men nu när det blivit fler tycker jag att det är lite spännande att se hur de blir när de växer ut… Nu när ett av de svarta stråna blivit långt kan jag känna att ”konsistensen” på det hårstrået är helt annorlunda mot mina andra?? Känns nästan som plast. Vad fan är detta?? Är detta min typ av ”gråa hår”. Jag är bara 21 år gammal, och fattar inte vad som händer med mitt hår. Är det någon som känner igen detta fenomen och kan säga vad det beror på? Tänker att det är hormonellt eller något, har mycket andra goa biverkningar av min p-stav just nu så jag skyller allt på den.

    E 2015-03-15 22:58:25
    Svara
    • Svar på Es kommentar.

      wow jag tycker det verkar häftigt! skulle vilja se hur dom ser ut de där hårstråna.
      jag själv har också några grova hårstrån i mitt nordiska tunna svall. nästan som hästtagel! men jag antar att det är bara så det är.
      inget farligt alltså :)

      frida 2015-03-16 20:34:51
      Svara
  • Alltså ni som har problem med bl.a. fett hår, prova på no poo metoder! Det går ut på att man använder en mildare tvättmetod som inte innehåller sillikoner, mineraloljor eller sls (sulfater). Hade problem med superflottigt hår, men nu så mår mitt hår mycket bättre. Det funkar för de som vill ha mer lockar i sitt lockiga hår, flottigt hår, tort hår, mjäll osv. Tänkte länka några videos och sidor som har jättemycket information! Kan ganska mycket om det här så det är bara att ställa frågor om man inte förstår.
    hemsidor:
    http://nopoo.se/
    http://lockig.se/

    youtube-videos om balsammetoden:

    https://www.youtube.com/watch?v=JaKiBs5Ejdo

    Mathilda 2015-03-15 21:33:34
    Svara
  • Jag har inte haft sex, aldrig haft en pojkvän, ändå har jag tidigare haft mycket ångest för håret där nere. Så hjärntvättad hen kan bli av samhället.

    Jag störde mig egentligen inte på mitt könshår speciellt mycket, men kände instinktivt att hår där nere var ”äckligt”, att renrakat var det enda rätta, att killar gillar det. Jag provade att vaxa mig på salong ett tag, vilket var fruktansvärt utlämnande och jag fick dessutom problem med röda prickar, överdrivna flytningar, svett-känsla och allmänt obehag. Inte så sexigt som min föreställning! Jag har också provat raka mig men fick samma problem, och det kliade så jag höll på att bli galen!

    Nu ansar jag med sax, och det trivs jag bra med, tycker faktiskt det är snyggt med hår! Ser inte så blottande ut. Men det viktigaste av allt, jag känner mig bekväm. Och jag är så glad att jag insett det!

    M 2015-03-15 19:03:22
    Svara
    • Svar på Ms kommentar.

      jag har också haft så mycket ångest för mitt könshår då jag varit mindre, liksom från att jag var 10-12 – hur kan vi leva i ett sånt samhälle?
      har nu börjat träna mig i att vara hårig, att inte raka mig och bara försöka stå ut med det, för min egen skull (är kanske lättare då en inte har partner, blir lite indre press) – det funkar asbra! är t.ex. heltrygg med hår på benen nu!

      F 2015-03-15 20:12:56
      Svara
  • Säger bara exit haircare. Bästa produkterna jag använt. Passar dig med tjockt, risigt, slitet eller glanslöst hår. Har själv allt det där och mitt hår är nu mjukt å skönt å bra. Använder schampo balsam och inpackning, tvättar ca 2-3 ggr/vecka. Kram!

    Sofie 2015-03-15 18:05:26
    Svara
  • HÅRTRIMMER, LADYSHAVE, EPILATOR
    Vad är en hårtrimmer? Ladyshave? Epilator? Är de samma sak eller fyller de olika funktion och vad är bra för vad?

    G 2015-03-15 16:37:49
    Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      hej! här kommer mina erfarenheter. ladyshave: som en rakapparat, klipper alltså bort håret. kan raka av håren tätt inpå huden eller också trimma/korta av håren beroende på hur du håller den etc. mkt skonsam mot min hud jämfört med rakhyvlar! jag använder under armarna och på fittan. epilator: drar bort hårstråna ur säcken, resultatet kan alltså hålla längre jmf med ladyshave. men jag tycker det gör ont så har inte provat så mycket.

      xyz 2015-03-16 12:48:25
      Svara
  • FETT HÅR & GARDINLUGG
    Jag har rätt så tjockt hår, men har så volymlöst och platt hår hela hela tiden. Och dessutom blir mitt hår fett på typ en dag. Jag tvättar det varann dag (förutom på helgen där det oftast går två dagar mellan tvätt), men håret blir fett ungefär ett dygn efter jag tvättat det. Det stör mig något otroligt och det känns som jag aldrig har fint hår. Har så trist hår. Någon som har tips på hur en blir av med fett hår?

    Skulle också vilja ha en lite förändring i håret känner jag, en ny frisyr. Jag brukar klippa mitt hår nu lite kortare än axellångt, men drömmer om att ha ännu kortare hår. Och så skulle jag vilja klippa gardinlugg, precis som Floras för det är ju galet fint!! Men är rädd för att jag kommer se dum ut i det eftersom jag just har sådär platt, fett och volymlöst hår. Om en har lugg/gardinlugg borde en ju ha mycket volym i håret att det är snyggt. Har haft hel lugg två ggr förut (som 7- och 12 år), men trivdes inte så bra i det då. Nu är det ju ändå inte hel lugg jag vill ha utan gardinlugg och då syns ju ändå mycket av pannan. Måste bara få mod till mig!

    En grej jag också funderar på gällande gardinlugg/lugg är det att när jag har fett hår och även finnar, förvärrar det feta håret finnarna. Om fett hår ligger på då ex. pannan, kan en få mer finnar där då?

    matilda 2015-03-15 14:19:28
    Svara
    • Svar på matildas kommentar.

      Tjenis Matilda!

      Åh, alltså jag hade verkligen på pricken samma dilemma som du innan jag slutligen bestämde mig för att rocka en gardinlugg. Mitt bästa tips för att slippa att luggen blir fettig är att först föna luggen spikrakt uppåt för en liten volymknuff och sedan lite snett bakåt mot örat typ. Då kommer luggen inte i kontakt med huden på samma sätt och man slipper både dryga finnar och icke-fab lugg. Hoppas detta var någorlunda till hjälp!

      Kram! <3

      Michelle 2015-03-15 22:34:55
      Svara
    • Svar på matildas kommentar.

      Mitt bästa tips mot fett hår: torrschampo! Världens bästa grej. Mitt hår blev successivt mindre fett när jag istället för att tvätta håret sprutade i torrschampo. Nu tvättar jag håret typ var femte dag och det blir knappt fett alls. Plus att håret blir lite strävt = ger volym. Använder Batiste för mörkt hår, kostar typ 79kr på Kicks eller ca 40kr på Asos. Dock jobbigt att badkaret blir så skitigt när man tvättar ur det sen, men men. Bra grej ändå.

      Linn 2015-03-15 17:45:11
      Svara
  • KÖNSHÅR

    vet inte om jag går off topic här men att raka mig där nere har jag aldrig sett som ett alternativ för mig för jag skäms så övervinneligt av min fitta. Har större blygdläppar än normfittan och liksom ”gömmer” den med håret. Någon som ev. har något tips på hur man kan ändra uppfattning om det området? Påverkas så himla mycket av idealen vi har. Kram!

    Malin 2015-03-15 00:47:56
    Svara
    • Svar på Malins kommentar.

      MALIN (och ni andra!) Läppar och rakning! (lite sen med att hoppa på vagnen, men jag upptäckte den här förträffliga bloggen rätt nyss och går nu igenom massor med bra inlägg som jag bara måste engagera mig i)

      Jag hade länge känslan av att ”ska den se ut såhär??” för att jag hade liksom ingen aning om hur fittor såg ut på riktigt. Tyckte liksom att det såg konstigt ut när jag rakade mig för att så mycket syntes. Nu har jag rakat mig mellan benen sedan gymnasiet (är 21 nu) och trivs jättebra med det. Jag tycker att en självklart får göra hur en vill med rakning, och jag tycker inte att det ena är bättre än det andra i allmänhet, men jag personligen tycker att det är väldigt skönt att vara hårlös- är lätt att hålla rent och dessutom så tycker jag att det är skönare när en ska ha roligt där nere. Min syn på min egen kropp har förändrats rätt mycket det senaste året och nu för tiden tycker jag väldigt mycket om min kropp och hur jag ser ut. Tror att nyckeln till det är att omge sig av bra folk som ger en positiva vibes. ♥ Angeående hår på resten av kroppen så är det väl ”whatever floats your boat” för mig. Jag tycker som sagt att det är skönt att vara hårlös, men också att det är rätt töligt tidsfördriv att raka sig. Därför väljer jag ibland att låta bli, speciellt på sommaren faktiskt, så att jag kan passa på att visa folk mina håriga armhålor för att visa att den hårlösa normen är skitfånig.

      Petra 2015-07-07 18:35:10 http://frokenhessel.blogspot.se
      Svara
    • Svar på Malins kommentar.

      Kolla på Sexy Baby (dokumentär) och se om det hjälper. Kolla in och läs om The Great Wall of Vagina – Jamie McCartney.

      ’A study published in the British Journal of Obstetrics and Gynaecology in 2009 revealed that there had been an almost 70% increase in the number of women having labiaplasty on the NHS on the previous year.’

      Läs så mycket det går att komma över och skapa din egen uppfattning. Det hjälper kanske att veta att man inte är ensam om att känna såhär.

      kim 2015-03-17 07:22:22
      Svara
    • Svar på Malins kommentar.

      MALIN! STORA BLYGDLÄPPAR & LIV STRÖMQVIST
      Jag var på en Liv Strömqvist föreläsning där hon förklarade varför man ”ska ha” små blygdläppar, var för det är idealet! Varför är det inte tvärt om lixom? Ju mer ”fitta” desto bättre? Det hänger ihop med att man vill göra så stor skillnad på de två olika könen som möjligt för att mannen ska vara ”över” kvinnan. Förr var det typ ”gud” som bestämde att mannen var över kvinnan, sen minskade religionens inflytande och man behövde komma på en ny anledning. Man började konstruera en manlighet & kvinnlighet där mannen fortsatte att värderas högre än kvinnan. För att han skulle kunna göra det behövde det vara en stor skillnad på män & kvinnor. Mannen hade penis och kvinnan ett ”penishål” typ. Mannen hade mycket/stort kön och kvinnan hade inget/litet kön som var till för att mannen skulle stoppa in sin penis i det. Det hänger även ihop med att ”män gillar sex men inte känslor”, har en stark sexuell drivkraft & gillar lösa förbindelser medan kvinnan har betydligt mindre sexlust (och kanske till och med behöver skämmas över den), hon ”gillar förhållanden” osv. Kvinnans kön ska alltså var så litet som möjligt tillskillnad från mannens praktfulla kuk = små blygdläppar är ideal!!!! Stora blygdläppar är ”okvinnligt”, Freud (tror det va han, annars nån annan gammal känd snubbe) sa att stora blygdläppar i värsta fall kunde se ut som ”en liten penis” = omg hemskt. Dessutom har man typ sagt att svarta kvinnor har större blygdläppar än vita kvinnor pga de är ”ociviliserade och djuriska med sin sexlust” (och stora blygdläppar). ALLTSÅ har ”stora blygdläppar komplexet” sina rötter i både sexism & rasism!!!!!! = försök gå emot detta och skäms inte över din förmodligen helt normala kropp!!!!
      PS Liv Strömqvist förklarar bättre i seriealbumet Kunskapens frukt!!

      Lena 2015-03-15 12:39:32
      Svara
  • TIPS till alla som vill raka sig! Jag har en ladyshave (rakapparat) som jag älskar. Tycker inte om att använda rakhyvel under armarna för där blir det så lätt irriterat, men med ladyshaven kan jag raka utan irritation. Och jag använder den också på fittan för att korta ner håret där eftersom jag vill ha hår där men inte så buskigt som det kan bli. Den jag har är vattentät också, tror den bara kostade 200 kr. Så värt!!!

    xyz 2015-03-15 00:47:41
    Svara
    • Svar på xyzs kommentar.

      Vad är det för märke?

      E 2015-03-15 16:45:16
      Svara
      • Svar på Es kommentar.

        Philips! Tror det är modellen HP6341/00, ser ut så på internet iaf.

        xyz 2015-03-16 12:51:49
        Svara
        • Svar på xyzs kommentar.

          xyz, alltsaå har en till fråga! (eller ngn annan m ladyshave). behöver man byta rakblad? hur ofta och vad kostar det lixom.. måste man beställa på nätet? helt lost på allt annat än rakhyvlar..

          anna 2015-03-16 18:20:50
          Svara
    • Svar på xyzs kommentar.

      HUR KORT blir fitthåret med Ladyshaven???? Visste inte att man kunde använda sånt!! Kan man inte råka skära sig? Vill inte riktigt ha stubbkort hår på fiffin utan lite längre men inte buske! Snela svara <3

      Anna 2015-03-15 12:44:19
      Svara
      • Svar på Annas kommentar.

        Anna: jag har aldrig aldrig skurit mig med den! är väl alltid lite extra försiktig runt fittan (och tex runt ett födelsemärke jag har i armhålan) men inte som om jag skulle raka med rakhyvel, kör på ganska ordentligt ändå. och jag är nog lite som du, vill inte ha stubb men inte heller megabuske. hur kort det blir beror lite på hur du vinklar den och sånt så om du rakar medhårs och liksom inte trycker jättehårt så tar den bara lite i taget. sen använder jag den på bikinilinjen oxå för att rakabort håret helt där, då rakar jag mothårs och sträcker ut huden liksom så den kmr åt mer. så som sagt, beror på hur du vinklar den o allt!!! obs att detta är mina personliga erfarenheter, har faktistk aldrig diskuterat ladyshave med ngn annan och hur den funkar för dom. det var min mamma som köpte den åt mig eftersom hon är så starkt emot rakhyvlar hehe…

        xyz 2015-03-16 12:58:55
        Svara
  • PANIK ÖVER KÖNSHÅR?

    Varför är det så att vid varje bikini-säsong att man (jag) får panik över att ha könshår som syns utanför trosorna? Kan inte raka mig heller då jag får hemska ”finnar” där jag rakat mig som gör SVINONT och KLIAR och SVIDER. Ska jag lära mig att ignorera faktumet över att jag har hår som syns eller finns det något jag kan göra åt det som inte orsakar jobbigt vardagslidande? :(

    Ebba 2015-03-14 23:53:15
    Svara
    • Svar på Ebbas kommentar.

      Men hallå! Vaxa på salong. Provade första gången i våras och det var så himla värt. Varmvax sa den salongen var det bästa. Kostar ca 250 kr och höll i 3-4 veckor!

      Linn 2015-03-15 13:12:07
      Svara
    • Svar på Ebbas kommentar.

      Om du inte redan gör det så testa att raka under rinnande vatten (med engångsrakhyvlar). Skippa rakkrämer och sådant, bara rinnande vatten, ljummet eller varmt. :)

      Klara 2015-03-15 12:13:00
      Svara
  • RAGGARRAND PÅ MAGEN
    Jag har en rand av hår på magen, det är inte mycket alls men problemet är att jag är mörkhårig så att hårstråna är mörka. Om de hade varit blonda skulle det vara helt okej, har sett en del tjejer med blond raggarrand(haha) och kan t.om. tycka det är snyggt. Men nu till grejen: Jag har provat att vaxa bort den, men då försvinner verkligen ALLT hår. Alltså även osynliga håret som man har överallt på hyn, det gör ju att om man badar på tex sommaren så fastnar inget vatten där. Alltså jag är snustorr på en rand mitt på magen alltså. Ser lite skumt ut. Jag vill liksom bara ”tunna ut” håret där typ. Jag har provat att noppra bort de hårstråna som syns mest med pincett och bara lämna ”fjunen” kvar. Det blir bra tycker jag. Men grejen är den att det är jobbigt och inte en höjdare för mig och mitt extremt korta tålamod. Är det någon som har några tips? Hur fungerar epilator? Lämnar det några fjun kvar eller ryker verkligen allt hår då? Vill ju ha kvar ”det osynliga håret” och kanske lite fjun liksom. Bleka? Ser det naturligt ut?

    Lovisa 2015-03-14 23:18:08
    Svara
    • Svar på Lovisas kommentar.

      Jag har också mörka hårstrån där, och när jag får panik över dom så brukar jag noppa bort dom med pincett. Funkar bra, man kan välja om man vill ha kvar lite hår eller så :)

      Linn 2015-03-15 17:50:06
      Svara
    • Svar på Lovisas kommentar.

      Epilator borde funka! De tar ju inte de kortaste håren, och så länge de långa hårstråna är långa nog så borde epilatorn kunna ta bort dem. Och annars så kan du ju bara låta det vara, tror inte att någon annan tänker på din raggarsträng så mycket som du själv, precis som med typ allt annat. KRAM och lycka till! <3

      Johanna 2015-03-15 11:42:31
      Svara
  • Jag har ett intimt problem. Det är lite svårt att prata om det med sina vänner men jaja. Jag har rakat mig mellan benen sen jag gick i sjunde klass ungefär (trots att ingen kille var i närheten av mig då) och då rakade jag mig liksom varje vecka och det var alltid nyrakat och lent osv. Det gör jag inte längre för jag orkar inte och jag bryr mig inte om det inte är nyrakat hela tiden. Men när jag väl rakar mig, och då tar jag i princip allt, så blir det så torrt i underlivet och det kan ta flera dagar innan det känns bekvämt igen. Och på senaste tiden känns det som om mina inre blygdläppar har växt (off topic och lite väl privat) och det känns så himla obehagligt. När jag har trosor på så snuddar trosorna vid blygdläpparna och det gör nästan ont ibland. Har era inre blygdläppar ”växt” ? Jag vill inte sluta raka bort håret för jag trivs med att det är ”hårlöst” och personligen känns det fräschare
    Sen undrar jag om det är sant att håret blir grövre och växer mer ju mer man rakar, eller är det bara en myt? För min bikinilinje har på senaste tiden hamnat längre upp, om ni förstår vad jag menar. Vid ljumsken är där några mörka hårstrån som syns långt utanför trosan/bikinin. Vad jag minns så har jag aldrig haft hår som växer utanför troskanten. Och jag vågar inte ta bort det för är rädd att det bara ska bli värre. Funkar babyolja mot underlivet? Är det sant att epilator hjälper mot grovt hår Har ni några liknande problem eller tips om detta? Skulle vara jättejättetacksam om ni svarade!!!!!!

    magdalena 2015-03-14 22:36:02
    Svara
    • Svar på magdalenas kommentar.

      Prova annars mandelolja, finns på apoteket! Luktar fräscht och återfuktar bra, den är dryg och billig!

      Anna 2015-05-06 00:39:06
      Svara
    • Svar på magdalenas kommentar.

      Magda! Jag rakade mig förut men har slutat nu pga det är jobbigt och jag aldrig gjorde det för min egen skull egentligen. Det är inte så konstigt att du blir torr när du rakar dig om du använder vatten till att raka, det torkar nämligen ut slemhinnorna och underlivet. Smörj på med olja, typ rapsolja som är luktfri, efteråt så ska det nog hjälpa. Jag upplevde själv att jag blev/blir torr av att raka mig, och man irriterar ju huden genom rakning.

      tine 2015-03-15 15:02:23
      Svara
    • Svar på magdalenas kommentar.

      Magdalena! Ang det här med blygdläppen och troskanten, så blir det ju om man rakar sig? Helt normalt tänker jag. Också en av anledningarna till att jag tycker det är fett obekvämt att vara helt rakad. torrheten är ju en annan anledning. det kan ju vara värt att fundera på varför du rakar dig? är det verkligen för din egen skull? varför tycker du det är fräscht? Enl Fråga Olle så är det ”fräschare” att vara orakad eftersom håret skyddar mot smuts bl.a., huden blir känsligare och smutsigare lättare om man är helt rakad. sen behöver man ju inte ha en buske heller bara för att man inte är slätrakad, man kan tex använda en ladyshave eller klippa håret kortare med sax. det är lååååååångt ifrån alla unga (är själv 20) som är helt rakade. jag kan tycka det är hett att man lixom märker att man kommer till en annan del av kroppen om man har hår, det känns och ser mer speciellt/hemligt/sexigt ut typ. men babyolja är jättebra för underlivet oavsett. mitt hår har också börjat krypa lite utanför bikinilinjen på senare år, tror det funkar så, att det tar ett tag innan man blir helt färdigutvecklad och får hår där!

      Anna 2015-03-15 12:54:25
      Svara
    • Svar på magdalenas kommentar.

      Har inte liknande problem så kan tyvärr inte ge något tips om det, men angående huruvida hårväxten blir grövre är det en myt. Det som händer är att stubben syns mer än utväxt hår, vilket gör att när du rakat dig och stubben kommer upp får du för dig att hårväxten blivit grövre men skulle du låta det växa sig långt skulle det inte vara någon skillnad. Eller det är i alla fall vad min vän som är utbildad frisör har sagt om kroppsbehåring och hon borde ju ha koll på det mesta som rör hårväxt, kan man tycka.

      Klara 2015-03-15 12:18:34
      Svara
  • Det här med fetthår. Har jag bara har otur eller kan man faktiskt få det att bli bättre? Efter en dag tycker jag det blir ofräscht och det är så jobbigt! Tvättade hår varje dag för några år sedan men har under en lång tid nu tvättat håret varannan dag men skulle tycka det var skönt att göra det ännu mer sällan. Har testat att tvätta varje 3e men står inte ut med hur ofräscht det se ut då. Hjälp

    Elin 2015-03-14 22:19:51
    Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Alltså har precis samma problem som dig. Om jag fast tvättar det på söndagen är det fett igen på tisdag morgon när jag vaknar. Alltså har jag bara en dag då jag känner att jag inte skulle ha så fett hår. Jag tvättar det också varann dag, men drömmen skulle ju vara att tvätta det några gånger i veckan istället. Blir g-a-l-e-n på mitt hår!! Har du testat torrschampo och känt att det hjälpt under en dag du haft fett hår? Har självs aldrig ännu köpt torrschampo men skulle gärna vilja testa det när alla säger hur bra det är.

      matilda 2015-03-15 14:26:38
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Alltså torrshampoo is the thing! Har man inget torrschampoo i närheten (som ibland när jag är hos mina föräldrar) funkar bakpulver jättebra! Sök på dry shampoo på Asos.com där går det att fynda för hälften så billigt som batiste säljs här i sverige.

      Sofia 2015-03-15 01:16:01
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Torrschampo!!!! Annars när det blir fett kan man köra på frisyrer som sätter upp luggen och det som blir fett! Det brukar jag göra, men jag tvättar också håret 2 ggr i veckan och vet inte om du kanske vill göra det ännu mer sällan.

      xyz 2015-03-15 00:22:26
      Svara
      • Svar på xyzs kommentar.

        Vilket torrschampo använder du? Upplever att Batiste eller vad den heter, som jag använder, ger vita prickar i håret?

        G 2015-03-15 09:30:16
        Svara
        • Svar på Gs kommentar.

          jag använder faktiskt batiste, den rosa ty xxl volume tror jag den heter. kanske kan du testa olika sorter lite diskret i affären innan du köper? eller typ prova av kompisar så du vet vilken som passar dig? annars kan man testat typ bakpulver eller potatismjöl (minns inte tyvärr vilket av de två hehe), det funkar för min kompis! hon är iofs blond, vet inte om det spelar roll.

          xyz 2015-03-16 13:03:39
          Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Anledningen till varför håret blir fettigt snabbt när man tvättar det för ofta är för att vanliga schampon med sulfater och sånt i strippar håret på dess naturliga oljor = håret får panik och överproducerar olja = håret blir fett. Så fortsätt som du gör med att tvätta varannan dag, använd torrschampo och sätt upp det de dagarna håret är fett och på så sätt kan du succesivt skjuta upp hårtvättandet. Jag tvättar mitt hår 2 gånger i veckan och då hinner det knappt bli fettigt mellan gångerna och använder sällan torrshampoo nu för tiden. Använder schampo och balsam från Dr. Organic (finns i Hälsokostbutiker, men såklart kan du använda ”vanliga” schampon också men de är skadligare för håret i längden.) Hoppas mitt svar hjälper lite iallafall! :)

      Victoria 2015-03-14 23:01:50 http://victoriaponds.blogspot.com
      Svara
  • GARDINLUGG
    Hej! Jag har velat ha gardinlugg, så som Flora har haft det, i över ett år nu men vågar inte klippa mig. Har ganska tunt och platt hår så känns som den bara kommer hänga rakt ner och inte alls gå ut sådär vågit som t.ex Floras gjorde…för åhhh tycker verkligen det är så himla himla fint så vill verkligen ha det. Vad tror ni? Kan det funka fast mitt hår är tunt och platt (asså inte bara rakt utan volvolymlöst ocks)? Kramisar

    T 2015-03-14 20:01:54
    Svara
    • Svar på Ts kommentar.

      GARDINLUGG
      jag ville exakt det och har exakt sånt hår du beskriver. och en kväll så sa jag lets do it, livet är kort så varför inte? och det är ju faktiskt bara hår. jag tvekade innan mest för att jag har så tunt hår men även för att jag typ aldrig gjort något annat än låtit det växa jämnlångt.. men nu är jag supernöjd och tycker det är lite kul med något annat. plus, så ser det faktiskt lite fylligare ut.. någon konstig illusion typ. och! har fått komplimangen för det. och som du säger med platt och volymlöst… i mitt hår brukar jag använda saltvattenspray.. vet inte hur bra det är men för mig funkar det, (en kan koka ihop själv och låta svalna och hälla i en sprayburk) och så sprayar jag lite grann här och var under ett lager hår så kan jag gå och liksom ’puffa upp det” under dagen när som.. för som alltid lägger det sig hela tiden vad jag än gör med det, men saltet sitter liksom kvar i håret så funkar super! och det med luggen, ifall den blir platt. jag vet ju inte hur ditt hår är och så men mitt eget, har alltid varit platt och rätt långt och är det fortfarande, men jag har ändå lyckats få lite svung i luggen (typ som jag sett Flora haft så fint!) jag låter det självtorka och puffar det liksom uppåt under tiden för då det är kortare=lättare blir det liksom mer.. självlockigt lite grann. plus att jag inte borstar den alls, för tja, mitt hår lägger sig som sagt var helt rakt då, men det funkar faktiskt och håller i sig! testa klipp lite grann i alla fall kanske. säger ha kul och kör på vad du själv vill testa! :D

      Anonym 2015-03-14 22:43:31
      Svara
      • Svar på Anonyms kommentar.

        Åhh tack så mycket för asbra svar!! Blev faktiskt väldigt pepp på att klippa det så nu, om jag vågar så gör jag det nog innan sommaren hiihh!! Tack för alla tips, kram!

        T 2015-03-15 11:32:31
        Svara
  • PASTELL/LJUSGRÅ HÅRFÄRG
    Ja, hur får man sånt hår som Frida Vega har, ljusgrått vore så ballt att ha eller något annat pastelligt. Jag är mörkblond just nu. Tar emot alla tips jag kan få.

    G 2015-03-14 19:29:53
    Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      För att få en fin grå ton om en inte typ är megablond så tror jag att man måste bleka håret innan. Färgar som Frida hos frisör och han bleker mitt hår så att det är kritvitt/påskgult innan han applicerar den gråa färgen. Vet dock inte hur ”säkert” det är att göra hemma. Men märket Schwarzkopf har en fin grå/metallisk hårfärg! Minns dock inte vad den specifika hette… Lycka till hur som!

      Malin 2015-03-15 00:36:12
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      En kompis till mig vill färga sitt hår likadant som du beskriver det och frisören hon pratade med förslog att hon skulle köra slingor alternativt bleka håret innan hon kör på en grå-lila hårtoning. Är inte riktigt säker dock, men det var ungefär så :)

      Ebba 2015-03-14 23:49:41
      Svara
  • INSIDAN AV YTTRE BLYGDLÄPPAR
    Finns det någon här som har hår på insidan av de yttre blygdläpparna? Hur rakar ni er bäst då, jag tycker det är otroligt känsligt område men känner att om jag vill att min kille ska gå ner på mig så vill jag att han ska kunna göra det utan att få hår i munnen – för det är något jag själv inte skulle vilja.

    G 2015-03-14 19:24:51
    Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Hej!
      Jag har också det och alltid tyckt det var jobbigt men det som funkar bäst är en hårtrimmer. Raka tycker jag är omöjligt men med hårtrimmern kan man göra håret innanför blygläpparna så kort att det knappt märks!
      Kram

      K 2015-03-15 07:23:47
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Jag har också?? Får liksom lyfta på blygdläpparna och köra försiktigt med rakhyvel. Tycker det är så jobbigt när det växer ut och sticker och kliar :(

      Någon annan som har så?

      E 2015-03-15 00:01:11
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Undrar samma! :O

      m 2015-03-14 23:18:28
      Svara
      • Svar på ms kommentar.

        Känns fint att veta att man inte är ensam. Varför har man ens hår där, det känns inte som att det fyller någon funktion? Och inte är det ett lätt ställe att raka bort på. För mig går det typ inte alls.

        Min kille går ner på mig titt som tätt trots detta så egentligen är det inget större problem. Men jag är ändå tacksam för tips

        G 2015-03-14 23:47:02
        Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Jag har det, det brukar jag raka genom att sträcka ut blygdläppen och sen raka inifrån och ut. Brukar funka bra. :-)

      Lara 2015-03-14 20:11:07
      Svara
  • BRÖSTHÅR
    Är det någon här som har hår runt vårtgårdarna? Skäms så innerligt över det. Känner mig rätt så ensam om det.

    G 2015-03-14 19:21:10
    Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Jag har det. Jag tar bort de tjocka stråna med pincett när jag får lust.

      xyz 2015-03-15 00:24:11
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Det har jag också! Antar att dom flesta har det men om man är mörkhårig som jag så syns det väl mer. Brukar raka bort eller plocka med pincett pga tycker det ser konstigt ut med mörka hårstrån där, så du är verkligen inte ensam. Finns det en så finns det flera.

      sanna 2015-03-14 23:48:12
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      har det också, tror det är sjukt vanligt. ibland noppar jag bort dom, vet inte varför egentligen. tycker inte det är äckligt men är väldigt ”pillig” av mig haha

      l 2015-03-14 23:32:15
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Jag med, så du är inte ensam om det! Brukar ta bort med pincett :)

      Lina 2015-03-14 23:07:29
      Svara
      • Svar på Linas kommentar.

        Å gu va löjligt fint det känns att inte vara ensam om det! Jag har googlat massor och frågat Kamratposten när jag var yngre men aldrig fått något svar på att kvinnor kan ha hår runt vårtgårdarna också! Känner allmänt att jag har mer kroppsbehårig än normalt, känner ni också så?

        Jag låter håret växa på det mesta, men på just de intima ställena känner jag annorlunda och jag har svårt att värja mig för tankarna. Det är beundransvärt att du e accepterar dig själv till fullo<3

        Lina, gör du några speciella förberedelser innan du använder pincett? Känns som om det bara gör ont att köra på

        G 2015-03-14 23:55:03
        Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Ja jag med! Jag har tyckt det varit lite jobbigt men tänker inte så mycket på det utan gillar mer läget numera, känns creepy att raka sig där eller nåt, är så skört område.. Försök att acceptera det, vet att det kan vara svårt, men tror faktiskt det är extremt vanligt att ha hår där! Kramis

      e 2015-03-14 22:50:46
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Har några få hårstrån som kommer ibland! Oftast på samma ställe… Men jag koppar bort dom (dom är svarta…!) och så tar det ganska lång tid innan det kommer tillbaka!

      Filippa 2015-03-14 22:18:18
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Nej, jag har också hår runt vårtgårdarna. Visserligen inte mycket eller särskilt mörkt men ändå. Ibland när man står i badrummet helt naken och redo för att hoppa in i duschen känns det lite ledsamt för då ser det extra tydligt ut. Vet inte om det är för att man är fruktansvärt vinterblek eller om det är för att ljuset i badrummet är helt annorlunda. Om jag ser ett hårstrå som är lite grövre, lite längre eller lite mörkare brukar jag bara plocka bort det med en pincett. Jag undrar om man kan ta lite silverschampoo runt vårtgården, det borde ju funka? Men är rädd för att det ska irritera huden.
      Men iallafall så är du högst troligt inte ensam om det. Jag har ju också lite hår runt vårtgården, då har förmodligen fler det med. kram

      Magdalena 2015-03-14 21:59:55
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Jag har! Tror det är rätt vanligt faktiskt. Vet flera (inklusive) mig själv som noppar bort med pincett. Hade stora komplex förut men har blivit mer bekväm med det nu, är lite problematiskt att viss hårväxt systematiskt döljs (=komplex skapas och det är svårt att förstå att en inte är ensam). Vet faktiskt inte om jag anser att det är fel av mig att dölja min hårväxt pga det eller ej. Kan också tycka att det inte ska ligga på individen hmm

      lisa 2015-03-14 21:28:47
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Jag har, lite. Men har mest bara jättetydliga ”hål” där hårstråna sitter, blir som halvkonstiga prickar… Men tror inte alls att det är ovanligt!

      Emma 2015-03-14 20:51:41
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      haha jadå! jag noppar bort med pincett!

      isa 2015-03-14 19:49:35
      Svara
    • Svar på Gs kommentar.

      Svar till G: Jag har också det!! Dels mörka fjun men även lite ”hårdare” strån, typ som ögonbryn?? Brukar dra bort just de hårdare stråna dock. Skämdes också fruktansvärt mycket när jag började få det i typ 14årsåldern, men nu är jag mer van. Eller nåt. Är allmänt behårad på hela kroppen, har alltid haft mycket och mörkt hår på armar, ben, nacken, ryggen, nästan lite mustasch osv… Försöker liksom acceptera det.

      LL 2015-03-14 19:45:58
      Svara
  • Hej! Jag har mörkblont hår och skulle vilja ha det lite ljusare utan att bleka det hos frisören eller med medel. Har någon något tips? Fungerar silverschampo på hår som inte är blonderat/blekt? Finns det någon bra metod man kan göra själv typ som att ha i citronsaft och sitta i solen/föna det? Det brukar jag göra ibland på sommaren och det fungerar bra men utan solljus fungerar inte citron tycker jag. Eller om någon har tips på något bra schampoo/balsam/inpackning :)

    Ingrid 2015-03-14 14:56:43
    Svara
    • Svar på Ingrids kommentar.

      Silverschampoo funkar på blont ickeblekt hår för att få bort gula toner, men det kommer inte bli vitt. Det tar dessutom tid och det torkar ut håret rejält. Med en bra inpackning efter har det funkar för mig. Annars har HejBlekk ett recept på ett mer skonsamt silverschampoo! http://hej.blekk.se/2014/11/07/no-poo-silvershampo-balsammetoden/
      Jag (blond med mörkblonda slingor) ville bli ljusare för att kunna pastellfärga och prövade då en egen metod där jag blandade blekmedel med balsam för att undvika att det blev heeelt vitt. Det funkade men hade fortfarande gul ton, så då satsade jag på silverschampoo och nu är det bra!

      Cecilia 2015-03-15 16:11:03
      Svara
    • Svar på Ingrids kommentar.

      Min kompis som har mörkblont hår gjorde en hemmagjord inpackning med askorbinsyra och fick jättefin färgton! Googla lite såna typ?

      Julia 2015-03-15 09:51:20
      Svara
    • Svar på Ingrids kommentar.

      Att utsätta sitt hår för citron och stark sol påverkar ditt hår. Men det tar tid, talar av egen erfarenhet. Och det sliter också på håret. Hos en frisör går det både snabbare och du har större kontroll över att få den ton du vill ha i håret.

      G 2015-03-14 19:27:56
      Svara
  • Jag är bröllopsfotograf, och på det senaste bröllopet jag fotade så hade jag mitt hår i en hästsvans. Längs altargången hade de tända ljus i glasrör och jag gick runt och fotade gästerna som minglade innan de satte sig ned. Helt plötsligt sprang en gäst fram och vevade med armarna och jag märkte först inte vad han gjorde, och sen fattade jag att jag hade lagt min hästsvans i ett av ljusen!!!! Håret klarade sig men jag hade hjärtklappning halva vigseln för jag blev så rädd. Tänk om jag hade fattat eld. Och luktade det bränt hår i hela kyrkan hehe.

    Maria Ekblad 2015-03-14 13:05:18 http://dreamsof.se/
    Svara
  • Jag vill verkligen diskutera röda prickar efter rakning! Rakar mig överallt och trivs med det, men kan få röda prickar även fast jag använder rakgel, har nya skonsamma rakblad osv. Använder just nu aloe vera och babypuder efteråt, och funkar helt ok, men tar gärna emot tips!

    Stina 2015-03-14 12:31:15
    Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      Jag hade också så förut. Rakar numera hela kroppen i duschen, under rinnande vatten helt enkelt. Kan då raka med vilken billig engångsrakhyvel som helst. Rinnande vatten är hemligheten. :)

      Klara 2015-03-14 18:56:26
      Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      Hej! Jag har också problem med röda prickar, speciellt på benen. Jag rakar mig egentligen bara på sommaren, och då får jag prickar nästan på en gång. Och sen ju längre sommaren går så blir det värre. Jag försöker ha vassa rakhyvlar och smörja in benen ofta, men jag skulle gärna ta emot tips jag med. Jag vill ju liksom kunna ha lena bara ben om jag ändå har rakat dem.

      M 2015-03-14 13:52:34
      Svara
      • Svar på Ms kommentar.

        Sådant här är säkert olika från person till person, beroende på vilken hy man har osv – men jag vet att min hud lätt kliar när jag blir svettig, och efter en varm dusch och en halv tub body lotion brukar de där röda prickarna poppa upp (särskilt under sommaren!) – så jag har börjat avsluta med en riktigt kall dusch när jag rakat mig. Skölj benen eller vilken kroppsdel det nu är med riktigt kallt vatten. Kanske funkar det för dig med :)

        Cornelia 2015-03-14 14:47:38
        Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      Jag får också det! Allså överallt, på hela benen, under armarna, bikinilinjen. Särskilt på låren blir det jättemycket och de läker inte riktigt utan jag har liksom alltid röda prickar där. Har ingen aning om vad som hjälper men nåt som INTE hjälper är att klämma dem för då får man ärr och det har jag många av nu :—-)

      L 2015-03-14 13:35:40
      Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      RFSU’s after shave funkar skit bra, finns massor av bra produkter från dom som hjälper super! annars brukar jag tänka på att innan man ska raka sig så duschar en varmt för att öppna porerna och sen innan en ska kliva ur duschen du duschar en is kallt så alla porer stänger sig!

      julia 2015-03-14 13:20:00
      Svara
  • Jag har mörka fjun på överläppen och i vissa ljus (de flesta ljus) syns det jättemycket och ser ut som en mustach. Det är en mustach antar jag. Jag har sån ångest över detta, någon som har samma och vet hur en får bort eller vad en ska göra och tänka?

    Sara 2015-03-14 12:16:47
    Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Jag har också det! Oftast tänker jag inte på det men i perioder får jag nästan ångest pga det, så onödigt men ändå :-( iaf, när jag verkligen stör mig på det vaxar jag bort det, när jag stör mig på det lite så plockar jag med pincett bort några strån. Önskar dock att jag inte brydde mig om det som jag gör…

      xyz 2015-03-15 00:29:41
      Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Hej Sara! Jag har små fjun på överläppen som ibland kan bli för mörka för att dem inte ska synas så mycket. Gör mig inte så jätte mycket men när jag sminkar mig med foundation så syns det tio gånger mer! Så jag brukar raka av det utan raklödder och tjafs bara rätt av liksom! Vaxade lite förut men det var så besvärligt och bökigt att jag slutat. Sen så har jag för mig att jag hört att vaxning på överläppen stimulerar hårväxten? Tror jag läste det på Linda Hallbergs blogg för något år sen- Har inte märkt någon skillnad själv och så men det är något jag funderat lite på.

      Julia 2015-03-14 17:36:10
      Svara
      • Svar på Julias kommentar.

        Hej ni med mustach/skägg och massvis med hår!

        Jag har rakat bort min mustach (på överläpp och under underläpp) sedan fjärde klass (inne på 30 bast nu) och varvar med att raka och plocka de envisa skäggstråna på hakan. Här talar jag om mörkt hår. Ljust fjun hade förstås inte gjort något. Med tiden har jag dock märkt att huden tenderar att bli grov där, porig på grund av vad jag tror är den eviga rakningen. Min syster har också rakat sin mustasch alltid men hävdar att huden inte förändrats så det är nog individuellt. (Mamma epilerar och är snart kvitt sin)

        Jag skulle nästan vilja ha ett alternativ till att raka men att spara ut för att vaxa har jag ingen lust med och hittills har det ändå inte fungerat bra på mig. Epilering på klinik får det nog bli i framtiden kanske..eller göra transplantation till ögonbrynen där det saknas en hel del sedan 90-talet. Heh.

        Vad jag förstått är detta med mustasch även på kvinnor vanligt förekommande. Det pratas inte om det bara. Vi kan ju ta och börja med det kanske. Bra diskussionsämne, Flora!

        Jag är en hårig person och det finns gott om sådana som oss, ska jag säga. Jag har; många mörka hårstrån på tårna, några på ovansidan på foten, vissa partier med mörkare hår på baksidan av låren, en hel regnskog pubishår (även på insidan av blygdläpparna och vid anus), mörk raggarsträng, några mörka strå på vårtgårdarna och…har jag glömt något? Jag vet faktiskt inte. Det mesta håret tar jag bort i alla fall. JÄVLIGT PYSSLIGT. Hälften av håret vore ju nog, jag har ju annat att göra. :D

        emp 2015-03-15 00:25:57
        Svara
      • Svar på Julias kommentar.

        Ungefär hur länge håller vaxningen?

        Ana 2015-03-14 20:03:23
        Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Jag har också mustasch + lite skägg. Har länge inte brytt mig nåt om det, för håret har varit så ljust, men med åren har just mustaschen blivit lite mörkare och ser ut som en typ skugga ovanför läppen. Inte så snyggt, enligt mig, därför tar jag bort det med Face Wax Strips från Veet. Hur smidigt som helst, men min hud brukar bli torr av vaxet så ett tips är att smörja in ordentligt med någon fuktgivande kräm efteråt.

      Hanna 2015-03-14 17:27:21
      Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Vet att min syster vaxar bort sin ”mustasch”. Är hundra att hon använder en produkt från Veet, kan dock inte säga vad den heter men vet att hon är nöjd med den. Något att kika på kanske?

      Michaela 2015-03-14 16:37:05
      Svara
  • Hej! Min naturliga hårfärg är mörkblond/brun men jag har sedan flera år tillbaka blekt mitt hår (på salong). Min dröm är att det nästan ska vara vitt men det går inte! Trots att jag bleker på salong, använder inpackning och silver-produkter är det typ gult. Bara i topparna är det så ljust som jag vill ha det. Någon som har tips på en speciell blekningsmetod eller annat som jag skulle kunna använda?

    evelina 2015-03-14 11:30:51
    Svara
    • Svar på evelinas kommentar.

      Jag använder Jane Hellens hemmablekning och silverschampo från Ö&B för typ 50 kr.. Kommer tyvärr inte ihåg vad det heter, men det är en genomskinlig flaska med lila schampo i.. håret blir vitt :)

      Klara 2015-03-14 12:07:37
      Svara
  • Jag älskar hår! På huvudet, på benen, i armhålan ja över allt ett plus är att min pojkvän inte har något problem med de & är en allmänt vettig person. Hört såå många bekanta som har varit i riktigt dåliga förhållanden där partnern sagt att de inprincip måste raka sig & vara Lena över allt. Det upprör så otroligt, ingen får någon bestämma över någon & någons kropp. Blir så ledsen när vissa inte förstår att de är värda något bättre.

    Rut 2015-03-14 10:54:17
    Svara
  • Jag har rakat mig slät sen jag började ha sex för tre år sedan, sen har jag bara fortsatt så eftersom jag trott att det förväntats av mig. Nu har jag varit på en resa i fyra månader och då spenderar en gärna så lite tid som möjligt i hostelduschar, så nu har jag äntligen fått tillbaka min buske! Trivs bra med den och vill fortsätta att inte raka bort allting men känner mig ändå orolig för det här med sexet, har liksom en föreställning av att alla killar vill att jag ska vara rakad (antagligen för att han jag hade sex med första gången ville det). Jag vet att jag får göra vad jag vill med MITT könshår och att jag aldrig någonsin vill ha en grabb som tycker det är fel eller äckligt att jag inte rakar mig. Men ibland vill en liksom bara kunna gå hem med en kille och ha grymt sex och då orka jag inte med om han skulle slänga en kommentar eller rygga tillbaka när han ser mitt hår. Kommer inte raka bort det igen för jag känner verkligen att jag trivs bättre med buske men det är ändå ovant och nervöst.

    cissi 2015-03-14 10:37:13
    Svara
    • Svar på cissis kommentar.

      Det gör mig ledsen att tjejer känner sig tvingade att raka sig för killar :-( ha ditt hår som du vill själv, fast jag vet att det är lättare sagt än gjort… Men om problemet är att man är rädd för vad killen tycker så har jag faktiskt aldrig upplevt att killen har brytt sig (eller iaf inte verka ha brytt sig), jag tror faktiskt inte killar bryr sig så mkt om det om dom ändå ska få äran att ligga med dig ;-) nä men skämt åsido, jag känner att om det spelar roll för en kille om en har hår på fittan eller inte så kanske killen behöver omvärdera sig själv en hel del, kanske är han inte värd ett ligg då.

      xyz 2015-03-15 00:55:43
      Svara
      • Svar på xyzs kommentar.

        fast jag som tjej skulle bli väldigt avtänd om jag låg med en kille som hade en buske. Tycker det är fruktansvärt osexigt oavsett kön och det gör mig inte till någon som behöver ”omvärdera” sig själv.

        Sandra 2015-03-15 10:00:50
        Svara
    • Svar på cissis kommentar.

      Hej, jag rakade mig också alltid innan, trots att inga killar var i närheten av det området. När jag väl träffande en kille (som jag fortfarande är ihop med) fortsatte jag ju raka mig, men en gång när jag hade lite stubb tyckte han att jag inte behövde ta bort det, han ville alltså att jag skulle ha hår. Så jag provade det och upptäckte att jag själv gillade det (+ skönt att inte raka varje vecka) nu har jag nästan alltid hår, kanske rakar nån gång per halvår typ. Alltså – det finns killar som gillar hår! Min gillar både när jag har mycket och lite – det är ju jag han tycker är sexig oavsett hårväxt. Sen är det lite sorgligt att det måste till en kille för att man ska ens komma på tanken att man kan ha hår, men tänkte att det kan vara skönt med en motvikt mot det man tror – att alla killar tycker tjejer ska vara rakade.

      J 2015-03-14 11:55:29
      Svara
  • Jag har komplex för min hårbotten. Vilket ju kanske är en lite konstig sak att gå och ha komplex över, men jag har det. Jag har alltid haft väldigt känslig hy, och lätt för att flagna och få eksem och sånt. Men på senaste tiden har min hårbotten tagit smällarna. Det är inte bara mjäll, utan verkligen som att hela hårbotten är ett enda stort torrt fjäll. Det plågar mig inte mer än att det syns i hårfästet, och att jag helst inte vill att någon ska titta så nära och ABSOLUT INTE pilla mig i hårbotten. Värsta ever. Det kliar inte. Det bara flagnar. Jag brukar försöka kamma i hårbotten för att ta bort det värsta men jag tror egentligen att det bara gör det värre om jag river upp det torra. Känner mig så äcklig och skäms över detta. Funderar på om det är kombinationen vinterkallt och att jag har längre hår än vad jag brukar, eller vad det kan vara. Vet att min mamma och min bror också haft problem med hårbotten i perioder. Skulle verkligen vilja höra om någon har något liknande problem och hur jag kan få bukt på det.

    Elin 2015-03-14 10:18:02
    Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Jag har också haft samma problem, och det som hjälpte för mig var att sluta använda parfymerade och uttorkande schampon. SLS som normalt finns i schampo torkar ut jättemycket, och är man känslig kommer man reagera.

      molntant 2015-03-15 08:39:17
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Tja! Jag har exakt samma problem, också superdupermycket. Jag kliade tills jag blödde, och rörde jag på mig fixade jag snöflingor så hela Norbotten täcktes. Först efter att jag fick eksem på ögonlocken, öronen och på överkroppen gick jag till vårdcentralen där jag fick utskrivet lite olika saker. Mitt tips är därför att göra just det – gå till vårdcentralen, och säg som det verkligen är. Det kan ta ett tag, jag hann prova både fungoralschampoo, sedan svavelschampoo i flera veckor innan jag igen gick till läkare. Då fick jag lococid-lösning eller Betnovat som lindrar kliandet och som läker, samt salicylsyreolja att få bort de värsta flagorna med. Dagens tips, för att klia järnet och ha flagor i hela håret SUGER. Fett. Hårt.

      Maja 2015-03-14 18:38:48
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Jag hade samma problem för typ 6 månader sen liksom stora hudflagor lossade från hårbotten, har också som du känslig hy överlag. det som funkade för mig var shampoo och balsam från aussiemärket A’kin. serien som heter unscented, bara tvättat max 2 ggr i veckan, masserat in balsam i hårbotten och sköljt med kallt vatten. det är ganska dyrt, men värt det och bra att en kan köpa 500ml dom räcker i alla fall för mig mer än 6 månader, och då har jag långt hår ned till arslet;).

      Lenore 2015-03-14 17:43:53
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Det enda som fungerade för mig var Fungoral från apoteket, att tvätta med det två gånger i veckan och låta det sitta i fem min innan man sköljer håret. Hade testat allt naturligt innan, alla oljor och kosttillskott osv. men det var ngn sorts svamp i hårbotten som gick bort med fungoral .

      Kajsa 2015-03-14 16:13:07
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      har precis samma problem men har börjat använda detta shampoot. hjälper så sjukt bra & kostar inte allt för mycket. riktigt värt! tog dock några veckor innan det försvann men sen har jag inte haft några problem alls! testaaaa!!! http://www.thebodyshop.se/maen/harvard/ginger-anti-dandruff-shampoo.aspx

      m. 2015-03-14 15:02:31
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Hej Elin! Jag fick samma problem efter att jag hade varit ute och backpackat och bränt sönder min hårbotten alldeles för många gånger. Jag har gjort en inpackning i hårbotten med olja några gånger, det fungerar helt ok. Kleta in hela hårbotten med valfri olja (finns flera speciella bra på apoteket), sätt upp håret i en knut, dra över en plastpåse eller plastfolie och sätt på dig en mössa. Sov med det och tvätta ut morgonen efter.

      Ett annat SUPERtips som har funkat skitbra på mig är att använda Hydrokortisonsalva! Ta pyttelite och massera in i hårbotten på kvällen, tvätta håret dagen efter.

      Hoppas det hjälper :)

      Emma 2015-03-14 13:09:34
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Hej! Låter som att du har samma problem som jag. För mig kommer och går det i perioder och det är såklart väldigt jobbigt och irriterande. Jag gick till vårdcentralen och fick bra hjälp med både schampo och en lösning som man har i hårbotten och det funkar faktiskt! Sen kommer det tillbaka ibland men då är det lätt att bara förnya recepten och köra en kur till :) boka en tid, lovar att du inte kommer ångra dig ♥

      Stina 2015-03-14 11:08:04
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Hej Elin!
      Vet precis vad du menar och precis samma sak händer mig (Speciellt under vintern!) För mig har produkter verkligen hjälpt, först och främst Apotektets ACO gel för torr hårbotten men även TrésEmmé Renewal Hair and Scalp. Dessa två är då hårbottelgels, som är sååå bra! Men det finns även speciella schampon och balsam för detta, som man kan ha om det inte hjälper. Själv har jag alltid velat ha vanliga schampon, men då har det ibland hjälpt att jag bara bytt märke.

      Hoppas något av detta funkar för dig med!

      Malva 2015-03-14 11:07:26
      Svara
  • För ca 3 månader sedan slutade jag med p-pillret Yasmine och nu har jag börjat tappa lite hår. Inte jättemycket, men lite. Känner att mitt (förut jättetjocka) hår börjar bli lite tunnare, vilket förstås känns vidrigt och jättetråkigt och läskigt. Någon som erfarit något liknande? Jag får panik, tänk om jag blir flintis liksom? Finns det något en kan göra för att motverka detta? Har läst mycket om lika biverkningar av att sluta med p-piller och detta verkar vara en vanlig sådan, men det gör ju inte läget bättre. Hjälp! <3

    Sofia 2015-03-14 10:08:56
    Svara
    • Svar på Sofias kommentar.

      Jag har haft samma problem! Tappade mycket hår och fick tunt hår jämfört med tidigare. Nu har jag ätit vitaminer för håret i ett halvår och tappar nästan inget hår alls, dessutom har det börjat växa ut igen så jag har fått som små fjun som sticker upp haha.. Det kan ta någon månad innan en märker skillnad men det har verkligen hjälpt mig :) gå in i tex en life-butik så kan de nog ge råd!! Lycka till kram

      mochelle 2015-03-14 12:46:18
      Svara
  • Har en fråga som minst en av alla som läser den kommer svara typ ”man kan inte få håret att växa fortare än vad det redan gör”… Men frågar ändå: Klippte mig för typ två veckor sen (rejält alltså, från långt hår till axellångt) – som vanligt så såg det ju snyggt ut när jag precis vart hos frissan. Kommer hem och inser att det inte alls var en bra idé att klippa av så mycket på längden på en gång. Så min fråga: har någon något tips på hur man kan få håret att växa liiite fortare? Har ju sett en massa förslag på saker man kan göra, men är det någon här som själv testat något speciellt som verkligen fått håret att växa fortare?Ja, jag förstår att man inte kan få tillbaka längden på 3 veckor, är ju inte dum. Men att håret kanske växer någon centimeter extra skulle ju inte vara hemskt.

    Zoé 2015-03-14 09:52:23
    Svara
    • Svar på Zoés kommentar.

      Tänker bara varna om en myt: klipp inte av dina slitna toppar för att få håret att växa snabbare! håret växer från hårbotten och det finns därför ingen mening med att klippa av topparna, då det inte förbättrar växten på något sätt. men vad som däremot kan hända är att håret klyvs i topparna och ”växer uppåt”. Det låter konstigt, men sant. sammanfattning: klipp inga toppar och använd oljor som motverkar att hårstråna klyver sig! och som sofia sa, massera hårbotten!

      vera 2015-03-14 14:45:37
      Svara
      • Svar på veras kommentar.

        Att klippa topparna gör inte att håret växer snabbare, det har du helt rätt i. Däremot förhindrar det att håret blir så slitet att det börjar gå av, och därmed alltså blir kortare. Så att klippa topparna är faktiskt ett tips om du vill få långt hår utan att det bryts av hela tiden.

        Frida 2015-03-14 20:58:29
        Svara
    • Svar på Zoés kommentar.

      Zoé! Det finns faktiskt en hel del saker en kan göra för att få håret att växa lite snabbare. Gjorde precis samma ”miss” som du förra året då jag klippte av mitt rumplånga hår till axlarna och ångrade mig efter ca 10 min. Det tog tid, det gjorde det, men jag gjorde några saker som snabbade på växtprocessen. Massera din hårbotten! Varje kväll eller morgon! Det stimulerar hårsäckarna och gör helt enkelt att håret växer snabbare. Det absolut bästa är att ta en skvätt Ricinolja (återfinns på hälsokostbutiker) och massera in. Det gör inte bara att håret växer mycket snabbare (Ricinolja är laxerande på ett helt ofarligt och naturligt sätt, vet många modebloggerskor och kändisar som använder det) utan det blir mjukt och blankt också. Sedan är det ju allt det där gamla vanliga också, som att hålla sig borta från cigaretter, alkohol, träna, äta bra och dricka mycket vatten. Men Ricinolja (som enbart behöver användas typ 2 ggr/vecka) + massage är mitt absolut bästa tips.

      Sofia 2015-03-14 10:05:55
      Svara
  • Svar till Linda: jag gick för några år sen från svart till blond, först blev jag gul gul gul hemma, sedan ett stopp hos frisören, så blev de gulblondt, sådär – går att leva med men inte så snyggt blond. Sedan väntade jag hela sommaren då håret var slitet, sedan stopp hos frisören igen så var jag blond :) så nackdel: dyrt och lång tid, sliter mycket på håret – var beredd att klippa av en hel del efteråt eller leva med tovor, fördel: du får testa något nytt och gör något modigt och får en färg du trivs med (förhoppningsvis)

    Miranda 2015-03-14 09:32:33
    Svara
  • Jag har sedan jag var liten haft mycket hår på armarna. Min hy är ljus och frisyren blond men på armarna är behåringen mörk. Det har varit mitt största komplex i livet och jag har alltid känt att jag behövt dölja mina armar. Jag trivs än idag inte i kortärmat även om jag tar bort håret (jag rakar oftast, testat epilator, vaxat en gång). Jag har inte blivit kompis med håret än utan bär hellre långärmat och ”tar bort det” om somrarna eller när jag ska bära barärmat. Jag vet att rakning inte är optimalt, det blir stubb och då vill man inte låta någon beröra hur kär man än är, men epilator gör ont och det blir utslag. Laser känns farligt(och dyrt). Jag mår absolut inte dåligt idag, jag är 25 och och rätt trygg i min kropp men det är klart att jag helst skulle vilja slippa behåringen! Nån som känner igen sig?? Som fortfarande mår dåligt eller hittat den bästa metoden att ta bort det eller nån som struntar helt fullständigt i hårdtråna på armarna??

    A 2015-03-14 09:25:33
    Svara
    • Svar på As kommentar.

      Jag känner igen mig, för flera år sen vägrade jag gå i kortärmat för att jag verkligen hatade håret på mina armar mer än nåt annat hår på min kropp (holla medelhavsgener). Jag vet inte vad som hände men jag insåg att ingen förutom jag själv egentligen bryr sig om det, och om nån ens skulle göra det skulle ju personen fråga ha problem med sig själv snarare än jag… Jag har mörkare/tjockare/mer hår på armarna än vad min kille har och vet att jag skulle ha så svårt för det för flera år sen men idag bryr jag mig ärligt talat 0% om det. Tyvärr har jag ingen roligare hjälp att ge dig. Men om du vill ta bort håret är det inget att skämmas för, det är din kropp och ditt hår och du gör som du vill med det.

      xyz 2015-03-15 01:01:35
      Svara
    • Svar på As kommentar.

      Hej. Jag har också mycket och mörkt hår på armarna (dock även mörkhårig) och ljus hy. Jag bryr mig inte ett dugg men höll också på att raka lite när jag var yngre. Vet att jag googlade nån gång för några år sedan och upptäckte att Adriana Lima har mörkt hår på armarna som syns tydligt om man bildgooglar. Såklart man inte ska behöva jämföra sig med modeller, men att se att en så stor modell ”får” ha håriga armar på bilder och anses vacker oavsett kanske hjälper lite. Jag tycker egentligen att du ska låta det vara, ingen annan bryr sig. Om man nu ska prata utseende på sommaren (är ju trots allt bara några månader om året som vi visar armarna för andra i Sverige), tänk dig att du har på dig något fint, fixat håret osv (vad du nu gör när du känner dig fin och bekväm) – folk ser ju ditt ansikte och dina kläder snarare än dina armar!

      Hanna 2015-03-14 12:02:33
      Svara
    • Svar på As kommentar.

      Svar till A: tror min kommentar försvann? Så skriver igen!
      Jag är också blek och har svart långt armhår! Dock tycker jag inte det är fult, osexigt eller konstigt alls! Se dig omkring lite, det finns asmånga smarta, coola, snygga brudar där ute med mycket armhår! Om en partner skulle säga till dig att det var osexigt med armhår så är ju hen en STOR IDIOT! Jag har aldrig vart med om att någon kommenterat mitt armhår dock. Så mitt tips är försök vänja dig vid, sluta lägga så stort fokus på och så småningom tyck om ditt armhår! Ta det i små steg och försök peppa dig själv att du duger som du är! Hoppas på dig! Heja heja!
      PS. Jag hoppas snart på att vi kan byta ut ordet armhår i denna text mot armhålehår, benhår, könshår och känna samma pepp! Kram alla!

      Micis 2015-03-14 10:45:49
      Svara
      • Svar på Miciss kommentar.

        Tack för svar & pepp! Kanske ska fundera på laser ändå. Någon fler som har bra/dåliga erfarenheter? Vad kostar det ungefär, totat med x antal behandlingar om man vill få resultat? Jag tycker mina armar är som snyggast när de är utan hår. Då trivs jag liksom.. Jag kan tillägga att jag inte rakar könshår, armhålorna o benen rakar jag ibland,när jag känner för det. Men mitt armhår tycker jag inte ens känns naturligt eftersom det är såpass mycket.

        Amanda 2015-03-14 15:46:34
        Svara
        • Svar på Amandas kommentar.

          Hmm jag minns inte riktigt men det gick ju åt flera tusen men detta var ju utspritt på en lång period eftersom det ska gå flera månader mellan behandlingarna så man kan ju ta det i den takt ekonomin tillåter. :-)

          Jag håller med dig om att det kändes som nåt annorlunda just med armhåret, jag är inte heller så petig med annat hår på kroppen men just där sökte det mig. Men samtidigt vet jag andra tjejer jag tycker är snygga, coola, självsäkra osv som har mycket armhår så det går ju att ha kvar det också. Hur du än gör blir det bra så länge det känns bra.

          Lara 2015-03-14 20:05:23
          Svara
    • Svar på As kommentar.

      Jag har haft samma problem som du länge. Jag körde laser till slut. Flera behandlingar tog det o det är inte så att jag är helt hårfri nu (så många behandlingar gjorde jag inte) men nu är det liksom bara som ’normal’ behåring. Inget jag tänker på längre, ibland kan jag dock tänka tillbaka till hur det var innan jag gjorde lasern. Som nu när jag läste ditt inlägg. För mig var lasern den bästa investering jag gjort. Den har trollat bort det problemet helt för mig som om det aldrig varit något.

      Egentligen kanske det bästa bara är att strunta i det helt o hållet men det tycker jag är lätt o säga. De flesta av oss ändå att änväljeratt vårt utseende på olika sätt medan vi dömer andra för deras sätt att göra det. Vad gäller att det kan vara farligt, jag har aldrig haft några problem och jag tror att om man går till kliniker som känns seriösa o inte billigare källarkliniken så bör det inte vara någon fara.

      Lara 2015-03-14 10:24:05
      Svara
  • ATT INTE VARA RAKAD

    jag gillar inte att vara slätrakad men inte heller att ha en buske, hur gör man då?? klipper? hur får man det jämnt? tycker det är himla svårt att få till. lägg inte tid på ditt könshår kommer någon säkert säga nu, men jag tycker faktiskt sexet är skönare med inte allt för mkt hår pga känner mer typ. snälla hjälp!

    Anna 2015-03-14 09:03:00
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      jag klipper håret med sax och/eller använder ladyshave! älskar den, jag har en vattentät från philips som jag också använder under armarna. det är alltså en rakapparat, men jag rakar inte slätt på fittan utan liksom trimmar/kortar ner håret med den. gillar inte slätt på mig, som nån annan ovan kommenterade tycker jag det ser barnsligt ut på ett sätt jag inte gillar. sen om jag ska ha bikini så rakar jag bort det hår som syns utanför trosan, hade egentligen velat vaxa bort det men vågar inte, är för smärtsamt tycker jag.

      xyz 2015-03-15 00:37:20
      Svara
      • Svar på xyzs kommentar.

        XYZ!
        Soft att höra att folk faktiskt klipper ändå (men tycker det är lite krångligt. Ladyshave verkar ju smidigt! Den rakar alltså egentligen bort allt men man håller själv ett avstånd så att det blir den kortleken man vill ha? Funkar det så? och ngn som vet nån apparat/pryl som har ett bestämt avstånd så att den aldrig tar bort allt hår? Har män nått sånt när de inte vill ta bort allt skägg eller?

        Anna 2015-03-15 13:07:32
        Svara
        • Svar på Annas kommentar.

          Anna: ja precis, beroende på hur du håller/vinklar den så rakar den av olika mkt, tex på venusberget vill jag fortfarande ha ganska mkt hår men inte ändå inte buskigt medans jag rakar bort så kort jag kan på bikinilinjen. jag vet inte vad det finns för olika sorters ladyshave, jag har en från philips som inte har nån applikation som hjälper med hur långt man vill raka, jag tycker det funkar okej ändå, har använt den ganska länge och kanske fått in en teknik lol. gissar att män som vill ha skägg har nån sån grej på sina apparater, jag har tex använt en sån på min kille när han har velat korta ner håret lite i nacken. så upplever jag det iaf!!!

          xyz 2015-03-16 13:11:30
          Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Jag klipper könshåret! Blir röda prickar och kliigt de gånger jag rakat och tycker att buske är hemskt obekvämt så då har min grej blivit att klippa. Har en speciell liten nagelsax som jag använder för det. Jättesvårt att få det jämnt och fint, det blir bra efter några dagar istället. Armhålehåret rakar jag när det börjar bli en buske där haha. Och benen epilerar jag någon gång varannan månad ungefär. Fast nu har det kanske gått ett halvår sen senast? När jag inte visar benen för någon annan än min pojkvän som inte bryr sig så bryr inte jag heller mig. Så jag har hittat olika metoder för olika ställen. Gillar att epilera eftersom det inte blir något vasst och stubbigt hår som växer ut då.

      M 2015-03-14 16:25:27
      Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Jag brukar trimma håret där nere, har en ”trimmrakhyvel” typ, vet inte va de heter haha. De är i alla fall som en rakhyvel men med en plastdel som gör att den inte rakar närmast huden utan kanske 5-7mm ut, eller nå sånt. Använder den då och då när jag tycker att det är obekvämt långt. Jättesmidig! Köpte den på lyko.se för jättelängesen så den börjar bli lite slö och nu verkar dom inte sälja den? Har letar i affärer också men inte hittat, så om någon vet vart man kan köpa en sån, hojta!!

      Camilla 2015-03-14 15:20:39
      Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Jag brukar klippa med nagelsax och det fungerar rätt bra, tycker det är enklast att klippa efter dusch då det står ut för då ser jag enklast att det blir jämnt. Det kan bli lite ojämnt men det är lätt att bara klippa lite med nagelsaxen. Sen så är ju hår verkligen olika Alexandra, mitt hår kan stå ut om jag inte ansar det men blir platt av kläder.

      I 2015-03-14 14:48:53
      Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Jag brukar faktiskt inte klippa, utan rakar i duschen, alltså trimmar, tar inte bort allt. Jag duschar så håret är blött. Sen drar jag försiktigt hyveln över så det försvinner lite hår, och fortsätter tills det är lagom kort. Funkar bra så länge man inte råkar göra för mycket på ett ställe och sen måste fortsätta för att sedan ge upp och ta bort allt ;) men det händer sällan. Prova, man får bra kontroll över längden man vill ha!

      J 2015-03-14 11:48:40
      Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Jag gör helt enkelt så att jag klipper med sax, svin svårt att få det ”perfekt” men efter några dagar brukar jag tycka att det jämnat ut sig. Sen vaxat jag bikinilinjen också, har väl ändå en känsla i mig att mitt könshår är något privat som jahg inte vill att vem som helst i badhuset ska kunna se.

      MIN FRÅGA. Vill bli blond, har brunt hår nu, någon som varit brunhårig och gått över till blond som kan berätta för-/nackdelar? Är mest orolig att jag ska bli typ gul i huvudet efter ett tag? Eller att håret ska bli typ klibbigt?

      linda 2015-03-14 09:18:39
      Svara
      • Svar på lindas kommentar.

        Har själv ljusbrunt hår men är blond! Mitt bästa tips är att sätta i en blondering och inte en blekning ifall du inte vill ha gult hår. Lägg i en stark blondering några gånger sen blir det väldigt ljust och mer naturligt. Har du väldigt mörkt hår så blek och sätt SEN i en blondering! Blonderingen gör att du inte bara har det gulaktiga, blekta i håret utan får en riktig blond färg! Har fungerat så bra för mig. :)

        Joy 2015-03-14 12:34:26
        Svara
      • Svar på lindas kommentar.

        Har väldigt tjockt hår både på huvud och kropp. Ni vet när man haft en hård tofs på huvudet och får spänningar i skallen? Så får jag, fast både i mitt könshår och på benhåret. Det är för mycket hår helt enkelt, det spänner. Så jag rakar benen ungefär varannan vecka. Men jag har slutat raka mig under armarna (för där spänner det ej) och rakar mig ej mellan benen. Men skulle vilja ha mindre könshår i alla fall så det slutar göra ont! Vet ej om jag ska börja gå och vaxa mig lite, för jag vill inte ha inflammerade hårsäckar, eller om jag ska klippa mig, som några av er har gjort.

        Agnes 2015-03-14 12:03:09
        Svara
      • Svar på lindas kommentar.

        Jag gick över från mörkbrunt till blont för några år sedan. Dock var mitt mål att gå över till min naturliga hårfärg så jag behövde bara gå till frissan en gång och bleka slingor, och sedan lät jag min naturliga hårfärg växa ut. Dock hade jag använt mörk intensivtoning (men färgen försvann inte av att tvätta håret ändå) så det kanske gjorde det lättare att bleka och få till ett bra resultat direkt. För nackdelen är ju att det lätt blir orange/väldigt gult vid första försöket. Sen blir ju håret slitet av att bleka det, men vilket man kan dölja genom att använda balsam eller olika produkter.

        Linda 2015-03-14 11:15:43
        Svara
      • Svar på lindas kommentar.

        Angående frågan att gå från brunt till blont. Jag tänker att det beror mycket på hur din vanliga hårfärg ser ut. Jag färgade håret riktigt mörkbrunt under många år och mer rött de sista åren (=supersvårt att få blont tydligen). Sen ville jag ha tillbaka min naturligt blonda hårfärg utan att färga allt för mycket och sabba håret totalt. Min frisör blekte slingor (många!) vilket skulle dämpa utväxten. Sen lät jag det faktiskt växa ut vilket tog ett tag men inte var så hemskt som det låter. Så länge man kan smälta ihop hårfärgerna helt okej bra funkar det och man slipper den tydliga kanten. Nu mår mitt hår superbra och känns liksom helt ”nytt”. Sen är det såklart en annan sak om du vill börja färga blont och det inte är din naturliga hårfärg.

        Linnéa 2015-03-14 11:10:15 http://berglundlinnea.wordpress.com
        Svara
      • Svar på lindas kommentar.

        Jag klipper också könshåret! Trodde av nån anledning att typ ingen i världen gör det haha Men titta titta det finns fler. Jag gillar inte heller helrakat. Känner inte att det är jag plus så himla kliigt och jobbigt när det växer ut och ansträngande att hålla efter. Klippa funkar utmärkt tycker jag. Känns alltid knäppt att fixa med saxen där nere och jättejämt lyckas jag inte få till. Men ja annars bra. Inte helrakat och inte jättebuske.
        Puss på det här initiativet Flora!

        Amanda 2015-03-14 09:59:20
        Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Om du inte vill vara slätrakad men inte ha en buske så kan du ju faktiskt klippa det så som du säger. Tror inte att det är så svårt att få det jämt pga håret blir ju platt när du har trosor/byxor och är antagligen inte särskilt långt heller så att det kan stå upp. Jag gillar inte heller att vara slätrakat, tycker att (i alla fall på mig) ser så konstigt och bebis ut. Jag lämnar en sträng av hår (haha, låter konstigt), det finns säkert ett bättre ord för det. Men du kanske förstår? Enligt google kallas det för landningsbana, men jag kör en smalare variant än vad som kommer upp när jag bildgooglar det.

      Alexandra 2015-03-14 09:11:06 http://blogg.hejalexandra.se
      Svara
  • jag har haft problem med torr och kliande hårbotten under ungefär ett halvårs tid. på kvällarna kliar det så att jag blir tokig, på dagarna är det oftast lite bättre.
    jag tvättar håret var 4-5e dag och har alltid balsam även i hårbotten. varierar mellan olika märken på schampo och balsam. färgar inte håret och använder väldigt lite stylingprodukter. kan någon vänlig själ hjälpa mig??

    ida 2015-03-14 08:54:22
    Svara
    • Svar på idas kommentar.

      har precis samma problem men har börjat använda detta shampoot. hjälper så sjukt bra & kostar inte allt för mycket. riktigt värt! tog dock några veckor innan det försvann men sen har jag inte haft några problem alls! testaaaa!!! http://www.thebodyshop.se/maen/harvard/ginger-anti-dandruff-shampoo.aspx

      m. 2015-03-14 15:07:30
      Svara
      • Svar på m.s kommentar.

        jag har använt schampot från body shop som m. rekommenderar, och än så länge verkar det funka bra för mig (obs har bara använt två ggr än så länge). tror jag har torr hårbotten just nu, har ibland kliat upp så mkt att det börjat blöda :-( men med det schampot verkar det ha blivit bättre, hoppas det fortsätter så.

        xyz 2015-03-15 00:45:23
        Svara
    • Svar på idas kommentar.

      Jag hade stora problem med hårbotten och hud i 1-år, förstår verkligen hur jobbigt det är. Det som löste det för mig, vad när jag fattade att kropp och huvud hänger ihop. Jag hade länge varit fast i ett djupt och jobbigt stressträsk som resulterade i sömnproblem, ångest och STORA hud- och hårproblem. Många vändor kortisonbehandlingar och tårar senare kom jag fram till svaret. Det kommer inifrån. Kroppen skriker; HALLÅ, LYSSNA PÅ MIG!!! Och jag fick börja ta hand om mig själv på riktigt. Så det jag vill säga är, ibland är det skit inuti man måste städa upp, för att det yttre ska kunna läka.

      fia 2015-03-14 14:29:49
      Svara
    • Svar på idas kommentar.

      Köp ACOs gel för torr hårbotten på apoteket! Den är jättebra, och håret blir inte fett eller något!

      Stina 2015-03-14 12:29:09
      Svara
    • Svar på idas kommentar.

      Hade problem med kliande hårbotten som gjorde att jag kliade så mycket att det blev sår, och då visade det sig vara hudsvamp! Det finns receptfria schampon på apoteket för det :))

      Amanda 2015-03-14 12:15:38
      Svara
    • Svar på idas kommentar.

      Hejhej! Testa kokosolja i hårbotten! Extra-virgin, kallpressad! Jag har inte själv problem med torr hårbotten, men jag har förstått att det är en mirakelkur. Annars vet jag att HanaPee en gång för flera år sen hade torr hårbotten och hon lade hudlotion i håret! Jag tror det fungerade..? Helt sjukt att jag kommer ihåg det, det måste vara typ tre år sedan!

      alma 2015-03-14 10:09:58
      Svara
      • Svar på almas kommentar.

        Balsammetoden!!! Aningen meckigt i början men sen är det som att fettbalanserna i håret jämnas ut perfekt, och man inser hur orimligt schampo egentligen är för både hår och hårbotten. Läs mer på www.lockig.se

        Anna 2015-03-14 10:25:15
        Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!