FILMTIPS: SHORT TERM 12

1280x720-NSx

Jag och Felix såg en så förbannat fin film igår. Short Term 12. Jag blev helt golvad. Grät och skrattade och grät ännu mer.

ST12-25

Filmen handlar om Grace som jobbar på ett tillfälligt boende för ungdomar som på olika sätt har det svårt. Hon är fett bra på sitt jobb. Tar ungdomarna på allvar, har humor, värme och kan sätta ner foten när det behövs.

ST12 11C

Hennes pojkvän Mason jobbar också där. Vi får följa dem, tillsammans med ungdomarna på Short Term 12, och det är så jäkla heartbreaking. Och vackert.

maxresdefault

Men när Jayden kommer till Short Term 12 börjar saker och ting bubbla upp inom Grace. Minnen som hon länge har tryckt undan kommer tillbaka.

hero_ShortTerm12-2013-1

– Mason, you have no idea what I’m going through right now.

– Then tell me. That’s how this works. You talk to me about it so that I can take your hand and fucking walk through this shit with you. That is what I signed up for, Okay? But I cannot do that if you won’t let me in.

– I can’t. I’m sorry.

movies2

Se den hörni. Så, så bra.

Men obs! Triggervarning: Självskadebeteende och övergrepp.

Mer film:
Ett filmtips på tema spänning.
Fyra filmtips till regniga sommardagar.
Life Partners.
Åtta filmtips.
I Origins.
Obvious Child.

Translation: I watched Short Term 12 yesterday and loved it. So heartwrenching, strong and beautiful. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • ÅH! Min favoritfilm.

  frida 2015-09-21 21:21:35 http://fridareg.com/blog
  Svara
 • Silja: Den er på den amerikanske netfix! Den er sååååååååå fantastisk. SE DEN! :O)

  Josephine 2015-09-19 14:10:07
  Svara
 • gillade också short term 12! bra skådespel! kan ju return the favor och rekommendera the road within som också är en superduper fin film om tre unga människor som med olika problem och diagnoser som ger sig ut på en bilresa till kalifornien. med zoe kravitz och robert sheehan (du vet nathan från misfits!) kvällens tips =)

  Pauline 2015-09-18 21:03:19
  Svara
 • det later som en jättebra film, blev direkt sugen att titta men hittar den inte online (netflix/itunes)? hur gjorde ni?

  silja 2015-09-18 18:07:44
  Svara
 • Så. Bra. Jag så den nyss, och säger samma sak – så vacker och stark att man blev alldeles golvad. Gråt och skratt om vartannat. Måste vara en av de bästa filmer jag sett. Så, tack för tipset! Kram

  Sam 2015-09-18 17:45:17
  Svara
 • Finaste Flora! Skulle du kunna skriva ett inlägg om hur man blir vän med sin kropp? Jag är nästan 15 och har börjat få problem med att äta socker, mycket fett osv. Jag är inte överviktig alls och tränar några gånger i veckan, men ändå.
  Jag kan känna mig dålig av att äta onyttiga saker, känna mig dålig över att jag inte har en platt mage. Jag tror att jag påverkas en hel del av alla ideal i media och folk runt mig. Du verkar ha en ganska avslappnad relation till din kropp och ha en bra självbild. Har du något tips, en berättelse eller så? Skulle vara skönt att läsa. Kram <3

  Karin 2015-09-18 16:43:49
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!