BOKTIPSET – ”DET HÄR ÄR LYCKA, TÄNKER JAG, FRÅNVARON AV OLYCKA.”

IMG_8930

Nä hörni, nu har jag läst en bok som är så jävla sorglig och vacker och bra. Och runt mig faller världen av Marit Sahlström. Jag läste den en kväll från pärm till pärm och grät mycket. Skrev såhär till Yrsa (som tipsade mig om boken):

Yrsa
Jag läste Och runt mig faller världen
från pärm till pärm ikväll
nu har jag ont i huvudet
det spänner under pannan och ögonen
huden i ansiktet stramar
näsan är svullen och täppt
bredvid mig ligger fem smuliga muffinsformar
och en tuss med toapapper som är så blöt
som om jag torkat disken med den

jag älskade boken
verkligen älskade den
tack.

IMG_8925

Boken handlar om Ett och hennes syskon Två, Tre och Fyra. Den handlar om att ha en familj i spillror där sjukdom och död lurar bakom varje hörn. Om systrar som slutar äta och blir så magra att de måste sitta i rullstol. Om morföräldrar som ger upp. Och mammor som inte är så starka som en först hade trott.  IMG_8927

Det här är en tung bok, men jag gillar att vältra mig i sorg. Jag antar att det får mig att omvärdera mitt eget liv, får mig att känna mig mer mänsklig, får mig att känna.  Men här kommer en liten varning: Om du tycker att det är jobbigt att läsa om ätstörningar, om död, om sjukdom. Skippa den här boken.

IMG_8928

Fem av fem får den. Faktiskt.
★★★★★

Andra böcker som också fått 5 av 5:
Jonas Hassen Khemiri – Allt jag inte minns
Kristofer Ahlström – Ett liv för lite
Chimamanda Ngozi Adichie – Americanah
Sara Stridsberg – Beckomberga : Ode till min familj
Amanda Svensson – Välkommen till den här världen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Denne ser bra ut! eg òg likar bøker som får meg til å føle noko, sjølv om det er trist.

  Synnøve 2015-12-19 11:46:52 http://itadakimat.com
  Svara
 • Tackar så hjärtligt för alla boktips. Jag brukar reservera direkt på bibblan efter dessa inlägg

  Amanda 2015-12-19 09:46:27
  Svara
 • fantastiskt är vad den var, alla borde läsa. som någon som led av anorexia i många, många år kan jag dessutom säga att boken skildrar ätstörningen väl. det är inte ofta man ser det, verkligen inte ofta.

  e 2015-12-19 09:44:15 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Så sugen på att läsa den genast! Hade suttit fint här nere i Thailand där jag lider akut brist på böcker :o Ha en riktigt fin dag:)

  amanda 2015-12-19 09:19:41 http://amandahultin.com/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!