FLORA & FRIDA #28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?

flora frida podcast-3c

Veckans podcastavsnitt cirkulerar främst kring två ämnen: evig kärlek och sperma. Vi pratar om kukbärare som ”kondomvägrar” och som tar sig friheten att komma inuti oss fittbärare – utan att förstå konsekvenserna. Och så snackar vi om The Bachelor och konceptet ”tjejer som skapar drama”. Frida flashar fittan och jag längtar efter att vara nyskild.

flora frida podcast-4c

Jag skulle vilja påstå att det här är ett av våra bästa avsnitt någonsin. Här finns förresten en intervju om podden:

Flora & Frida: Ett poddavsnitt ska innehålla alla sorters kroppsvätskor.

Vi svarar exempelvis på vad vi stör oss på hos varandra och vilket avsnitt som varit jobbigast rent emotionellt att spela in.

flora frida podcast-1c

Vi lottar även ut ett signerat ex av Stanna (annonslänk) och ett signerat ex av Fridas tidning Nuda Paper i podden! Lyssna för att ta reda på hur du kan tävla. Och glöm inte att prenumerera på podden i Podcasterappen: då får du avsnittet i samma sekund som det släpps (annars kan det dröja någon dag). Puss från Ashley.

→ LYSSNA HÄR ←
(alternativt i Radioplay-appen eller där poddar finns)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Stämmer in i lovsången pga typ bäst avsnitt hittills. Vill vara eran kompis. Så himla bra och viktiga ämnen ni pratar om utan vidare fnissande eller omvägar utan det är liksom pang på utan kodord för begrepp. Väldigt uppfriskande och tryggt med en så pass klok och ärlig röst i denna röriga mediavärld.

  Puss och klem sluta aldrig vara er själva

  Anna 2016-11-04 18:59:31
  Svara
 • Alltså, vilket bra avsnitt! Har läst Stanna nu, och i DN, grattis! Jag är sugen på att höra er syn på ex. Du verkar ha en fin relation med Felix fortfarande, fett!, men hur fungerar det nu när du har ny partner? Jag tycker att det har blivit svårare att ha bra kontakt med mitt ex sedan jag i somras blev tillsammans med min tjej. Och det kan ibland vara svårt att inte tänka för mycket på hennes ex, typ vad de hade ihop och så, trots att jag vet att det egentligen inte har något med mig att göra o bara är sjukt destruktivt för mig själv. Hur kan man tänka gällande sitt eget och sin partners ex?

  Jag tycker ni har heelt rätt vad gäller killars ansvar för kondom, och att komma på rätt ställe. Det är väl inte så jävla svårt att ta med sig kondom och ha på sig den? Många killar vet heller inte hur kondomen och deras egen kropp fungerar som typ att man måste ha på kondomen under HELA penetrationen. Så jävla sjukt att det finns killar som tror att det räcker att de har den när de kommer. Svårt att tänka sig en tjej som ba: jaha måste man äta p-pillrena varje dag? oops! men som kille är det tydligen okej att vara clueless och återigen lägga ansvaret för att veta hur kuken och kondomen fungerar på kvinnan? Er pod äger, thanks!! Men jag tycker att i en sån situation som du var i, när Tinderkillen betedde sig som ett svin, att du borde ha dumpat honom där och då. Varför ska såna patriarkala snubbar få bekräftelse och njutning från dig eller någon av oss girls? Att ligga med svin är ju på ett sätt att godkänna deras attityd och beteende. Nej frys ut dem och ha sex med folk som förtjänar det istället!

  Sofia 2016-11-04 12:07:49
  Svara
 • ÄLSKAR det här avsnittet

  Elin 2016-11-04 09:59:16
  Svara
 • Äslkart. Känns som n verkligen pratar om grejer som behövs sägas, höras, tas in.

  agnes 2016-11-03 22:05:48
  Svara
 • Skiiiitbra avsnitt!

  Fanny 2016-11-03 17:11:38 http://Fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Tänkte på det här ni pratade om att killen känner sig klar när han kommit. Jag själv har många gånger fått utbrista ”Hallå? Jag vill gärna också komma”. Men har då fått svaret så många gånger att det ”inte går” att fortsätta efter att han kommit, för att när han är klar ”har all hans kåthet försvunnit”, och han har då inte längre någon lust att göra något sexuellt. Hur ska jag ställa mig till det? Jag kan ju inte direkt tvinga honom, men samtidigt känns det jävligt drygt från hans sida. Jag har i sådana situationer sagt att ”då får du väl se till att jag kommer innan dig då!” Kanske är det det som är lösningen, eller vad tror ni?

  Maria 2016-11-03 17:08:21
  Svara
 • Jag tycker OCKSÅ att detta var ett av era BÄSTA avsnitt. Jag tror att det var känslan av att det inte fanns något ”uppgjort ämne” utan att ni mest pratade fritt men ändå inte svävade ut FÖR mycket. Puss och tack för en så himla bra PODD!!

  Johanna 2016-11-03 16:36:53
  Svara
 • Jag sitter vid min biblioteksdisk på jobbet, läser Stanna, känner mig som Ester och blir taggad på alla små saker som livet har att ge. Tack för det Flora!

  Klara 2016-11-03 12:36:23
  Svara
 • Haha, älskar er! Blev så glad när jag vaknade och insåg att det var podd-dags :*
  MEN jag håller dock inte med om att killen bär hela kondom-ansvaret. På samma sätt som p-pillerkostnaden ska delas på två, tycker jag att all typ av preventivmedel-ansvar ska delas på två. Är nyfiken på hur tankarna går kring resten av podd-lyssnarna :)
  Puss!

  Cornelia 2016-11-03 11:26:44
  Svara
  • Svar på Cornelias kommentar.

   Men om ansvaret överlag ska kunna delas på två, så måste killen ta ansvar för att kondom är regel och andra lösningar undantag. För det är det ENDA basically som han kan göra. Så om han inte axlar det ansvaret själv, vilket annat ansvar ska han axla? Vill mest flytta tanken från att även om alla säger ”delat ansvar” så menar de i praktiken ”tjejens ansvar”. En ska lix inte behöva truga på en kondom på en kille, som om han vore ett barn på dagis som vägrar overall.

   Frida Vega S 2016-11-03 12:24:37 http://bon.se/blogs/frida-vega-salomonsson
   Svara
 • HAHA jaaa ashley! ÄLSKAR ER PODD ni sällskapar mig på min numera svinkalla springrunda i vinterviken & får mig att frustskratta / bli tårögd om vartannat ändå ganska märklig + bra känslospektrum under en löpartur mm jaa but i like it så tack <3

  chrissy 2016-11-03 11:04:52 https://highfivelivet.blogspot.se
  Svara
 • Men ja! Älskar torsdagar så jäkla mycket numera pga 1, er podd att lyssna på under dagen och 2, soppmiddag!
  <3

  Ellen 2016-11-03 09:29:05 http://lindbergellen.com
  Svara
 • yay gleder meg så mye til å høre podcasten!

  marire 2016-11-03 09:02:55 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Jag känner igen mig väldigt mycket i ert tvivel på evig kärlek och tänker att en istället borde satsa på att vara så lycklig man bara kan. Därför har jag heller ingen lust att gifta mig. Blev lite konfunderad över att ni båda vill gifta er, men på premissen att ”det håller så länge det håller”. Äktenskap borde väl bygga på att man åtminstone i stunden tror att man ska leva med personen resten av sitt liv? Vad är annars poängen? Då kan man väl lika gärna ha en stor fest och fira kärleken på annat sätt? Hur tänker du om detta?

  Linnea 2016-11-03 08:57:07
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Till Linnea: Jag förstår hur du tänker men det behöver ju inte vara en motsättning mellan att tro på att en relation ska hålla för evighet i stunden, samtidigt som att ha inställningen ”håller det inte för evigt så är det inte hela världen”.
   Jag gifte mig förra sommaren och det var verkligen en jättehärlig (men stressig) grej att göra. Jag tror och hoppas att vi kommer fortsätta vara gifta, men jag känner samtidigt att mitt liv säkerligen kan levas på bra sätt även utan min man, om vi nu skulle skilja oss. Det finns såklart en risk för att vi skiljer oss i framtiden, men det gör inte att jag känner mig osäker på att vara gift nu.

   Ellen 2016-11-03 12:12:13
   Svara
 • Åh, känner så igen mig i packnings-situationen med skilda föräldrar, hade med mig en stor resväska samt två IKEA-kassar mellan mina päron. Jag är dock en romantiker utan dess like och tror fortfarande på evig kärlek!

  Frida 2016-11-03 08:07:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!