BOOK CLUB BABES LÄSER YES PLEASE AV AMY POEHLER

DSC_2487

Häromdagen var det äääntligen dags för månadens bokklubbsträff. Den här gången var vi fem personer som sågs hemma hos Maria, där vi korkade upp två flaskor vin och slängde oss ovanpå soffan.

DSC_2485

Maria bor så jäkla majsigt med växter överallt,

DSC_2506

en cykel på väggen och ett himla vitrinskåp i vardagsrummet. So grown up.

bokklubb

Maria och Andrea.

bokklubb2

Alexandra och Hanna.

DSC_2510

Och yours truly med månadens bok.  Amy Poehler är kanske mest känd från tv-serien Parks and Recreation:

amyAmy Poehler - Yes Please

Och nu har hon alltså skrivit en biografi. Älskar hur hon ser på sitt skrivande ↑.

Amy Poehler - Yes Please

I boken skriver hon om sin resa till att bli en av USA:s främsta komiker, blandat med anekdoter och essäer om hur hon ser på livet i stort. Yes Please är inte gapskrattskul men liksom finurlig, och Poehler är både intelligent, feministisk, varm och rolig. Hon hymlar inte med sina brister (insert preach-emoji) och hon är en bra förebild när det kommer till att kämpa hårt för det en älskar.

Amy Poehler - Yes Please

SÅ SPOT ON ↑.

Amy Poehler - Yes Please

Ibland kände jag lite vem bryr sig, som det lätt blir när en läser en biografi om någon som en inte är suuuuperintresserad av. Alltså, jag gillar verkligen Poehler, men jag har inte utvecklat en bombastisk kärlek gentemot henne som jag vet att många har. Vissa delar läste jag med mer intresse än andra, helt enkelt. Exempelvis citatet ovan, som är taget ur det pangfina kapitlet om hennes söner. I det stora hela är Yes Please än bra bok.

Jag gav boken 3 av 5, och medelbetyget från bokklubben var 3,5 av 5.

Andra böcker jag har läst på sistone:
Maria Sveland – Hatet
Chimamanda Gnozi Adichie – Lila hibiskus
Gunnar Ardelius – Vill ha dig så illa
Chimamanda Gnozi Adichie – Americanah
Sara Stridsberg – Beckomberga : Ode till min familj

Translation: Book club babes (the book club in) have read Yes Please by Amy Poehler. It’s a great book if you’re into Poehler and want to know more about her. She is funny, feministic and intelligent. I read some chapters with more interest than others, and gave the book 3 points out of 5. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Åh, det här med bokklubb är en så fin idé. Blir så pepp! Är det några härliga tjejer i Sthlm i 20-30-års åldern som vill bokklubba så maila mig gärna!

  [email protected]

  Elin 2015-07-04 19:08:13
  Svara
 • Så kul med bokklubb! Har alltid velat vara med i en! Kanske borde man dra igång en när man flyttat hemifrån. Tack för inspirationen! :)

  Alexandra Park 2015-07-04 15:49:32 http://www.alexandrapark.blogg.se
  Svara
 • Hei! Jeg og et par venner skal på Way Out West i år, men vi lurer på; hva er forskjellen på Way Out West og Stay Out West?

  Lea 2015-07-03 16:51:52
  Svara
  • Svar på Leas kommentar.

   Wayoutwest är festivalens spelningar på de stora scenerna på festivalområdet i slottskogen. Stayoutwest är festivalens spelningar på klubbar runt om i Göteborg som mestadels startar när spelningarna i slottskogen tar slut på kvällen, klubbspelningarna ingår dock i festivalutbudet.

   jag 2015-07-03 19:04:21
   Svara
 • kan du inte skriva några självbiografi/memoarer/”based on a true story” boktips. Jag älskar verkligen att läsa, men romaner, thrillers osv, nää det funkar inte för mig. Jag har svårt att intressera mig när det inte handlar om något ”verkligt”. Är likadan när det gäller filmer och serier. Skulle vara jätte kul, om du har några att tipsa om. Kram

  Ellen 2015-07-03 14:37:14
  Svara
 • älskar biografier!!!! och så fina citat!!!!

  my 2015-07-03 11:29:44
  Svara
 • bra påminnelse, har velat läsa den ett bra tag! blev nu… lite mindre pepp, dock ;) men gillar verkligen amy så tänker att jag måste ge den en chans, även om jag förstår precis vad du menar med vem bryyyyr sig

  elise 2015-07-03 08:22:23 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!