FLORA & FRIDA #7: OCH SEN LEVDE VI LYCKLIGA I ALLA VÅRA DAGAR… ELLER?

va ihop suger ibland

Ibland suger det verkligen att vara ihop. Hur kan en vara tillsammans med någon år efter år men ändå älska varandra? Hur får en egentligen det att funka? I veckans avsnitt av Flora & Frida så pratar vi om det här. Hur vi gör för att kunna hålla ihop. Och hur det känns när förhållandet verkar fallera. Men också: Hur fucking skönt det kan vara att vara isär. Jag tycker att det blev ett jäkligt ärligt och roligt avsnitt. Lyssna hörni.

Vi är megaglada att NaturalCycles är tillbaka som sponsor för det här avsnittet! Det är är en fertilitetsapp där du lär känna din menscykel och vet när i cykeln du har ägglossning, och på så sätt kan planera eller undvika en graviditet. Men kom ihåg att NC inte skyddar mot könssjukdomar. Om du är sugen på att testa NaturalCycles så kan du ange koden FLORA2NC. Då får du NaturalCycles för 490kr inklusive en termometer. Leta upp ”testa gratis idag”.

En så jäkla rolig grej är att vi har blivit nominerade till Svenska podcastpriset! I flera kategorier dessutom: Årets nykomling, livsstil och Sveriges bästa podd. Känns så stort och så sabla peppande. Om du tycker att vi förtjänar en röst i någon av kategorierna så blir vi förstås svinglada.  → Rösta här ←

Lyssna på podden i webbläsaren, eller genom att söka på Flora Frida i din podcastapp. Hashtagga gärna #floridapodd och #florafrida så kanske du får en sån där gullig liten shoutout. Vi älskar att se vilka ni är och vad ni har för er när ni lyssnar på podcasten. Btw: Här är Fridas blogg.

Lyssna på tidigare avsnitt här:

→ 1: SEX.
→ 2: VÄNSKAP.
→ 3: ATT JOBBA MED DET VI ÄLSKAR.
→ 4. ONANISTERNA.
→ 5. NÄR ALLT KÄNNS ÅT HELVETE.
6. FLORA, FRIDA & FEMINISMEN.

Har ni tips på ämnen till podcasten? Låt höra <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Hej både Flora och Frida!
  Läser båda era bloggar men nu råkade jag hamna här med kommentaren. Vill bara säga att er pod är sjukt bra. Särskilt detta avsnittet. Mycket igenkänningsfaktorer. Är att döma av podden precis som Flora i köket, hehe. Rekommenderade avsnittet till min pojkvän som också lyssnat nu och han tyckte med det var riktigt bra :)
  Keep up the good work, KRAM!

  Lisa S 2015-11-17 20:29:36 http://lisaasandblom.blogg.se/
  Svara
 • förlåt om du tar illa upp men tycker att det är lite förvånande att du inte sagt ett enda ord om Paris här.

  cassie 2015-11-16 19:38:16
  Svara
  • Svar på cassies kommentar.

   har inte haft tillgång till internet, alla inlägg de senaste dagarna har varit förprogrammerade. men nu så.

   Flora Wiström 2015-11-17 03:26:49
   Svara
 • Alltså, åhh! Började läsa din blogg i somras Flora och nu är jag fast for life tror jag. Har precis plöjt alla era poddavsnitt och tycker att det är. Så. Bra. Ni snackar så najs och avslappnat om så bra ämnen och det är sjukt skönt att höra andra som tänker lite lika som en själv. Jag älskar tex att snacka om sex och sånt och tycker att det är sjukt kul att lyssna på sånt prat! Det skulle också vara schysst att höra er snacka om typ sexualitet/läggning/identitet, och typ olika sorts sexuella relationer, som typ vänner som en ligger med ibland/engångsligg/öppna relationer och sånt (för varför sluta snacka om sex liksom? Nä precis) Jag är f.ö. också väldigt intresserad av ert frilansande! Hur funkar det med att vara sitt eget varumärke/företag och så? Jag är musiker (vågade titulera mig det nu, yeah!) och tecknar även väldigt mycket, men hur tar man sig ut dit liksom? Och alltså, puss på er för att ni gör så najsa grejer.

  Petra 2015-11-05 18:54:52 http://frokenhessel.blogspot.se
  Svara
 • okej var precis tvungen att stänga av avsnittet och skriva en kommentar för jag är i CHOCK! (ok en smula överdrivet men ja)
  nån av er (förlåt, har inte lärt mig skilja på rösterna än) sa precis att när heterosexuella relationer tar slut är det oftast tjejen som har sina vänner kvar eftersom kvinnan har mer en roll av att vara ”spindeln i nätet” och på så sätt hålla liv i vänskapsrelationer. var helt säker på att detta skulle få mothugg men icke?!
  jag har ALDRIG upplevt eller sett detta. i ALLA heterosexuella relationer jag känner till så är det kvinnan som förlorar sina vänskapsrelationer men mannen inte. att kvinnan är mer spindeln i nätet håller jag med om – men det enda jag upplevt är att detta används till att lägga fokus på kärleksrelationen. exempel: ska en tjej vara med sina vänner en helg så kollar hon med sin kille innan vad han ska göra, ser på så sätt till att hon kommer hinna umgås även med sin pojkvän. har han planerat att vara med sina kompisar på lördagen, så ser hon till att INTE planera in att vara med sina vänner på fredagen, för då kommer hon ej att få någon helgkväll tillsammans med sin pojkvän. mannen skiter fullständigt i detta och hänger med sina vänner bäst han vill utan att kolla med tjejen över huvud taget. är jag ensam om att uppleva detta???

  matilda 2015-11-03 16:24:26
  Svara
  • Svar på matildas kommentar.

   Jag uppfattade det enbart som att det handlar om gemensamma ”parvänner”. Det är klart att det oftare är tjejer som försummar sina ”egna” vänskapsrelationer i sin strävan efter att ”ta hand om” sin kille. Men det jag tror flora & frida pratar om är sånt som kanske oftare händer vid t.ex. en skilsmässa (haha, kanske konstigt exempel??). Kvinnan har liksom oftare ett (större) socialt skyddsnät osv. Så tänker jag iaf!

   A. 2015-11-03 21:37:58
   Svara
 • Kan ni inte prata om svartsjuka. Korkad svartsjuka i förhållanden och i vänrelationer osv. För det är en så stark och hemsk grej det här med svartsjuka men det återkommer ju i livet. Iaf för mig. Det vore fint!

  T 2015-11-02 22:53:57
  Svara
 • kan någon fin person (eller kanske du flora?) svara på en fråga om det här avsnittet. jag är nämligen inne i en supernojig period i mitt förhållande och försöker undvika saker som tar upp typ ”hur du vet att hen är den rätta” och dylikt och tänkte således kolla om någon som lyssnat på avsnittet skulle kunna säga om något liknande lyfts? t.ex. gamla förhållanden som inte funkat eller när det är dags att lämna/göra slut etc. vill så himla gärna lyssna på avsnittet men är livrädd att något ska sägas i det som jag kan övertolka, analysera och projicera på mitt förhållande typ! kram. <3

  henrietta 2015-11-02 21:53:00
  Svara
  • Svar på henriettas kommentar.

   Hej! Ja, vi pratar om ”när vet en när det är slut”. Inte så jättemycket, men en liten stund! Kram

   Flora Wiström 2015-11-06 00:52:40
   Svara
 • http://prick.blogg.se/2015/november/om-reklam-i-bloggar-i-allmanhet-natural-cycles-i-synnerhet.html

  Ett bra inlägg om hur natural cycles inte är ett godkänt preventivmedel :)

  Daniella i Edinburgh 2015-11-02 19:25:26 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
  • Svar på Daniella i Edinburghs kommentar.

   NaturalCycles är visst godkänt! :) De hade inte fått vara på marknaden annars. Och det fungerar! Har själv använt i över 1 år. Precis som du själv skriver, man ska inte lita på allt det står i en blogg, då gäller det även din? ;)

   F 2015-11-03 09:39:49
   Svara
   • Svar på Fs kommentar.

    http://www.dn.se/ekonomi/lakemedelsverket-kan-stoppa-hajpad-gravid-app/
    Nu tar dom tillbaka preventivmedel uttalandet, eftersom dom granskas!

    Tula 2015-11-05 07:19:42 https://lejonpart.wordpress.com/
    Svara
   • Svar på Fs kommentar.

    Nej, Natural Cycles är inte godkänt som preventivmedel i nuläget. Däremot har de gjort en (1) klinisk studie som de använder som underlag när de säljer sin produkt, en sk. pilotstudie som innebär att den görs i mindre grupp än en fullständig studie. De kallar sig själva för ”En revolutionerande fertilitetsapp” på sin hemsida, dvs inget preventivmedel, vilket är okej. Problemet är bara när produkten sedan marknadsförs i bloggar och poddar och då omnämns som ett preventivmedel. Att Natural Cycles fungerar bra för dig är toppen, men det är inget som ger någon rätten att marknadsföra dem på ett missvisande sätt. Förutom mitt inlägg som Daniella länkade ovan så kan jag rekommendera dig att läsa detta: http://www.emmafrans.se/reproduktion/natural-cycles-effektivt-preventivmedel-eller-bara-en-ovanligt-dyr-kroppstermometer/

    Julia 2015-11-04 00:47:57 http://prick.blogg.se
    Svara
   • Svar på Fs kommentar.

    Hej F! Har du någon källa? Skulle jättegärna vilja läsa mer om det du säger :)

    A 2015-11-03 20:43:14
    Svara
 • SÅ HIMLA BRA! Tematips: vardag, drömmar, familjen, internet, rymden(?), Stockholm, personlighet

  Amanda 2015-11-02 17:31:24
  Svara
 • Asså måste bara påpeka en sak och det är att ni är så jäkla vettiga vilket kanske låter som en lite tråkig komplimang men det typ något av det bästa man kan vara i min åsikt. Har följt både dig och Frida i flera år nu och ni har så jäkla bra värderingar och jag uppskattar verkligen att ni är såpass ärliga, ex när ni berättar om när ni bråkar med era partners eller diverse, är så trött på bloggare som bara målar upp bilden att ha världens mest perfekta liv. Keep up the good work och tack!

  anna 2015-11-02 17:16:14 https://instagram.com/annastenler/
  Svara
 • yes! återigen ett så himla bra avsnitt :)
  ps. tror att jag har kommenterat detta tidigare men gör det igen: snälla balansera era röster så att de hörs lika mycket i varje hörlur…är så himla jobbigt att lyssna annars :( <3

  ebba 2015-11-02 16:54:39
  Svara
 • Er pod är så himla fin att lyssna på, det är som att höra två tjejkompisar diskutera det man precis behöver höra. Jag brukar sitta och lyssna medans jag målar, det är perfekt och tiden bara flyger iväg. Tack snälla för att ni gör detta och tar upp många svåra och tunga ämnen på ett så seriöst men samtidigt lättsamt sätt. Fina ni!

  Svara
 • Så himla bra podd och superbra avsnitt! Jag känner dock att jag kan relatera till det Frida säger, det är ju inte så att jag aldrig tänkt att min pojkvän kanske lämnar mig, men jag tänker det väldigt sällan. Förstod precis när hon sa att det oftare är hon som tänker så i sånna fall haha. Vore väldigt nice med ett avsnitt om sorg och kanske om att känna sig vilsen. Kram!

  Agnes 2015-11-02 13:45:45 http://thisismadness.devote.se
  Svara
 • Jättebra avsnitt! Jag skulle gärna lyssna på er prata om sorg men förstår att det kan kännas svårt och tungt.. Jag och min sambo är i liknande situation som du och Felix var i, min pappa är svårt sjuk och jag vet att jag kommer förlora honom inom en snar framtid. Just nu är jag lycklig om han finns hos oss nästa sommar. Sjävklart påverkar det relationen på gott och ont, man blir starkare tillsammans på ett sätt man aldrig annars kan bli och man växer inom sig själv. Jag känner mig mycket starkare sen min pappa blev sjuk för jag vet att om jag kan klara av bland det värsta som kan hända en människa så klarar jag allt. Jag har också lärt känna mig själv på djupet och vet nu vem jag är och vart jag står.
  Många kramar!

  PS. Jag hoppas att du och Felix vet hur fantastiskt starka ni är tillsammans och vilket team ni är!

  e 2015-11-02 12:02:36
  Svara
 • Hej!
  Jag har läst att natural cycles inte är ett godkänt preventivmedel (men att p-datorn är det). Appen används främst för de som vill bli gravid. Detta är inte något personligt mot dig, utan själva företaget. Hittar ingen säker källa som säger att appen är godkänd, och jag har svårt att lita på att blondinbella är en ”källa”.

  Tula 2015-11-02 10:29:23 https://lejonpart.wordpress.com/
  Svara
  • Svar på Tulas kommentar.

   Nä, Natural Cycles är inte ett godkänt preventivmedel. Tycker att det här inlägget http://www.emmafrans.se/reproduktion/natural-cycles-effektivt-preventivmedel-eller-bara-en-ovanligt-dyr-kroppstermometer/ är tänkvärt om Natural Cycles :)

   Linn 2015-11-02 11:29:01
   Svara
   • Svar på Linns kommentar.

    shit asså linn! tack för att du länkade till detta. satte liksom PRECIS ord på det jag känner.

    linda 2015-11-02 21:16:33
    Svara
 • älskar verkligen att lyssna på er podd, så bra!
  förslag på teman : mens, gymnasietiden, rädslor, och såklart en bajspodd! :)
  puss<333

  tilde 2015-11-02 09:28:22
  Svara
 • efterlängtat! ska lyssnare senare idag vid ett noga utvalt tillfälle.

  förslag på teman:
  mat!

  E 2015-11-02 09:08:00
  Svara
 • You both are really in love together and it is always so wonderful to get again the confirmation for this!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-11-02 08:24:46 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!