FRIDA & FLORA AVSNITT 8 – GIRLS FOREVER

0Y8A9173

I veckans avsnitt av Flora & Frida pratar vi om hur jävla nice det är att vara tjej, vikten vid att ha kvinnliga förebilder och att skapa frizoner av tjejer. Att inte begränsas på grund av sitt kön. Men också om att alltid behöva förhålla sig till killar och att vara ”skön för att vara tjej”. Jag berättar även om hur livet i San Francisco känns i mig. Lite så!

Avsnittet är ett samarbete mellan oss och flickaplattformens kampanj #tjejkunnig. Flickaplattformen är ett projekt som samlar olika aktörer som verkar för flickors rättigheter. Tjejkunnig ska hjälpa vuxna, media och de som fattar besluten att lyssna på tjejers perspektiv. Just nu samlar de in tjejers tankar, idéer och berättelser kring hur det är att vara ung tjej idag och vill helt enkelt att så många tjejer som möjligt ska dela med sig av sin tjejkunnighet för att de som inte är tjejer ska kunna bli mer tjejkunniga. Med unga tjejer syftar de på alla som identifierar sig som tjej och är i åldern 11-18 men även de som nu är ”uppvuxna” tjejer får gärna dela med sig av sina tankar. För att dela med sig av sin tjejkunnighet kan man antingen göra det via #tjejkunnig i sociala medier eller genom att gå in på kampanjsajten.

Skärmavbild 2015-11-09 kl. 19.36.46

Frida och jag under inspelningen: Hon hemma i Stockholmssängen och jag under en filt på ett café i San Francisco.

Lyssna på podden i webbläsaren, eller genom att söka på Flora Frida i din podcastapp (iTunes/Acast). Hashtagga gärna #florafrida så kanske du får en sån där gullig liten shoutout. För vi älskar ju att se vilka ni är och vad ni har för er när ni lyssnar på podcasten. Och och och! Tack till alla som röstade på oss i Svenska Podcastpriset. Vi kom på tredje plats inom kategorin Livsstil! Så himla glad för det.

Stort tack till Felix Berg för klippning, Frida Sundqvist för fotografi och Johanna Frostling för musik. Puss på er.

Lyssna på tidigare avsnitt här:

→ 1: SEX.
→ 2: VÄNSKAP.
→ 3: ATT JOBBA MED DET VI ÄLSKAR.
→ 4. ONANISTERNA.
→ 5. NÄR ALLT KÄNNS ÅT HELVETE.
→ 6. FLORA, FRIDA & FEMINISMEN.
7. OCH SEN LEVDE DE LYCKLIGA I ALLA SINA DAGAR… ELLER?

Har ni tips på ämnen till podcasten? Låt höra <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej!
  Tack för en awesome podcast, ni är bäst! <3
  Skulle hemskt gärna höra en podcast från er med tema "självkänsla och självförtroende". Ett otroligt intressant ämne och det är alltid bra att få höra andras erfarenheter och åsikter om det.
  Ha det bra!

  Anna 2015-11-27 23:47:26
  Svara
 • älskar eran podcast! ska ut och gå ikväll med den i öronen. tack för peppen, kram

  annamariaa 2015-11-18 15:37:51 http://Annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Kan ni snälla göra ett avsnitt om långdistansrelationer? Behöver alla tips jag kan få!

  Karin 2015-11-18 12:48:14
  Svara
 • Älskar podden!!! Är avundsjuk på hur ni beskriver att det är att umgås i grupper med bara tjejer, för det är inte så ofta jag känner så. Jag umgås mest med killar, och ofta kan jag känna att pressen och konkurrensen blir så himla stor i grupper med bara tjejer. Känslan av att måsta passa in blir mycket större i ”tjejgrupper” än i de blandade grupper jag oftast umgås i. Skit att samhället ska vara så, att tjejer ställs emot varandra. P.S. Jag tycker ni ska prata om musik i nästa podd, vad som har betytt mycket, inspirerat er eller förändrat er syn på saker. Kanske om feministisk musik och kvinnors plats i musikbranschen? Kraaaaaaaam Emma, 15

  Emma 2015-11-17 22:22:56
  Svara
 • Hoppas ni vet att ni är förebilder!!

  Ellen 2015-11-17 12:52:45
  Svara
 • Hvor er er buksene og toppen din fra på podcast-bildet fra?

  SÅ fin blogg og pod!! <3

  Maria 2015-11-17 11:56:01
  Svara
 • Alltså ni är så jäkla fantastiska! Ni får en att skratta och gråta och ni pratar på ett sådant sätt att varje ord träffar mig och igenkänningsfaktorn i det ni pratar om är så påtaglig. Jag älskar hur ni pratar om riktiga saker, riktiga människor och riktiga känslor. NI får mig att må bra. Jag önskar Flora att jag fick tillhöra ditt kompisgäng. Sluta aldrig med det ni gör Frida och Flora. Ni är så bra-glöm aldrig det.

  Förslag på tema: ”att våga” – kan vara så brett och handla om allt ifrån hur man vågar ta kontakt med den snygga killen i skolan, att våga flytta utomlands, att våga prata om sina känslor, möjligheterna är oändliga, men utgångspunkten kvarstår- hur vågar man? Skulle älska att höra er prata om det.

  Emilia 2015-11-16 22:58:12
  Svara
 • Åh, dagens lyckomoment när man såg detta inlägg poppa upp framför en. Morgondagens promenad kommer bli en väldigt fin sådan eftersom jag är säker på att ni är lika briljanta på att prata som alltid.

  Funderade lite på olika ämnen och trots att det var i svåraste laget fiskade jag iallafall fram ett par.

  1. Mens. Mycket väldiskuterat ämne just nu och därmed kanske lite tråkigt eftersom det kan kännas lite som att ”följa strömmen/göra som alla andra”-lalala, men samtidigt är det en så central och viktig del i majoriteten av era lyssnares liv. Jag tänker typ era första upplevelser av detta fantastiska fenomen, synen på mens i samhället, era bästa tips mot mensvärk, varför det inte borde vara tabubelagt och så vidare. Think you get it.

  2. Mat! Alla älskar mat, därav – vinnande ämne att prata om. Recept, matlagningstips, värsta middagarna ni gjort/haft, favoritmat, syn på mat och sådär.

  3. Hälsa, både fysiskt och psykisk. Vet att det genomsyrar alla era avsnitt på det mest underbara sätt och att ni redan pratat om att må dåligt, men det går aldrig diskutera för mycket om det enligt mig som själv bråkat med ett stort gäng ohälsosamma tankar i åratal. Här tänker jag typ på frågor som vad hälsa är för er, hur ni gör för att må så bra som möjligt, stress och prestationsångest och så vidare.

  4. Favoriter just nu. Bara moffa på med att ni gillar i stunden, typ maträtter, böcker, filmer, underklädersmärken, julklappstips, städer att besöka, personer med mera.

  5. Frågepodden. Låt oss skriva in alla möjliga frågor om er och svara helt enkelt på dem åt oss. Simple as that.

  Tror det var det. En podd om resor och resetips hade också varit smaskigt. Puss o kram.

  Emilia 2015-11-16 21:37:56 http://www.pezone.blogg.se
  Svara
 • Och glömde säga att er pod är grym, ni äger!!!!

  Julia 2015-11-16 10:27:59
  Svara
 • Era tankar angående miljö, vegetarisk mat, ekologiskt, fairtrade osv!!

  Julia 2015-11-16 10:27:15
  Svara
 • Oh, I’m convinced the result will be so impressing! Thanks for sharing some details of your amazing project.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-11-16 08:23:58 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!