FLORA & FRIDA #9 – SVARTSJUKAN FEAT. LAMMKÖTTET

flora frida 9

Veckans poddavsnitt är ute nu! Den här gången ser formatet lite annorlunda ut: vi gästas nämligen av lammköttet och #feministkillen Eddie från podcasten Moderskeppet. Det blev ett väldigt skrattigt och roligt avsnitt, trots det tunga temat svartsjuka.

Vi pratar om missunnsamhet, hur det är att dejta någon som är väldigt svartis och hur vi hanterar det, och skillnaden på befogad och obefogad svartsjuka. Eddie preachar att ligga runt och Frida förtydligar sin googlerelation med Kringlan Svensson. Lite så.

Lyssna i webbläsaren här nedan, på Libsyn eller i iTunes/Acast. Visa gärna vad ni har för er när ni lyssnar genom att hashtagga #florafrida. Då blir vi tokglada. Puss!

Lyssna på tidigare avsnitt här:

→ 1: SEX.
→ 2: VÄNSKAP.
→ 3: ATT JOBBA MED DET VI ÄLSKAR.
→ 4. ONANISTERNA.
→ 5. NÄR ALLT KÄNNS ÅT HELVETE.
→ 6. FLORA, FRIDA & FEMINISMEN.
→ 7. OCH SEN LEVDE DE LYCKLIGA I ALLA SINA DAGAR… ELLER?
8. GIRLS FOREVER

Har ni tips på ämnen till podcasten, eller någon gäst ni skulle vilja att vi bjuder in? Låt höra <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hei Flora! Har hørt alle pod-avsnittene deres på en uke, og jeg liker det jeg hører! Foretrekker nok avsnittene med bare deg og Frida, jeg syns det var så fint med et slags ”girl space”, pluss at det ble litt nærere da. (Dessuten var det noe rart med miksen på den siste, kanskje fordi dere var tre istedet for to, men i hodetelefonene mine var Frida for langt til høyre og Eddie for langt til vestre, det hadde vært bedre om de lå litt nærmere midten (på hver sin side). Syns det har vært veldig bra miks i tidligere avsnitt, så high five til Felix for det!) Gleder meg til å høre videre!

  Maria 2015-12-09 09:55:28
  Svara
 • Frida du sa i episoden med din svartsjuke kille som du hade att ”jag vill inte veta när du är svartsjuk” och att det då blev mycket bättre men Frida hur gjorde du när han var kall, då säger han det inte men är kall och då vet du det ändå? För jag är i samma situation just nu och ville bara veta hur du gjorde.

  Martina 2015-12-08 12:00:40
  Svara
 • SÅ bra avsnitt!!

  Sofia 2015-12-04 00:00:35
  Svara
 • ett bajsavsnitt är min högsta önskan. <3 puss ni är så bra.

  yrsa 2015-12-03 20:34:07
  Svara
 • Hatar verkligen att säga det här, men jag måste. Jag blir lite illa till mods över det här med att bli svartsjuk på kompisar och att till och med sms:a och konfrontera dem när de umgås utan en… all respekt för att man uttrycker sina känslor och är ärlig med det, men… stannar man inte någonstans mitt i och tänker ”måste jag vara med jämt? Måste allt handla om mig? Kan jag inte för denna gång ta ett steg bakåt från centrum och lita på att kompisarna älskar mig ändå?” Jag hade en kompis som var sådan och sms:ade och konfronterade så fort hon inte var mitt i centrum, så att säga. Det blev oerhört stressigt, man kände sig till slut ständigt otillräcklig som vän och jag blev bara oerhört ledsen hela tiden och försökte undvika att göra henne ledsen och arg (allt handlade till slut om henne på grund av att man försökte undvika att trampa henne på tårna, så hon lyckades ju med att konstant hamna i centrum.) Och största anledningen till att jag säger det här är inte för att säga att det är så oerhört jobbigt att vara vän med en person som ställer sådana krav på sina vänner, utan för att den vän jag hade som gjorde så mådde väldigt dåligt under den perioden. Hon kände sig väldigt osäker, trodde hon skulle bli övergiven etcetera. Så den typen av svartsjuka som Frida berättar om här och som du nämner att någon kompis till dig uttryckte över att du uppvisade kärlek till någon annan vän på bloggen, den typen av svartsjuka är jag rädd kan skvallra om något mycket osunt hos personen som känner det. Och framförallt tyder det på något väldigt osunt hos personen när man går över den där spärren att man bortser från frågorna jag listade ovanför och faktiskt ger uttryck och vika för den där svartsjukan och ber sina vänner justera sig efter den. Ungefär som du vidrörde med den där killen du dejtade, det är lite samma symptom. Kände bara att jag var tvungen att få ur mig det här då jag själv farit väldigt illa av svartsjuka vänner. Stor kram!

  Rebecka 2015-12-03 20:16:57
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Och vill såklart tillägga att avsnittet var jättebra, som alltid! :) Ville bara problematisera just det där.

   Rebecka 2015-12-04 06:30:56
   Svara
 • jaaa, veckans bästa! jag vill höra er snacka om typ…allt? hehe, nä men några förslag är:
  – sorg
  – popkultur; bästa/sämsta böcker, film, musik osv. om/hur de påverkat er mm
  – kanske en årsresumé-podd?
  – om familj; syskonrelationer, föräldrar & bonusföräldrar etc
  – ett avsnitt om typ anknytningsteorin eller nåt liknande ”fenomen”

  och sen nåt som jag typ kommenterar varje vecka är att jag verkligen hade önskat att ni balanserade ljudet så ni båda hörs lika mycket i vänster- respektive högerluren. vet inte varför ni vill ”ligga” olika? tycker ni att det blir bättre? bli så konfys haha..

  ebba 2015-12-03 19:59:23
  Svara
 • Hej!
  Den här frågan har inte med podden att göra, utan creative. För ett par veckor sedan var det en artikel om saker att göra i stockholm i helgen. Jag skulle tycka det var jättekul om det blev ett återkommande inlägg eftersom det öppnar för att pröva så mycket nytt. Förhoppningsvis är det fler som gillade inlägget lika mycket som jag.

  I 2015-12-03 17:00:53
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!