Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

HEJDÅ OKTOBER – TANKAR & TIPS FRÅN FÖRRA MÅNADEN

Här kommer en sammanfattning av oktober! En månad då jag exempelvis gick och blev kär. Häng med.

Godaste maten jag lagade:
Det har blivit mycket takeout den här månaden, men visst har det lagats en del mat också. Jag och Kajsa gjorde tabbouleh (recept här) med ugnsrostad aubergine och rödbetsfalafel (finns i frysdisken), och så köpte vi vindolmar, hummus och muhammara. Älskarrrr denna mat.

Ensammiddagar i Hälsingland när jag var där och skrev.

Frukost:

I sängen bredvid en varm kille. Kaffe, rostat rågbröd med avokado eller tartex och soygurt med müsli.


Gipsad modeman.

En god sallad på Hälsocafét med sötpotatismos, falafel, asiatisk gurksallad, oliver och marinerad svamp. Bland annat. 

Resa:
Hälsingland med I och Cannes med My.

Bästa jobbgrejen:
Stanna (annonslänk) blev recenserad av DN och i Göteborgsposten, jag fick ett roligt formgivningsuppdrag och gjorde ett författarbesök på Pocket Shop som var så himla lyckat. Och att jag har påbörjat skrivprojekt numero 2. Och podcasten går framåt! Så jäkla roligt.

Hyllning:

Slutar aldrig imponeras av mina kompisar och hur analytiska, roliga, varma och smarta de är.

Upptäckt:

Restaurangen och baren Pelikan. Tog dit mina skotska kusiner och det är så jäkla fint och gott där. Perfekt om man vill äta svensk husman med turister som är på Sverigebesök, eller om man bara är sugen på mastig mat i fina lokaler. Och kroppkakorna är veganska om man ber om olja i stället för skirat smör!

Pelikan.

Något som gjorde mig glad:

Att åka bil med I. Skrivdagar i Hälsingland. Dricka rosévin på en uteservering i Cannes med My och prata i ett medan himlen färgades rosa bakom palmerna. När han borrade in ansiktet i mitt hår och sa ”Flora, jag tror att jag är kär i dig.” Och att jag får så fin respons på boken.

Jag var tveksam på om jag skulle köpa den här jackan och då tog Maja en bild på mig i den. Det blev inget köp, men kolla vilken gullig kille som ville vara med i bild.

Sinnesstämning:

Glad! Pirrig! Och den vanliga dosen av stress, prestationsångest och hederlig vilsenhet.

Kläder:

Varma, vädertäta jackor och mjuka kashmirhalsdukar.

Musik:
Lalehs album Kristaller, Solanges album A Seat at the Table, Ji Nilsson – Nothing, Frank Ocean – Self Control, Liv – Wings of Love och Ane Bruns album Duets. Bland annat.

Janice (med Maja på keys) under Musikgärifest.

Festligheter:
Yrsas avskedsfest då vi drack kolsvart öl och dansade på Fasching, Releasefesten för Sandra Beijers roman Allt som blir kvar, plus en vernissage och en handfull ölhäng. Varav en på Soft kök & bar då jag och I blev ihop. :’)

IMG_7655

Böcker:
Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson, Tripprapporter av Tone Schunnesson och Glaskupan av Sylvia Plath.

När Sara och jag gick runt i bokaffärer för att få inspiration till bokomslag.

Tv-serie:
Skam.

Populära blogginlägg i september:

→ i

→ LIGGER ALLTSÅ OCH BRESAR I MONKIBUTIKER ÖVER HELA EUROPA

→ KRÖNIKA: DEN ITALIENSKA KVÄLLSSOLEN ÄR SOM EN MJUK TUNGA MOT INSIDAN AV LÅRET

→ MINA BÄSTA VEGANSKA MIDDAGSRECEPT

→ BOOK CLUB BABES I SMÅLAND

→ 15 FRÅGOR TILL YRSA

→ FLORA & FRIDA #26 – NÄR DET INTE GÅR ATT LIGGA

→ JAG TOG HONOM TILL MIN BÄSTA PLATS

→ OM ATT FRILANSA HEMIFRÅN + EN LITEN TOUR I MIN LÄGGA

→ ONSDAG I CANNES MED STRANDHÄNG, FRITERADE ZUCCHINIBLOMMOR & MIN MEST FRANSKA OUTFIT

→ STANNA ÄR RECENSERAD I DN!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • My är så lik Elsa Billgren att det är löjligt!

  Sandra 2016-11-21 19:39:01
  Svara
 • Hehe vad kul att ni blev ihop på Soft kök och bar. Typ en månad innan jag och min kille blev ihop var vi där med ett gäng, och alla trodde vi redan var ihop. De va typ då vi insåg att vi var kära. Dock hade vi bara känt varandra i 1-2 veckor så vi vågade inte bli ihop än, därav att de tog en månad extra :)

  Lisa 2016-11-14 13:54:20 http://nouw.com/lisad
  Svara
 • Åh! Girl gang-tröjan <3 i vilken butik finns den? jag samlar ju på girl/fitt/queeniga plagg! kram

  Caro 2016-11-12 08:18:22 http://car0.blogg.se
  Svara
 • herregud vad fina du och I är

  Linnea 2016-11-12 00:33:40
  Svara
 • Tycker din kille liknar så mycket han den långhåriga medlemmen i Mumford and sons!

  Ellinor 2016-11-11 23:14:48
  Svara
 • Du är underbar!! Jag har snart snart snart läst ut stanna, på två dar, hann inte igår annars hade den blivit färdig då haha! Börjar nog om igen när den är utläst, för jag borde njutit och läst långsammare, för den och du är böst <3 Jag mår bättre av dig och stanna än vad jag mår av choklad hihi

  Matilda 2016-11-11 22:44:55
  Svara
 • hej! Nu är säkert du redan färdig med ditt bokomslag, men tänkte ändå dela med mig av mina favorit omslag atm.
  Penguin english library classics har fixat så snygga omslag:
  http://s7.postimg.org/wfxpewvl7/English_Library.jpg
  <3 <3

  alicia 2016-11-11 22:36:17
  Svara
 • hahah alltså mannen i bakgrunden där.. säker på att JAG ser ut så på massa främlingars bilder ;))

  ISA 2016-11-11 20:36:30 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • I <3
  så kjekk.
  og dere ser fine ut sammen.
  og alt det andre fine, blir glad av å lese det.
  håper du har en god periode

  Nora 2016-11-11 20:22:14
  Svara
 • Vilken härlig månad! Och så mycket god mat! <3

  Emma ◆ Maria 2016-11-11 20:00:39 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Hallå vad finns det för najsiga ölställen i sthlm egentligen? Alltså ställen som är lite avslappnade men ändå bra! precis flyttat hit från göteborg och saknar andra långgatan så mycket!

  T 2016-11-11 18:00:51
  Svara
 • alltsååå jackan! jag dör vad snygg!!

  Linnea 2016-11-11 17:08:09 http://linnearosvall.wix.com/portfolio
  Svara
 • Åh Flora, hjälp! Vilken månad. Känns som att du upplevt mer den senaste månaden än vad jag gjort de senaste 5 åren ungefär. Gillar verkligen dig & din blogg men får ibland också panik av att läsa den. Har inte läst din bok än men ser fram emot att ha (läs ta mig) tid att göra det. Lycka till med bok 2 och njut av att vara nykär :)))

  Kram

  L 2016-11-11 11:11:39
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Villl du uppleva mer saker?:) börja göra! Visst att flora har ett flexibelt jobb men ingen har gett det till henne. Hon är även social driven och framåt, så är man ”out there” kommer nya möjligheter och händelser till en. Detta är inget neggigt eller pik eller något av elakhet. Men jag är också väldigt ”igång” och får ofta höra aah du gör så mkt saker hur ”får” du så mkt kul i ditt liv
   well 1 man får jobba litr på det 2 sök nya kontakter maila folk ses på kaffe tacka ja, bara va out there. Vet inte var du bor men tkr ändå sverige generellt har lagt en bra infrastruktur för oss att leva ett bra och roligt liv.
   Om man vill dvs :)

   M 2016-11-12 08:04:25
   Svara
   • Svar på Ms kommentar.

    Och jag har ett ‘trist’ 9-5 heltidsjobb

    M 2016-11-12 08:07:49
    Svara
    • Svar på Ms kommentar.

     Hej M!

     Jag förstår vad du menar. Jag är som person mer introvert och inte lika ”social driven och framåt & out there”. Det ”kostar” ofta rätt mkt energi för mig med sociala initiativ och tillställningar. Men jag jobbar på det och gör så gott jag kan. Kan dock ibland önska att jag var extrovert. Hur som helst, vi har alla olika egenskaper och förutsättningar i livet men de flesta gör nog så gott de kan från sitt håll för att skapa ett liv de trivs med. Min kommentar handlade inte om att Flora ”får” så mycket kul i sitt liv utan det var bara en reflektion över vilken känsla jag fick just då när jag läste inlägget. En annan dag kan det vara en annan känsla. Så som livet är. Vi har alla våra dagar. Bor i Stockholm. :)

     L 2016-11-12 16:42:33
     Svara
 • Så herlig! Gratulerer med kjærligheten!! <3 <3

  Katrine 2016-11-11 10:59:19 http://peaceloveandflow.blogspot.no/
  Svara
 • aaah jackan du inte (med borde ha!) köpte?! var??

  catarina 2016-11-11 10:46:03
  Svara
 • Du tar ju selfies som ingen annan kan! <3 och grattis till kärleken!

  Cornelia 2016-11-11 10:30:29
  Svara
 • Verkar ha vart en sån himla fin månad för dig!
  <3

  Ellen 2016-11-11 09:51:38 http://lindbergellen.com
  Svara
 • åh kan du inte berätta om hur du och I träffades:D

  m 2016-11-11 09:21:12
  Svara
 • <3

  Beata 2016-11-11 09:03:56 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!