Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Flora & Frida – Nyårsspecial

Frida Nim Flora x Nike Iceland-22 Frida Nim Flora x Nike Iceland-21

Hej! Igår var det torsdag vilket förstås innebär podd. Vi har samlat ihop några highlights från det gångna året i en ~Nyårsspecial~. Om Fridas uppbrott med sitt ex, mina bästa handfasta raggningstips, the Kardashians seen from close, fittproblem som gör det svårt att ligga, tinderragg som kondomvägrar och privata saker som fastnar i säkerhetskontrollen på flygplatsen. Jag tycker att Frida är helt strålande i de avsnitt där hon öppnar upp sig. När hon börjar gråta blir jag helt lipig på en sekund. ♥

Tack för det här poddåret. Tack Frida för att du ger så mycket av dig själv, för att du sitter hemma i din säng och klipper ihop små jinglar och står ut med att jag alltid är sen till inspelning. Tack till alla på Radioplay för att ni såg någonting i oss och ville satsa på det.

Men framförallt till alla er som lyssnar, som kommer fram och säger att ni gillar podden eller hör av er via instagram. Som utmanar oss, får oss att tänka till ett extra varv och sporrar oss varje vecka. Vi har fått så sjukt mycket kärlek av er det här året och vi ser fram emot ett nytt år av poddande. Om du har tankar kring hur vi kan förbättra oss, eller vad du gillar mest, så skriv det här i kommentarsfältet.

Hashtagga gärna #florafrida så att vi får se vad du gör när du lyssnar. God lyssning gullo.

lyssna här


TIDIGARE AVSNITT:

#25 – JUSTIN BIEBER & GAGBALLS

#26 – NÄR DET INTE GÅR ATT LIGGA

#27 – SUPERLIKES & SUPERMODELLER

#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?

#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA

#30 – FLORAS KRIMINELLA FÖRFLUTNA

#31 – ORGASMSKOLA

#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR

#33 – KNIGHT OF SPERM

#34 – TRODDE ATT JAG SKULLE DÖ

#35 – BZZT BZZT BZZT

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • Tack själva för fantastisk och älskad podd. ♥ Minns dock en gång när ni pratade om att ni skarpt ogillade folk som pillade bort allt det vita på clementiner, och jag bara: men det gör jag ju jääämt. Och har märkt att det är som någon slags terapi (i några minuter) för mig själv, där jag inte tänker på något än att ta bort det vita. ”Vila tankarna.” Så det behöver inte handla om pedanteri, utan terapi. ;)

  ElinH 2017-01-11 20:23:32 http://elinharaldsson.blogg.se/
  Svara
 • podden är verkligen GULD! känner ibland att jag är lite för gammal för den med mina 29 år, men det är ju inte ert fel att jag är så gammal hehe, och framförallt: när jag känner så känner jag också att det är en så himla bra sak! det finns en mängd andra poddar som jag kan identifiera mig med, men gud vad jag önskar att er podd funnits för ca 10-15 år sedan! fortsätt gör det ni gör – ni är kloka, roliga och viktiga!

  Lo 2017-01-03 08:26:58 https://feministfasoner.wordpress.com
  Svara
 • Lyssnar på podden varje vecka. Älskar hur ocensurerad den är, kör på!! Gillar alla anekdoter, den ärliga ångesten blandat med nyförälskelse – både highs and lows, när ni bjuder på era *mänskliga* sidor, tipsar om grejer och _älskar_ sex- och kärlekssnacket. Verkligen inte mindre av det för min del. Känns verkligen som att lyssna på när två kompisar snackar, tycker att ni har hittat helt rätt format. Tycker mest att det blir krystat när man tar in andra och ska prata prettogrejer, föredrar absolut det ni oftast kör.

  Om man ska komma med konstruktiv kritik är jag personligen inte ett fan av ”best-of-episoder” pga prenumererar och lyssnar på er podd varje vecka och känner igen allt. Blir lite ”åh nytt avsnitt – nej det har jag redan hört…”. Men fattar att ni har mycket att göra vid jul/nyår och kanske inte hinner spela in nytt material. Samma med introt, blir lite repetitivt – är det ens relevant att veta titlar för att ta del av ert snack? Fast det är väl bra för nya lyssnare då. När ni kommer till shoutouts av nya hashtags stänger jag av. Förstår inte alls poängen. Det är väl inte som att någon kommer memorera instagramnamnet, öppna instagram och gå in och kika? Och som lyssnare ser man ju inte bilden. Det är sjukt ointressant att lyssna på och passar inte podcastformatet. ”jaha här sitter *krånglar sig igenom ett instagramnick* och lyssnar och ritar lite, mysigt” x 10. Förstår att ni vill ha kontakt med lyssnare, men räcker det inte med att uppmuntra till att hashtagga när man lyssnar och så får man belöningen att ni kommenterar inlägget på instagram? Eller att ni regrammar inlägget själva och länkar? Eller så kan ni lyfta det i podden ifall det är något som tillför något, tex en lyssnarfråga eller någon slags bidrag till diskussionen. Nu känns det inte som det ger något varken för den som hashtaggar eller den som lyssnar.

  Det var mina ten cents :) conclusion: superpodd.

  myra 2017-01-02 19:49:09
  Svara
 • Älskar verkligen er podd! Så äkta, avslappnad och vettig. Undrar bara om det går att ladda ner den till sin telefon på något vis? Jag älskar att lyssna på podd när jag promenerar/åker tåg/åker buss och därmed inte har wifi, och har så liten surfpott i mitt telefonabbonemang att det är svårt i nuläget. Någon i kommentarsfältet kanske vet?
  Kram och gott nytt år!

  Sofia 2017-01-01 18:07:55
  Svara
 • älskar er podd, ni har verkligen höjt er nivå i år ! Älskar hur ni mest ger känslan av att ni bara kör, sätter på micken och inte har ett tema, så bra. Bättre att ta upp ämnen spontant när ni känner att ni har något att säga så att säga. Gillar också spontaniteten i avsnitten, som att ett avsnitt ha massa ginglar eller att ett avsnitt klippa ihop gamla grejer till att rada upp auktioner i musikhjälpen, mer sånt känner jag, försök överraska lyssnaren. Den kritiken som jag har är lite som andra personer har skrivit, liite mkt sex, det blir lite känslan av att ni har vågat öppna pandoras ask och nu kan ni inte sluta, för att det är så crazyy att prata öppet om sex. Svårt att förklara känslan. Sista lilla grejen är att jag inte klarar av ert intro när ni ska säga vilka ni är, i mina och säkert andras ögon har ni ganska balla jobb och det låter såå skrytigt. Allt gott!

  Anna 2016-12-31 00:34:55
  Svara
 • skulle gärna höra er öppna upp mer om era blogglivezzz. hur går tankarna och känslorna kring bloggandet? mår ni mestadels bra av det eller tvärtom? vad har ni ångest över? älskar när ni är råärliga och imperfekta.

  Elise 2016-12-30 23:00:34 http://instagram.com/eliselisenslice
  Svara
 • bästa podden! blir aspepp när ni släppt nytt, vill genast snöra på mig kängorna och gå ut med er i öronen, vet att jag kommer bli stärkt samt få skratta varje gång. <3

  elise 2016-12-30 22:51:05 http://instagram.com/eliselisenslice
  Svara
 • Jag har också tidigare sagt att det har varit för mycket sexsnack men kunde liksom inte sätta fingret på det jag kände. Och nu tror jag vet vad jag vill. Detta är helt egoistiskt men såhär:
  Jag lyssnar t.ex. på podden alla våra ligg och där tycker jag inte att det är ”för mycket sexsnack” för det är sexpodd och det har de som profil och jag som lyssnare fattar grejen liksom. Med eran podd har jag känt att det skulle handla om allt med tanke på att ni i början hade olika teman osv. Och jag tror att det är lite det jag saknar – att ni ska ta upp olika ämnen och vad ni tycker om det. För jag liksom hade velat använda era smarta huvud för det. Som sagt är detta helt egoistiskt. Dock förstår jag nu kanske att ni har heelt bytt upplägget och bara kör ett härligt snack. Men typ som fredagspodden(fast mycket bättre) dvs utan ett diskussionsämne osv. Och när jag tänker så så vill jag inte förbättra något. Alltså, det finns så många olika sätt att göra en podd på. Tänk att alex och sigge har aldrig typ frågat sina lyssnare vad de ska prata om. De bara kör sin grej. Vet inte varför det är så att jag vill att NI ska hjälpa mig med att reda ut olika frågor..så konstigt egentligen att jag vill det.. Men kanske kan ni besvara en fråga från en lyssnare. Sånt älskar jag även om det är kanske old school. Oh well, ha det gött. En flummig kommentar från en trogen lyssnare.

  V 2016-12-30 22:21:00
  Svara
 • ÄLSKAR PODDEN!!! Älskar att ni är så ärliga, raka, roliga. Allt. Skrattar med er, rodnar ikapp med anekdoter på tunnelbanan o blir så rörd när en av er verkligen öppnar upp er om sånt som är jobbigt. Mer mer mer är mitt enda önskemål :D

  elin 2016-12-30 20:44:00 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • podden er b.e.s.t.
  takk for dette poddåret, gleder meg til neste!
  <3

  marire 2016-12-30 20:36:09 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Gillar er podd så mycket!

  Carro 2016-12-30 19:05:13
  Svara
 • ÄLSKAR ER PODD! Asså wow så bra. Och sådan förbättring sen de första avsnitten (tycker jag iaf). Känns verkligen som ni hittat er ”grej” och den ska ni fortsätta med! Känns också lite som folk vill sätta er och speciellt dig på plats när ni säger saker som enligt dem inte riktigt är korrekta. Men det tycker jag är det bästa med podden nu jämfört med i början; Att det känns som en riktig konversation mellan två vettiga personer. Inte konstlat. Tror egentligen alla vet att ni har sjyssta värderingar och att ni inte vill vara heteronormativa eller ickeinkluderande. Halva podcasten kan ju inte gå åt att förtydliga och ursäkta sig. Såklart bra att ni får input men ibland tror jag folk inte tänker på att ni sitter och snackar som kompisar. Och då kan man ju säga lite knasiga grejer som man kanske inte riktigt tänker igenom. Aja himla så bra jobb tycker jag ni gör! Och de som klipper. Lätt det bästa med mina torsdagar

  Hanna 2016-12-30 18:41:57
  Svara
 • Älskar er podd! Och älskar att ni pratar sex – sluta inte! Det enda jag kan anse att ni kan jobba på är att komma ihåg att även om normen är att alla singlar vill ligga och önskar sig one night stands, betyder det inte att samtliga tillhör normen. Jag fullkomligt avskyr den normen eftersom den gör det konstigt att som singel ej vilja ligga runt, vilket ni lite verkar ha missat. Nu är jag i ett förhållande, men oavsett vad är den normen ett problem i mina ögon.

  Frida 2016-12-30 18:02:37
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   håller helt med. har aldrig relaterat till att vilja ha en massa one-night-stands. tänder på någon först när jag lärt känna den. alltid. har alltid känt mig udda och på senare år som en ”dålig feminist” för att jag inte har haft denna lust ever.

   elise 2016-12-30 22:53:45 http://instagram.com/eliselisenslice
   Svara
 • Oj, blev så chockad nu när jag läste igenom kommentarerna här nedan och ser alla *klagomål* på att ni pratar mycket om sex. Tanken med podden är väl ändå att den ska kännas som en träff med en kompis, som när en sitter med sina närmsta och pratar om allt i livet? Tycker det har känts så befriande att ni pratar så öppet om ALLT, där med också sex. Så heja er!

  Ellen 2016-12-30 16:11:27 http://lindbergellen.com
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Fast vadå klagomål? Vet inte riktigt hur jag ska tolka stjärnorna runt det ordet. Men i det här inlägget efterfrågar ju Flora våra åsikter och jag tycker att de flesta kommentarer har varit sakliga och konstruktiva, tycker inte alls att de klassas som klagomål. Kanske bara en felformulering från din sida… Men blir lite irriterad när det är vad Flora efterfrågade, d.v.s. våra åsikter? Och jag vet inte… men jag pratar inte mycket om sex när jag träffar mina vänner. Faktum är att vi pratar väldigt lite om sex men det kanske bara är jargongen i min vänskapskrets. Tyckte därför det var så befriande att höra Flora och Frida prata om det i början men till slut längtar man efter annat material.

   A 2016-12-31 17:24:57
   Svara
 • Tusen tack för ett fint både blogg- och poddår <3

  Ellen 2016-12-30 16:09:05 http://lindbergellen.com
  Svara
 • gillar så mkt när ni öppnar er och är lite mer som.. vanliga människor? har för mig att frida sa att hon inte trodde att folk på riktigt ville se det och nu kan jag ju bara tala för mig själv men jag vill verkligen se det och känner att jag kan relatera till er mycket mer då och för mig är det en bra grej. översköljs redan av glossyness och perfektion (ba scrolla förstoringsglaset på insta och se).
  älskar när ni pratar om att må dåligt psykiskt. det hjälper verkligen att prata om sådant som är stigmatiserat och ni gör ett asbra jobb där.
  en önskegrej är att ni pratar om konsumtion. hur konsumtion påverkar självbild, hur konsumtion påverkar miljön. ni uppmuntrar ju ändå ganska direkt till konsumtion av speciellt kläder och jag hade tyckt det var intressant att höra hur ni tänker kring det. fattar samtidigt om ni inte vill för världen ser ut som den gör och en sak som är säker är att det inte är det unga kvinnors fel i varje fall. kakan säger ibland i sin podd ”kan en kvinna ba få leva lite???” och jag håller med. samtidigt är ni så jävla vettiga och jag hade velat höra era reflektioner!
  er podd är min favvo no 1 och vill passa på att säga att ni gör ett så jävla bra jobb med den. era personligheter är så olika och tillsammans får ni någon slags magi att ske <3
  TACK för podden.

  mathilde 2016-12-30 15:19:43
  Svara
 • Tusen takk for ein så fin podd! Syns det er kjempetøft at de er så opne, reflekterte og trygge på dykk sjølve. Skulle ønskje denne podden hadde vore der når eg var 15-20-25 år. Har brukt lenger tid på å våge å vere der de er. Tenkjer verkeleg at den må ha så utruleg stor verdi for unge jenter. Når det er sagt sett eg likevel stor pris på podden sjølv om eg no er over 30 ;) Takk for at de er så ærlege og takk for at de våger! Gler meg til nye avsnitt i 2017! GODT NYTT ÅR!

  Lillan 2016-12-30 14:39:37
  Svara
 • Jag är en lyssnare som inte har något emot sexsnacket, för det är så jävla viktigt och jag tycker det lär mig väldigt mycket. TACK, snälla fortsätt.

  J 2016-12-30 14:10:49
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Jag vill bara säga att jag inte heller har något emot sexsnacket :)) *eftersom flera här under påpekat det*. Älskar när det känns som ett riktigt snaskigt samtal med en nära vän. Tycker gott ni kan fortsätta precis som vanligt, högt och lågt! Tycker VÄLDIGT mycket om er podd. Ser fram emot nya avsnitt!

   Matilda 2016-12-30 15:10:56
   Svara
   • Svar på Matildas kommentar.

    +1 på det här gänget för jämvikt. Vet att ni medvetet pratar om saker för att det är viktigt, men ni ska också snacka om det ni vill snacka om, sex eller andra saker. Dessutom går ju sexsnacket hand i hand med andra ämnen som relationer och raggningstips. Tycker det är låter löjligt att säga att man tycker det är ok för att göra en poäng men sen räcker det.

    Julia 2016-12-30 15:57:30
    Svara
 • gillar er podd supermkt när ni pratar om random saker, eller feminism eller ba era liv och anekdoter! ibland kan jag tycka att det blir lite för mkt snack om sex och allt kring det. men fattar att ni är intresserade av det, och vem är jag då som lyssnare att lägga mig i vad er podd ska handla om! fattar också att det är en frigörande och viktig grej att som unga tjejer känna att man FÅR prata om sex. och det såklart bra att ni vågar och gör det! men du skriver ju att ni söker förbättringsförslag och om jag skulle ge ett sådant skulle det vara att prata lite mindre om sex. :)

  sofia 2016-12-30 12:13:12
  Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   Har tyckt supermkt om er podd men har precis som andra att det blir för mkt snack om sex. JAG ÄLSKAR SEX, men det känns som jag har fått överdos av era erfarenheter och tankar kring sex… Man tröttnar på det efter ett tag och gör att jag nu inte är lika pepp på er podd som tidigare. Tar hellre mer feminismsnack :) :)

   Hanna 2016-12-30 13:31:27
   Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   +++++ på denna. Tyckte det var jäkligt gött i början men känner att jag har tröttnat på det nu. Att prata om sex är som äta mörkchoklad. Kanske en lite konstig jämförelse men det är väldigt kul, spännande och härligt i början men till slut blir det för mycket av det goda och man bara tröttnar, känner sig övermätt liksom.

   A 2016-12-30 13:13:19
   Svara
 • HEJ!
  Jag tycker verkligen om er podd. Jag tycker om råheten i den, att ni säger vad ni vill, att Frida ibland gråter och framförallt att ni är så jävla mycket girl power. Jag har haft ett turbulent år men det känns typ som er podd är lite av en fristad, där man kan luta sig tillbaka och bara lyssna på när två vettiga människor för ett vettigt samtal om vettiga saker. Min favoritsak med podden är att ni är ärliga, ni är ärliga med att livet ibland suger och ibland är det nice. Jag uppskattar framförallt när ni pratar om era relationer/de relationerna ni har varit i, man kan känna igen sig så mycket och samtidigt får man hopp om framtiden att man själv ska hitta någon återigen. KRAM!!! & tack för bästa podden

  Klara 2016-12-30 12:10:05
  Svara
 • Takk for en fantastisk podd! Torsdag morgen føles som en liten julegave hver uke. :)
  Jeg synes dere er morsomme og smarte uansett hva dere snakker om. Kan også kjenne litt det samme rundt heteronormativiteten. Men samtidig synes jeg dere er veldig gode på å fokusere på og løfte -kvinnen- på mange ulike måter. Man merker at dere er feministiske og bevisste.
  Drittsekker <3

  Kaja 2016-12-30 11:32:05
  Svara
 • Er podd + millennial är mina absoluta favoritpoddar! Ni är roliga, vettiga och så känns ni så himla genuina! Jag har egentligen svårt att komma med några stora förbättringsförslag – det enda jag kan komma på är att jag ibland önskar att ni hade tydligare teman för varje avsnitt. Där skulle ni exempelvis kunna ta in en läsarfråga på ämnet, ta upp en läsarberättelse eller ta in någon extern i några minuter i podden som är expert på något specifikt ämne. Som i fittproblemsavsnittet: ta in någon som är expert på samlagssmärta som ni samtalar med. Nu fattar jag att det är både dyrt om omständigt, men det här är om jag får önska helt fritt! Tycker att ni är fantastiska i vilket fall som helst.

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-12-30 11:12:42 https://vegokak.se/2016/12/28/nyar-9-vegetariska-och-veganska-varmratter/
  Svara
 • I senaste avsnittet skämtade ni om självmord (tror det var i en jämförelse om att ligga med sig själv var ett vettigt uttryck). Jag som lever med självmordstankar blev oerhört illa berörd av det sätt ni pratade om självmord, som att det är något man kan skämta om. Det kan man inte.

  Sedan tycker jag att ni har en del jobb att göra den heteronormativa fronten. Jag fattar att det är svårt att hela tiden vara inkluderande när ni är två tjejer som är ihop med varsin kille, men jag som lesbisk känner att jag hela tiden hamnar utanför samtalet och att ni gång på gång riktar er till heterotjejer när ni pratar. Typ nu senast när ni pratade om julen så sa ni ”kvinnan” som i att det är självklart att det bara finns en kvinna i ett förhållande. Bara ett exem

  Maja 2016-12-30 10:59:26
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   lol, råkade skicka innan jag var klar!!

   .. bara ett exempel på hur lätt det kan vara att råka rikta sig till heteros hela tiden. jag uppskattar många delar av podden men blir också obekväm av de här delarna som jag nämnt! Hoppas att min kritik känns konstruktiv och inte elak. Gott nytt åååår <3

   Maja 2016-12-30 11:01:12
   Svara
   • Svar på Majas kommentar.

    Men låt de få leva lite! De säger ju väldigt ofta partner istället för pojkvän/flickvän för att vara inkluderande. Helt klart mer inkludernade än de flesta poddar. Och visst att de inte är perfekta, men gör ändå ett sånt jäkla bra jobb

    Lisa 2016-12-30 18:36:25
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

     Och de skämtade väl inte om självmord? Var väl mer en språklig jämförelse? Så uppfattade jag det. Sen har ju såklart alla rätt till sin egen åsikt osv, men du fattar

     Lisa 2016-12-30 18:38:41
     Svara
 • Tack så himla mycket för att ni gör tågresorna lite roligare och livet lite enklare att ta sig igenom. Uppskattar er och podden otroligt mycket.

  Milena 2016-12-30 10:14:55
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!