FLORA & FRIDA #17 – I WOKE UP LIKE THIS

123a1528-copy-1123A1518 copy
Foto: Frida

I veckans podcastavsnitt pratar vi om smink. Varför sminkar vi oss? På vilket sätt är smink en feministisk handling? Vi tipsar om våra bästa sminktips (Frida berättar exempelvis om gången då hon tog en joggingtur för att ”svetta in” sminket???), och vänder och vrider på smink som koncept. I studion har vi med oss briljanta Wasima.

Som lovat i avsnittet: mina bästa sminkyoutubers är Allana Davison, Itsmyrayray och Karima McKimmie.

Lyssna i iTunes/Podcaster/Libsyn eller här ovan. Prenumerera och betygsätt gärna. Och vi blir svinglada när ni mailar in era egna anekdoter och tankar ([email protected]), eller visar vad ni gör när ni lyssnar genom att använda hashtaggen #florafrida.

Tack som bara den till Jonatan Dotse Salomonsson för musiken, till Helena Eriksson för make till vår poddbild och till Felix Berg för klipp och redigering.

LYSSNA PÅ TIDIGARE AVSNITT HÄR:

→ 1. SEX.
→ 2. VÄNSKAP.
→ 3. ATT JOBBA MED DET VI ÄLSKAR.
→ 4. ONANISTERNA.
→ 5. NÄR ALLT KÄNNS ÅT HELVETE.
→ 6. FLORA, FRIDA & FEMINISMEN.
→ 7. OCH SEN LEVDE DE LYCKLIGA I ALLA SINA DAGAR… ELLER?
→ 8. GIRLS FOREVER
→ 9. SVARTSJUKAN FEAT. LAMMKÖTTET
→ 10. SJÄLVKÄNSLA NU!
→ 11. RELATIONSEXPERTENS TIPS: SPY PÅ DIN DEJT
→ 12. GRINDR-SEX & PLAYERS
→ 13. KONSTNÄRENS VISDOMSORD & LAMMET CURRY
14. SEXIGA LÄRARE & 17% NÄRVARO
15. VEGANER ÄTER BARA KANINMAT
16. TROUBLE IN PARADISE (OM ATT GÖRA SLUT)

Pssst. Har du tips på poddämnen? Hit me!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
  • Åh gud vad jag älskar er podcast!! Ni är så himla vettiga och coola, orkar typ inte ens.

    Vet inte om du kommer att läsa den här kommentaren men den här artikeln på Buzzfeed var bara så himla spot on och på tal om dumma killar som inte fattar vad inget smink innebär:

    http://www.buzzfeed.com/gracespelman/here-are-some-people-who-are-very-confused-about-what-no-mak#.faqPQX9eW

    Så kul men förbryllande läsning!!

    Josefin 2016-03-20 21:57:20
    Svara
  • Hejsan! Först och främst: Jag älskar er podd! Ang det senaste avsnittet skulle jag bara vilja lägga in en liten kommentar om att vaselin o babyolja som ni tipsar om. Dessa två kommer från råolja och därmed inte speciellt bra för miljön (eller för kroppen för den delen!). Precis som ni nämner (?) går det ju att använda andra oljor också samt att naturlig babyolja (gjord på bla mandel) finns från budgetmärket urtekeam.

    MAjA 2016-03-18 10:38:23
    Svara
  • Hej bästa Flora och Frida!
    Blir så glad när jag varje vecka kan lyssna på ett nytt podd-avsnitt på min bussresa till jobbet/hemifrån.
    och detta avsnitt var så passande för jag brukar aldrig orka på morgonen sminka mig innan jag ska ta bussen till jobbet som tar en timme och åker vid halv ca 8. Så har alltid känt lite, böj på huvudet och hoppas ingen jag känner ser mig på bussen, sen skynda mig in på toan och sminka mig på jobbet. Men just igår när jag lyssnade på er peppiga podd med eran as najsa gäst så såg jag mig i spegeln på morgonen och kände ”men alltså.. så farligt är det ju inte” och valde att enbart täcka mina finnar och blämor.
    TACK för peppen!

    p.s skulle inte ni kunna göra ett podd avsnitt om typ hur ni tänker kring hållbart mode, slow fashion ect. Skulle vara SÅ fett!! <3
    Alltså drömmen hade ju varit att ta en fika med dig o Frida. Ni är gold gold gold! Föresten gick du, Flora, och min syster Matilda på folkan i jakan tillsammans! :)

    Ha det bäst och lycka till med boken, så spänd!!

    Kramar Linnea.

    Linnea 2016-03-17 09:49:25 http://linnearosvall.wix.com/portfolio
    Svara
    • Svar på Linneas kommentar.

      Fina du! Har hört Matilda prata om dig mååånga gånger och vet att du är riktigt duktig på att sy och designa kläder. Tack för att du läser och peppar!! PUSS!!

      Flora Wiström 2016-03-17 14:39:21
      Svara
  • Oj, sorry för två kommentarer! Skrev på mobilen förut och trodde inte den hade skickats iväg. Hoppas du har en fin onsdag! :)

    Anna 2016-03-16 17:26:23
    Svara
  • Ännu ett fint avsnitt, det känns verkligen som att ni är ens kompisar. MEN det är en grej som känns jäkligt ofräsh och det är att ni refererar smink som en TJEJGREJ. Vadå tjejgrej? Och att killar som använder smink sysslar med drag, va? Det var visserligen gästen som sa det sistnämnda men ingen reaktion alls från erat håll? (Förutom du Flora i slutet av podden förstås.) Kan vi inte slopa ord som TJEJGREJ och KILLGREJ? Tänker på Thomas Sekelius. som har en fantastisk youtube-kanal, ännu en gång får han höra att det är för tjejer. Tycker det var så himla peppigt i början kring att en ska få göra vad en själv vill med smink osv och så sen detta? Tänk vad mycket mer accepterat det hade varit för ALLA att använda smink och på vilket sätt om alla bara slutade använda sådana ord. Superfin podd annars, detta stack mig i näsan lite bara..

    Anna 2016-03-16 17:24:51
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      hej! ja, jag håller med dig! ledsen att det blev så. kram och tack för att du lyssnar

      Flora Wiström 2016-03-17 08:03:17
      Svara
  • Underbart avsnitt! :D

    Rebecka 2016-03-16 11:22:59
    Svara
  • detta avsnitt!! <3!! i går kväll jag ba nä nu ska jag duscha länge och raka benen för det skulle vara så lent att krypa ned i nybäddade lakan sen (obs första gången på…. flera månader iaf. benhåret alltså.) och så lyssnade jag på podden medans jag duschade och det var så himla ON point. älskade det!!! jag ba FUCK YEAH jag rakar bena för jag vill hehe. puss eran podd är bäst men det vet du redan att jag tycker puss igen

    sara 2016-03-16 09:27:35 http://sara.metromode.se
    Svara
  • Hej!
    Efter att ha lyssnat på eran pod måste jag bara säga att ha en gäst som den där Vasima fick er att blekna.
    Ni är ju supertråkiga och jag önskar man kunde byta ut er mot Vasima och få den där härliga energin och naturligt flow i podden.
    Erat påkrystat babbe snack är ej uppskattat och det är bara stor fet SNaRk på era argumentation.
    Tack!

    kakis 2016-03-15 23:51:39
    Svara
  • Älskar verkligen er podd! Tack för att ni tar er tid för att göra den!

    Maria 2016-03-15 23:46:13 http://Nouw.com/andmaria
    Svara
  • Hej, och tack för en megabra podd! Jag vill klaga lite på den nya jingeln, eller egentligen mest berätta hur bra jag tyckte den förra var och säga att jag SAKNAR DEN! Vad är grejen med den nya? Tycker att er förra jingel var så himla personlig och mörk och snygg. Lagom lång, lagom ball. Lagom allt! Skitbra helt enkelt. Varför bytte ni? Och skulle ni kunna tänka er att byta tillbaka?

    Isabella 2016-03-15 21:22:45
    Svara
    • Svar på Isabellas kommentar.

      hej! tack för din kommentar. vi kommer behålla denna, vi gillar den! kram!

      Flora Wiström 2016-03-17 14:43:14
      Svara
    • Svar på Isabellas kommentar.

      Älskar eran podd, har inte missat ett enda avsnitt! Det enda jag skulle vilja kritisera lite är att ni ibland, enligt mig, ”flamsar” med rösten och språket för mycket. Vet inte hur jag ska förklara det riktigt, men det kan bli svårt att lyssna på VAD som sägs om man istället börjar lyssna till HUR det sägs. En podd är väl nice att lyssna på just för att den är vardaglig & avslappnad i tonen, som om man lyssnade på några ur kompisgänget när de sitter och snackar, men inte ens i sådana sammanhang brukar språket störa. Det är inte det att det inte får finnas lekfullhet eller att man ska sträva efter någon slags stel rikssvenska à la nyhetsuppläsare, men ibland hade jag önskat en lite professionellare ton. You with me? Men det här är petitesser och många håller säkert inte med mig! Ni är sjukt duktiga i alla fall <3

      Elsa 2016-03-16 08:41:08
      Svara
      • Svar på Elsas kommentar.

        Oj, detta skulle inte vart ett svar på Isabellas kommentar haha! Även om jag faktiskt håller med om jingeln! Jag har en kritisk dag verkar det som.

        Elsa 2016-03-16 08:42:09
        Svara
  • Ahh! Vad fett det är att höra tre grymma tjejer prata om TJEJGREJER utan att det behöver ursäktas. GOGOGOGO

    Ellen 2016-03-15 19:47:03
    Svara
  • Hej min bästa podcastmänniska. Ville bara TACKA för er grymma peppiga podcast som räddat långa bussresor för en ung kvinna som pendlar mellan sina hjärtan i Helsingfors och på Åland. Puss fina du.

    Jorunn Lavonius 2016-03-15 17:42:25 http://www.jorunnlavonius.forme.se
    Svara
  • Härligt med nytt avsnitt! Här kommer lite förslag på ämnen: om att dejta, om att resa utomlands med vänner (i synnerhet första gången), och om framtiden!

    Alva 2016-03-15 14:40:51
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!