FLORA & FRIDA #19 – BADASSFLORA & FITTMANUALER (Q&A)

Flora & Frida Podcast

I veckans podcastavsnitt svarar vi på ett gäng av era frågor: Hur kan jag få det lika skönt som min kille i sängen, efter tre år tillsammans? Är det möjligt att komma över någon genom att ligga med andra? Vad tror vi att våra kompisar säger om oss bakom våra ryggar? Vilka personlighetsdrag skulle vi vilja ändra med oss själva om vi fick välja? Och vilka är de värsta snubb-beteendena som finns? Frida berättar även när hon drog upp en kille från ett tågspår och hur hennes kompis hotade några dudes med en krossad glasflaska. Ohhhh yes.

Lyssna i iTunes/Podcaster/Libsyn eller här ovan. Prenumerera och betygsätt gärna. Och vi blir svinglada när ni mailar in era egna anekdoter och tankar ([email protected]), eller visar vad ni gör när ni lyssnar genom att använda hashtaggen #florafrida.

Tack till vår redaktör Felix Berg!

 

LYSSNA PÅ TIDIGARE AVSNITT HÄR:

→ 1. SEX.
→ 2. VÄNSKAP.
→ 3. ATT JOBBA MED DET VI ÄLSKAR.
→ 4. ONANISTERNA.
→ 5. NÄR ALLT KÄNNS ÅT HELVETE.
→ 6. FLORA, FRIDA & FEMINISMEN.
→ 7. OCH SEN LEVDE DE LYCKLIGA I ALLA SINA DAGAR… ELLER?
→ 8. GIRLS FOREVER
→ 9. SVARTSJUKAN FEAT. LAMMKÖTTET
→ 10. SJÄLVKÄNSLA NU!
→ 11. RELATIONSEXPERTENS TIPS: SPY PÅ DIN DEJT
→ 12. GRINDR-SEX & PLAYERS
→ 13. KONSTNÄRENS VISDOMSORD & LAMMET CURRY
14. SEXIGA LÄRARE & 17% NÄRVARO
15. VEGANER ÄTER BARA KANINMAT
16. TROUBLE IN PARADISE (OM ATT GÖRA SLUT)
17. I WOKE UP LIKE THIS
18. FLYTTA ISÄR & GÅ I TERAPI

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • er podd <3 <3

  e 2016-04-20 19:23:56 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Ni är genier! Så otroligt smarta och roliga att lyssna på! Jag älskar er nu, men vet att ni hade betytt ännu mer för mig för 10 år sen, när jag var 18!

  Karin 2016-04-14 10:44:34
  Svara
 • HEllo, har en lite fråga jag klurar på. Och det är, vad gör Felix som redaktör? typ klipper och sånt eller? kanske något mer?

  Karin 2016-04-14 01:27:42
  Svara
 • Alltså åh, HJÄRTA ER PODD, verkligen.

  En fundering dock: Jag tycker att snubb-beteende-diskussionen i allmänhet är svår, och att den i detta poddavsnitt går lite väl hårt på killar rent generellt. Jag blir själv oerhört provocerad när män höjer sig själva till skyarna på bekostnad av andra (läs: kvinnor) men betyder det att ”vi” i vår tur ska bete oss likadant? Nu vet jag att Frida raljerar och skojar en del när hon säger att hon stör sig på allt en kille gör under dagen, men hur skulle man som kille känt över en sådan diskurs? Det blir ju otroligt generaliserande och förminskande. I vissa fall handlar det självklart om att män i allmänhet måste ”lära om” och börja jobba för ett mer jämställt samhälle – men i andra fall (som i klia sig på kuken och slarva med disken-exemplet) handlar det ju om att kvinnor ska känna sig okej med att slarva lite själva; gå ifrån ”duktiga flickan”, visa sin kropp, osv, inte att killen ska lägga av med det eller att killen gör något fel. Det här är öppna funderingar och jag är nyfiken på vad ni andra tänker? OBS – inget påhopp på dig här Frida <3 jag bara spann iväg i funderingar!

  xoxo 2016-04-13 21:38:33
  Svara
 • Imorse blev jag så brutalt dumpad av en snubbe jag såg som the love of my life. Har legat paralyserad i sängen hela dagen men er podd fick mig ialllafall att le för första gången idag. tack för det! ni är bäst!

  L 2016-04-13 21:27:35
  Svara
 • Er podd alltså <3

  Clara 2016-04-13 18:07:54
  Svara
 • Gillar er och allt, men här kommer lite kritik. Lyssnade på er senaste podd och kände att jag ville skriva till er angående hur ni besvarade frågan till tjejen som har problem med sitt sexliv. Ni utgår från att killen 1, inte är intresserad av/vet något om den kvinnliga anatomin eller 2, att han inte bryr sig om tjejens orgasm och att sexet är ojämnställt. Detta gör mig lite provocerad.

  Jag upplever nämligen precis samma sak som tjejen som skrev frågan. Men jag upplever att problematiken i vårt sexliv grundas i att jag har svårt att komma, svårt att förklara vad jag tycker är skönt för min kille och att jag känner en press på mig själv att jag MÅSTE komma. Det finns en bild av att sex är misslyckat annars. Detta tror jag beror på hur ni (och många andra såklart) pratar om sex. Jag känner alltid en press från MIG själv endast, att det är dåligt sex för att jag sällan kommer. Min kille frågar mig vad jag tycker är skönt, säger att han kan ge mig all tid jag behöver, köper sexleksaker, you name it. Men det är ju mina spöken i huvudet som gör att jag inte kommer, inte hans kunskaper om min vagina eller inte.

  Jag kände att jag ville att ni skulle höra en annan sida också. Tjejer behöver inte mer press på att man måste komma. Sex ska såklart vara NAJS för båda, men jag hatar att det måste vara likamedtecken mellan sex och orgasm.

  Förlåt för en trött kommentar. Jag gillar er podd och behövde skriva av mig.

  Tack!

  Sofia B 2016-04-13 16:00:22
  Svara
  • Svar på Sofia Bs kommentar.

   omg, feel you!! hur länge har du & din kille vart tillsammans om man får fråga det?

   catarina 2016-04-18 09:49:07
   Svara
  • Svar på Sofia Bs kommentar.

   Det tog ungefär 2 år för mig innan jag äntligen kunde komma när jag hade sex med min kille. Och han är väldigt snäll och ville göra vad som helst för mig för att jag skulle komma men det gick bara inte. För mycket press. Problemet var dock att jag verkligen ville det :/. För mig hjälpte det att komma på egen hand medans han låg nära och smekte mig typ. Så det kan kanske vara något för någon?

   En annan sak: jag upplever att det är mycket fokus på sex och att man pratar om hur gött och nice det är. (Och det är det ju också – yayy!) men jag tycker att det kan vara en källa till en frustration och kanske även bråk? T.ex om ens partner inte vill lika ofta? Hur hanterar man ett ”nej”? Kan man göra slut pga för lite sex? Kan sex i sig vara viktigare än människan man har sex med? Har ni haft problem med sex?

   Vee 2016-04-14 20:38:19
   Svara
  • Svar på Sofia Bs kommentar.

   Hej Sofia! Jag hör dig.
   Vi menade absolut inte att lägga mer press på att tjejer ska komma, utan snarare att vända fokus från killens njutning till tjejens njutning (i ett heterosammanhang). SJÄLVKLART behöver ett bra ligg inte innefatta en orgasm, men något som jag har märkt är att ett bra sex ofta rankas utifrån om snubben kommit eller inte. Som att snubbens orgasm är måttstocken. Typ om jag frågar en tjejkompis: ”hur var sexet?”, och hon svarar: ”nja, helt okej, han kom inte” (fast hon inte ens varit i närheten att komma). Detta händer sååå-åå ofta. Hoppas detta framgick någorlunda i podden!

   Heja dig och tack för att du lyssnar!

   Flora Wiström 2016-04-14 08:31:16
   Svara
  • Svar på Sofia Bs kommentar.

   Jaaa alltså helt klart samma här, så bra skrivet!!

   Anna 2016-04-14 07:51:13
   Svara
  • Svar på Sofia Bs kommentar.

   Håller med SÅ mycket!!

   ems 2016-04-14 03:26:08
   Svara
  • Svar på Sofia Bs kommentar.

   Ja!!!! Denna kommentar!! Håller med 100% Jag har svinsvårt att komma men njuter som fan ändå, men jag måste vara i rätt mindset att komma. Känner mig redan sämst som inte kommer varje gång om jag ens kommer 50%, så det handlar inte alltid om att det är ojämställt. Det är inte oacceptabelt att inte få komma, alla är ju olika.
   Älskar podden, ni är svinbra, roliga och peppiga men just detta hit home.

   J 2016-04-14 00:08:12
   Svara
  • Svar på Sofia Bs kommentar.

   Mycket bra skrivet, håller med i allt!!!

   Esmeralda 2016-04-13 18:41:31
   Svara
 • Ääääälskar när ni gör såna här avsnitt :*

  {"author":"Maria" 2016-04-13 14:55:20
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!